İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, jandarma teşkilatının, tüm personelleri ile kanun, nizamları her türlü çözüm ve tedbiri düzeni içerisinde bulundurduğunu söyledi. Jandarmanın ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeden fedakarca hizmet ettiğini hatırlatan Alper, şunları kaydetti: "Başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel nitelikleri muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu olan kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli adına, bu mutlu günümüze katıldığınız için teşekkür ederim."
Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin lise, ortaokul ve ilkokullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Protokol üyeleri, törenin sonunda fotoğraf sergisi ve jandarma olay yeri inceleme ekipmanları, bomba imha uzmanı kıyafeti gibi malzemelerin bulunduğu stantları gezdi. Törenin ardından Onikişubat Belediyesi, törene katılanlara iftar yemeği verdi.
Törene, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

AA

Editör: Mahmut Beyaz