Tütün ve tütün mamüllerine gelen zamlar birçok sigara tiryakisini kaçak sigara kullanımına yöneltirken, Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterdi. Son yıllarda yasa dışı sigara satışının arttığına dikkat çeken Özsoy, sigara paketlerinin 5 Aralık’tan sonra tek tip paketle satılmasıyla birlikte esnaflara çağrı yaparak duyarlı olmalarını konusunda uyardı. Özsoy, esnafların zor günler geçirdiğine de dikkat çekerken,  Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiiler ve Şekerciler Odası olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde başlatılan ‘Çarşı Pazarda Şenlik Var’ kampanyasına katılacaklarının müjdesini verdi. Özsoy, “Bizler küçük esnafız ama kocaman yüreğimiz var, dükkan sizin” dedi.

“EN ÇOK ESNAFLAR ZARAR GÖRÜYOR”

Kaçak sigara satışından en fazla esnafların etkilendiğine dikkat çeken Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, “Kaçak sigara olayı Kahramanmaraş’ta gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Tütün ve tütün mamüllerine gelen zamlardan dolayı Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yasa dışı satışlar artıyor. Bu durumdan en çok esnaf ve sanatkarlar etkileniyor ve ekonomik zorluklar çekiyor. Tütün ve makaron ucuz fiyattan satışa sunuluyor. Bu durum ile güvenlik güçlerimiz, halkımız ve esnaflarımız birlik ve beraberlik içerisinde mücedele etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızdan ricamızdır kaçak tütün ihbar hattı olan ALO 106’yı unutmayın ve lütfen bu konuda duyarlı olun. Kaçak tütün ve makaron vergisi ödenmemiş ve  kontrolsüz bir biçimde satılmaktadır. Gelin birlik olalım ve buna izin vermeyelim” ifadelerini kullandı.

“ALO 136 VE 184 HATTIMIZA ŞİKAYET EDELİM”

5 Aralık 2019 tarihinden sonra sigara paketlerinin tek tip olacağını aktaran Özsoy, kaçak tütün konusunda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün ve  Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nün etkin bir mücadele içerisinde olduğunu belirterek, “5 Aralık 2019 tarihinde Kahramanmaraş’ta ve tüm Türkiye’de tek tip sigara paketine geçiş yapılıyor. Esnafımızın bu noktada duyarlı olmasını istiyorum. İl Sağlık müdürlüğümüze buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum, sağ olsunlar her ihbarı hızlı bir şekilde değerlendiriyorlar. Türkiye’de her yerde bulunuyor kaçak tütün ama Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Kahramanmaraş İl Emniyet teşkilatı kadar bu durum ile mücadele eden başka bir yoktur. Geçenlerde Osmaniye’de konu ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı esnasında Kahramanmaraş’ı tebrik ettiler. İl Sağlık müdürülüğümüze bu konuda ne ihbar gelirse gelsin direkt irtibata geçip olaya anında intikal ediliyor. Biz devletçiyiz, Kahramanmaraş halkı da duyarlıdır. Bu konuda halkımızın tolerans göstermeyeceğine inanıyorum. Bu konudaki ihbarlarımızı lütfen ilgili telefon numaralarımız olan ALO 136 ve 184 hattımıza adresi ile birlikte bildirelim ve vatandaşlık görevimizi yerine getirmeye çalışalım” şeklinde konuştu.

“BİZLER KÜÇÜK ESNAFIZ AMA KOCAMAN YÜREĞİMİZ VAR, DÜKKAN SİZİN”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde başlatılan ‘Çarşı Pazarda Şenlik Var’ kampanyasına katılacaklarının müjdesini veren Özsoy, “Çarşı Pazarda Şenlik Var etkinliğine, Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak biz de varız dedik. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak birlikte çalıştık. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, Çarşı Pazarda Şenlik Var afişlerine kısa bi metin yazdırdık. Sen Kahramanmaraşsın büyük düşün. Büyükşehirsin büyük düşün. ‘Çarşı Pazarda Şenlik Var’ 11 Kasım 17 Kasım tarihleri arasında  Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak biz de varız diyoruz. Herkesin ailesi ile birlikte çarşı pazara çıkmasını istiyoruz. Bir selam, güler yüz, tatlı dil illaki alışverişte kaynaşma olsun, canlılık olsun. Bizler küçük esnafız ama kocaman yüreğimiz var, dükkan sizin.  Esnaf ve Sanatkar her şeyin en güzeline layıktır.” bu yazıyı biz tüm esnafımıza dağıttık” dedi.

“OKUL KANTİNLERİNDE DE İNDİRİM YAPACAĞIZ”

Okul kantinlerinde de 7 gün boyunca indirim yapılacağına dikkat çeken Özsoy, “Okul kantinlerimizde geleceğimizin yıldızı, güneşimiz olan çocuklarımıza ilkokuldan tutun liseye kadar  Kahramanmaraş’ın tüm okullarında küçük bir hediye olsun amaçlı indirim yapmayı düşünüyoruz. Buradan Kantinciler Derneği Başkanı Kadir Gülmez’e verdikleri desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz