Şeyhadil Mezarlığı Şehitlik kapısından dua ederek geçen heyet daha sonra şehitlikte dualar etti. Kuranların okunmasının ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Burada gazetecilere bir acıkmada bulanan şehit Hüseyin Kılçık’ın annesi Ayşe Kılçık, vatanın bekası için gerekirse kendinin bile cepheye gidebileceğini belirtti.

Kılçık: “1996 yılında 16 kişi çatışmaya girdiler. Ama biz onun acısını yüreğimize gömdük. Milletimiz, bayrağımız, askerimiz sağ olsun. Vatanımız sağ olsun. Evlatsız oluyor da vatansız olunmuyor. Evlatsız da olunmuyor vatansızda olunmuyor ama mecburuz. Allah hepimizden razı olsun. Vatanımız sağ olsun. Zeytindalı hareketin de yaralanan herkese acil şifalar dilerim. Ben imkanım olsa gider askerlerimizin ayaklarını silerim” dedi.

YÜREKLERİNE SU SERPMEYE GELDİK

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş’ın eşi Yasemin İlbaş: “Bizim amacımız burada şehit aileleriyle bir araya getirip birbirlerini tanımaları. Birbirlerinin dertlerine ortak olsunlar istedik. Birazcık ta olsa yüreklerine su serpmek. Onların yanında olduğumuzu bilsinler. Her zaman biz onların yanındayız. Biz şehit anneler için ne yapsak azdır. Onlar bizim başımızın tacı. Daraldıkları zaman yanlarında olduğumuzu unutmasınlar. Bütün askerlerimizde aynı şekilde. Allah’tan hepsine sabır diliyorum. Zeytin dalı harekâtında görev yapan askerlerimize Allah güç kuvvet versin. Allah düşmanımıza fırsat vermesin. Yaralı olan gazilerimize Allah şifa versin”

BU ACININ TARİFİ YOK

Adana Jandarma Bölge Komutanlığından gelen aynı zamanda hem şehit eşi hemde askeri personel olan Nilgün Bezik ise bu acının tarifinin olmadığını söyledi.

Bezik şunları dile getirdi: “28 Haziran 2004 yılında Van Gürpınar’da şehit olan Ali Bezik’in eşiyim, iki çocuk annesiyim. 1 kızım bir oğlum var. Adana’dan geldim. Aynı zamanda Jandarma personeliyim. Biz tür faaliyetlerimizi ayda bir yapıyoruz. Adana’da ki şehit ailelerimizi İl Jandarma Bölge Konulanımız Tümgeneral Hacı İlbaş’ın eşi Yasemin İlbaş eşliğinde, başka illerdeki şehit aileleri ile buluşuyoruz. Çünkü bizlerin hepimizin acısı ortak acı. Aynı acıyı yaşıyoruz. Sadece acılarımızın aynı olduğunu düşünerek, farklı ailelerdeki insanlar ile tanıştırıyoruz ve kaynaştırıyoruz. Kısacası acılarımızı hafifletmeye çalışıyoruz. Ne derece hafifler onu da bilmiyorum. Zeytindalı harekatında olan tüm askerlerimize Allah güç versin. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun”

Konuşmaların ardından bir süre daha dua eden heyet daha sonra Kahramanmaraş’ta bulanan bazı yerleri ziyaret edecek.

Haber: Mustafa Kılınç- Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz