‘İnfak Kalpleri Birleştirir’ sloganıyla 2019 yılı Ramazan ayı teması olarak “Ramazan ve İnfak” başlığını belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm Türkiye’de ‘Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman’ düsturuyla toplumun farklı kesimleri iftar sofralarında bir araya getirmeye devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı ‘İyilik Sofrası’ iftarlarına ise Kahramanmaraş’ta İl Müftülüğü ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nün iyiliklerle dolu bir Ramazan yaşamak ve yaşatmak; toplumun farklı kesimlerini aynı sofrada bir araya getirmek amacıyla düzenlediği iftar programı katılım oldukça yoğun oldu. Kervan Han’da düzenlenen iftar programı, hafızlar Mustafa Avni Çelik ve Bekir Büyükkurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte, ‘İyilik Sofrası’nda iftar duasıyla oruçlarını açan davetliler, hoş sohbetler eşliğinde iftarlarını yaptı.

“GELENEKSEL İYİLİK SOFRAMIZI BU YIL DA KURDUK”

İftar yemeğinin ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç yaptığı selamlama konuşmasında Diyanet işleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ve İl Müftülüğü’nün faaliyetlerini anlatırken davete katılanlara teşekkür ederek, katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müftü Sürgeç, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat manasına gelen mübarek Ramazan ayında Rabbim hepimizi rahmete, mağfirete nail olanlardan ve cehennem azabından uzak olanlardan eylesin İnşallah. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı her ilde geleneksel iyilik sofralarını açıyor, biz de bu minvalde kahraman şehrimizde iyiliği ziyadesiyle hak eden şehrimizde soframızı açmak istedik. Rabbim hepimize iyilik taraftarı olmayı nasip ve müyesser eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ki Ramazan ayı teması ‘kardeşliğimiz zekatla bereketlensin’ düşüncesiyle zekatlarımız, sadakalarımız, üzerimize gelen belaların def’ine sebep olacaktır diyor Peygamber Efendimiz. Kahramanmaraş İl Müftülüğümüz, Aile ve Dini Rehberlik Büroları ile gençliği inşa edecek anneleri yetiştirmeye devam etmektedir. Yine 4-6 yaş kurslarıyla geleceğin temelini oluşturan yavrularımızı yetiştirmekteyiz. Şuan itibariyle Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde dört tane hastalarımızı ziyaret eden, onların sorularını ve sorunlarını dinleyen manevi rehberler atadık. Huzurevlerinde, sevgi evlerinde, ceza evlerinde ve çocuk ıslah evlerinde görev yapan görevlilerimiz mevcuttur. Bunun yanında Hediyem Kur’an Olsun kampanyasını geçtiğimiz gün ilimizde başlattık” dedi.

“TOPLUMUN DEĞİŞİK KESİMLERİNİ KAYNAŞTIRIYOR”

İftar programına katılan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Ramazan ayının feyz ve bereketi bir kez daha hepimizi yan yana getirdi. İlimizin STK’ları, meslek kuruluşları, kamu kuruluşları, şehit ailelerimiz ve esnaflarımızla güzel bir iftar programında beraber olduk. Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza teşekkür ederiz, Türkiye genelinde bu tür kurduğu sofralarla toplumun değişik kesimlerini kaynaştırma, sosyal yardımlaşma ve dayanışma iklimini oluşturma noktasında çok önemli bir görev ifa etmektedir. Esasen bütün toplumun ihtiyaç sahibi olan insanlara Ramazan ayında hassaten yardımcı olmak, sosyal yardımlaşma kurumlarını ayakta tutmak toplumumuzun geleneğinde var. Bunun aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sistematik bir şekilde Anadolu’nun dört bir tarafında iftar sofralarıyla icra edilmesi daha anlamlı. Ramazan ayının bolluk, bereket ve barış getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN’IN MANEVİ ORTAMINA UYGUN İFTARLAR DÜZENLENİYOR”

Ramazan ayının huzur, paylaşma, buluşma, yardımlaşma ve affetme ayı olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise, “Ramazan ayının manevi ortamına uygun olarak da çok farklı iftarlar düzenleniyor, bundan da mutlu oluyoruz. Önceki gün şehit ailelerimizle birlikteydik, bugün de İl müftülüğümüz iyilik sofrasında bizleri buluşturdu. Burada STK’larımızla bir arada olmak bizim için önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’nın çok güzel çalışmaları var, hem yurt içinde hem de yurt dışında. Halkımızın dini taleplerini, ihtiyaçlarını, inancımızı yaşama açısından çok güzel programları var. İl müftümüz camilerden, yapılan Kur’an kurslarından bahsetti. Şunu çok iyi biliyorum ki Diyanet’imiz gerek yurt için gerekse de yurt dışında çok güzel hizmetlere imza atıyor. Mesela ben Bişkek’de Diyanet’in yaptığı camiyi görmüştüm, gerçekten çok gururlandım. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Allah dirliğimizi, birliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

“BİR ARADA OLMAK BİZLER İÇİN DE MUTLULUK VERİCİ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise iftar programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “İl Müftümüzün davetiyle iyilik sofrası isimli iftar programına katıldık. Gerçekten kanaat önderlerimizle ve STK temsilcilerimizle bir arada olmak bizler için de mutluluk verici. İnşallah bu akşamın bereketinden ve güzelliğinden istifade etmemiz temennisinde bulunuyorum. Bu iftar programı vesilesiyle il müftümüze ve diyanet çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“ORTA DOĞU COĞRAFYASINDA AKAN İSLAM KANININ...”

Ramazan ayının birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da yaptığı konuşmada, “İl Müftülüğümüzün düzenlediği organizasyonda tüm kardeşlerimiz iftarımızı paylaştık. İnşallah bu Ramazan ayı toplumumuzun, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik, beraberliğine ve kaynaşmasına vesile olur. Özellikle orta doğu coğrafyasında akan İslam kanının, sulhla sonuçlanmasına vesile olur. Çok güzel bir organizasyon oluyor, toplumun çok geniş kesimleriyle bir araya geldik. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin” ifadelerini kullandı.

“BİR ARADA BULUNMAMIZIN BÜYÜK ANLAMLARI”

İftar soflarının önemli anlamlar taşıdığını aktaran Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can, “İl Müftülüğümüzün organize ettiği iftar programında davetlilerle bir araya geldik. İftar programlarında beraberliğimizin, yardımlaşmamızın ve bir arada bulunmamızın büyük anlamları var ve bu yüksek anlamları hep birlikte yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden uzaklaşmak olan bu mübarek ayın feyzini, bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Biliyoruz ki müftülüğümüzün ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı merkezlerimin gençlerimize, çocuklara, ailelere yönelik çok güzel etkinlikleri ve faaliyetlerine hep birlikte şahit oluyoruz. Bu Ramazan’ın rahmetinden, bereketinden, feyzinden istifade etmeyi diliyor, böyle bir organizasyonu gerçekleştiren müftülüğümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURULDU”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’nın sayesinde bir iftar programında buluştuk. Bu gönül birlikteliğinin, tüm kardeşlerimizin Ramazan-ı şerifini kutluyorum. İnşallah, bizim de KMTSO olarak 24 Mayıs’ta iftarımız olacak, herkesi bekliyoruz. Tekrar il müftümüze ve sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

İftar programına Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, şehit aileleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz