Kahramanmaraş’ın mülki ve idari amirleri organ bağışının önemine dikkat çekmek adına hazırlanan kamu spotunda rol aldı. Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) Başkanı Hanifi Çöplü’nün girişimleriyle Kahramanmaraş’ın ilk kamu spotu yayına hazır hale getirildi. 

Organ bağışı ile ilgili ilk kamu spotunda Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay kamera karşısına geçti. Kamu spotunda, Onikişubat Belediye Meclis Üyesi ve Engelliler Komisyon Başkanı Mustafa Doğru, Organ Nakil Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale, KSÜ Organ Nakil Başkanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale, Kahramanmaraş Dostluk Grubu, KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü ve KABÖDER Başkan Yardımcısı Harun Reyhan da vatandaşları organ bağışına davet eden isimler oldu. Kahramanmaraş’ın ilk ve tek özel prodüksiyon şirketi olan Filozof Medya tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası için özel hazırlandı.

‘ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ’
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da böbrek ve diyaliz hastalarının sağlığına kavuşmaları için gerekli organ bağışına olan ilgiyi artırmak için kamu spotu çalışması yaptıklarını kaydeden KABÖDER Başkanı Hanifi Çöplü, kamu spotu tarzındaki çalışmalarıyla organ bağışının önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Hazırlanan kamu spotu ile yerel ve ulusal televizyon kanallarından destek beklediklerini kaydeden Hanifi Çöplü, şöyle konuştu:  “3-9 Kasım Organ Nakil Haftası olması nedeniyle ülkemizde ve şehrimizde tüm organ nakli bekleyen hastalarımıza destek olmak amaçlı ve bu hastalıklara dikkat çekmek için bir kamu spotu çalışması yapmaya çalıştık. Televizyon kanallarında oynatılan kamu spotu çalışmalarını görünce bizlerde KABÖDER olarak şehrimizin ileri gelenlerinden Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı, Onikişubat Belediye Başkanı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız, İl Müftümüz, İl Sağlık Müdürümüz, Halk Sağlığı Müdürümüz KSÜ Organ Nakli Başkanı, Organ Bağışı İl Koordinatörümüz Onikişubat Belediye Encümeni ve Engelliler Komisyon Başkanı ile bu hastalıklara biraz daha fazla dikkat çekebileceğimizi düşünerek böyle bir çalışma yapmak istedik.”  Katkılarından dolayı Kahramanmaraş’ın mülki ve idari amirleri ile çalışmaya destek veren yetkililerden sevindirici destek bulduklarını ifade eden Çöplü, “Valimiz, başkanlarımız, müdürlerimiz ve hocalarımızın böyle bir önemli konularda bizlerin yanında olmaları sevindirici bir durum oldu. Çünkü sağlıklı bir toplum olma yönünde bu hastalıklara dikkat çekerek ve önlem alınmasında büyük bir görev almaları, bu hastalıkla yaşayan ve bu hastalıkları yaşama olasılığı olan insanlara bir örnek davranışta bulunmuş oldular. Bizler tüm hastalarımız adına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
İHA

Editör: Mahmut Beyaz