Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen “Kadılar Buluşuyor” programına katıldı. Madoevi’nde gerçekleşen programa; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın eşi Şule Özdin Ünal ile iş dünyasının önemli iş kadınları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen programda kadınların iş dünyasındaki önemi vurgulandı. Şule Özdin Ünal ve AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Cesur'un konuşma yaptığı toplantı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal moderatörlüğünde, Sarıeroğlu ve iş kadını Mutlu Alkan'ın kadın konusundaki sunumlarıyla devam etti.

“KADIN KOLLARIMIZI BİR OKUL OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

Programda konuşan ve partisinin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Jülide Sarıeroğlu, Türkiye'nin 16 yıllık AK Parti iktidarında kadın konusunda, güçlü bir hikâyesinin olduğunu ifade etti. Gerek belediye başkanlıklarında gerekse meclis üyeliklerinde güçlü kadınların yer alması için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sarıeroğlu, “Sahanın da aslında kadın siyasetçilerin yerel yönetimler bağlamında daha çok ön planda olmasını arzu ettiğini de yaptığımız çalışmalarda gördük. AK Parti olarak kadın kollarımızı bir okul olarak değerlendiriyoruz. 53 milletvekilimizin de teşkilatlardan yetişmesinden mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

“KADINLAR GÜÇLÜ OLURSA, TÜRKİYE GÜÇLÜ OLUR”

AK Parti döneminde kadınların iş hayatında edindikleri yere dikkat çeken Sarıeroğlu, "2002'de İŞKUR tarafından 4 bin, 2018'de ise 453 bin kadın işe yerleştirilmiş. Aslında bu başarı hikâyesinin temelinde yatan konu. Kadınlar güçlü olursa biz ailenin ve Türkiye'nin güçlü olacağına inanıyoruz. Güçlü ve mutlu kadının pozitif etkilerinin hayatın her alanında yansımalarını güçlü şekilde olacağına inanıyorum. Kadınlar açısından çok pozitif bir 16 sene yaşandı. 24 Haziran sonrasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile çok büyük iddialarımız var. Seçim beyannamemizde yine Kadın konusunda çok iddialı çalışmalarımız söz konusu. Bugüne kadar beyannamelerimizde yaptığımız her şeyin gereğini yerine getirmiş bir iktidar olduk” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR”

Sarıeroğlu, kadınlara yönelik çok güçlü çalışmalar yaptıklarını, kadınların siyasetin öznesi haline geldiğini belirterek, "Hepimiz emeğimizle aslında arkamızda çok güçlü destekler olmadan, maddi güçler olmadan, sahalarda, partimiz içerisinde ve çalışma hayatlarımızda verdiğimiz emeğimizle siyasette AK Partili kadınlar olarak varız. İnşallah sayılarımız yerel yönetimlerde ve diğer alanlarda daha da artar" dedi.

“KADINLAR OLARAK TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAK BİRER ZENGİLİKTİR”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, şöyle konuştu: “Kadınlar olarak kendi tecrübelerimizi paylaşmayı birer zenginlik olarak gördük. Burada bulunan bütün kadınların ortak bir özelliği var. Ben bu kadınlara kemikli kadınlar diyorum. Bu kadınlar dişi ile tırnağı ile mücadele etmiş, mücadeleden gelmiş dik duruş sergileyerek varlık mücadelesini zaferle taçlandırmış kadınlardır. İnşallah bu kadınlarımızın sayısı artarak devam eder. Ülke ekonomisinin büyümesinde ve ülkenin kalkınmasında bu kadınların daha fazla rol alacağına eminim. Yanımda sahada kendini ispatlamış, oldukça önemli işler yapmış, biz de varız deyip ayakta duran iki güçlü kadın var.”

“ÜLKEMİZE YÖN VEREN KADINLARLA ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUM”
AK Parti İl Kadın Kolları Başkan ı Ayşe Cesur, şunları kaydetti: “Siz, şehrimize yön veren, şehrimiz için çalışan, ülkemize yön veren ve ülkemiz için çalışan hanımlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İbn-i Haldun coğrafya kaderdir der. İşte bizim kaderimiz büyük Anadolu’muzdur. Doğu ile batının birleştiği medeniyetlerin fışkırdığı, güzelliklerin birleştiği büyük Anadolu’dur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çıkmış olduğumuz bu AK Parti yolunda bizler çok büyük işler yaptık. Ekonomiden sağlığa, sanattan kültüre pek çok alanda hizmetler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzde 31 Mart 2019 yerel seçimleri var. Dua ve desteklerinizle inşallah bundan sonra gönül belediyeciliğine talibiz.”

“AK PARTİ NEFERİ OLMAKTAN GURUR DUYDUĞUM İDEAL BİR ŞUURDUR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın eşi Şule Özdin Ünal, şunları söyledi:Kahramanmaraş’ta kadın buluşmalarının ilkini geçen yıl gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz programımızın ilkine de ikincisine de beni kırmayıp katılım sağlayan, organizasyonda ve katılımda büyük emeği olan Mutlu Alkan’a teşekkür ediyorum. Bu buluşmanın organizasyonunu yaparken aklımıza ilk gelen isim Sayın Bakanımız Jülide Sarıeroğlu oldu. Çünkü gerek bakanlığı döneminde gerekse şu an da sürdürdüğü Genel Başkan Yardımcılığı görevinde sosyal ve siyasal hayatta kadına verdiği desteklerden dolayı ağırlamamız gereken doğru kişi Sayın Bakanımızdı. Bugün burada iş dünyasından çok önemli isimler var. Mesela Pak Yıkama fabrikalarının sahibi Füsun Usta aramızda. Kendisinin 2 bine yakın çalışanı var ve Avrupa’nın bu alanda en büyük fabrikasına sahip. Diğer yanda mikro kredi alarak yılda 5 ton Maraş tarhanası üreterek Türkiye birincisi olan İmmi Kuşkaya ablamız da burada. Biz bu çeşitliliğe çok dikkat etmek istedik. Mikro kredi alıp çok küçük bir üretim ile ekonomik hayata katılmaya çalışan kadın da esaslı bir girişimcidir. Büyük işletmelere sahip çok çalışanları olan bir kadın da kıymetli bir girişimcidir. Yaklaşık olarak yirmi gündür Maraş’tayım ve bana hep, eşiniz görevi gereği Maraş’ta siz de hep buradasınız neden diyorlar. Benim için AK Parti sadece eşimin görev yaptığı bir oluşum değildir. Bana umut veren ve neferi olmaktan gurur duyduğum ideal bir şuurdur. Bu davaya hizmet ettiğim ve sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum. Bu ülkenin ve Kahramanmaraş’ın özellikle kadınların sahiplenmesi ile çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.”

KAHRAMANMARAŞ’IN YETERİNCE TANITILMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Başarılı iş kadını Mutlu Alkan ise, “İstanbul’da kendi alanlarında çok başarılı olan arkadaşlarımız ile katılım sağladık. Allah izin verirse niyetimiz haziran ayının ortası gibi daha farklı ve daha büyük bir grup ile iş kadınları ve iş adamlarının olduğu bir toplulukla tekrar Maraş’a gelmektir. Kahramanmaraş’a geldiğimizden andan bu yana öyle bir yemek yedik ki yok böyle bir mutfak. Kahramanmaraş, Adana ve Antep’in gerek mutfak olarak gerekse tarihi yönden gerisinde hiç olmayan bir memleket. Kahramanmaraş’ın yeterince tanıtılmadığını düşünüyorum. Türkiye’yi böyle bir güzellikten mahrum bırakmayın. Maraş’ı tanısınlar. Bizleri Maraş’a daha çok çağırın daha çok gelelim. Kahramanmaraş’ın daha iyi yerlere gelmesi, tanınması, yatırım alması ve buradaki bu engin kültürün anlaşılması için biz üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz