Özel bir mekânda düzenlenen toplantıya; İYİ Parti İl Başkanı Dr. Faruk Atlı, Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile basın mensupları katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Ağdur, “Türk milletinin tarihinden getirdiği devlet geleneği ve milli şuuru vardır. O gelenek ve şuur 10-15 yılda ivme kaybetmiştir. Özellikle terör örgütlerinin faaliyetlerini, organizasyonları mevcut hükümet tarafından görmezden gelinmiş ve bedeni çok ağır olan yaraların açılmasına sebep olmuştur. Gerek açılım adı verilen PKK’nın güçlenmesi süreci gerek FETÖ yapılanmasında verilen tavizler ve partizan tutumlarla ortadan kaldırılan adalet, liyakat, istişare anlayışı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumlarında ve sosyal alanda derin yarılmalara sebep olmuştur” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Faruk Atlı ise partilerin ihtiyaçtan doğduğunu ve İYİ Parti’nin de bir ihtiyaçtan ötürü kurulduğunu vurguladı.

ÇÖZÜM MİLLETİN KENDİSİNDEN GELDİ”
Onikişubat İlçe Başkanı Ağdur, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Millet kutuplaştırılmış, siyasal baskılar artırılmış, ekonomik problemler halt safhaya ulaşmıştır. Bütün bu siyasi, ekonomik, sosyal problemler ve nihayet ayrışma ve kutuplaşmalar neticesinde devletin önce bir onarım ardından da inşa ve gelişim adımına ihtiyaç olduğu aşikârdır. Problemlerin farkındayız. Çözümde milletin kendisinden geldi. Yönetimi oluştururken bu ihtiyacın tezahürü ile karşılaştık. Yönetimi oluştururken hem toplumun bütün katmanlarının temsil edilebilmesine hem de gerçek yaşadığı yere kaliteli bir farkındalık sağlayacak isimlerle yola çıkmaya özen gösterdik. Her talebi değerlendirdik. İstişareyi esas aldık. Siyasi görüşünden ziyade ülkeye, millete ve Kahramanmaraş’a nasıl bir katkı sağlayabilecekleri hususunu ön plana aldık.”

SADECE SİYASİ DEĞİL, SOSYAL PROJELERDE ÜRETİP ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN KANAYAN YARALARINA MERHEM OLACAĞIZ”
“Sadece siyasi değil, sosyal projelerde üretip şehrimizin ve ülkemizin kanayan yaralarına merhem olacağız” diyen Ağdur, şöyle konuştu: “İyi Parti Onikişubat ilçe Başkanlığı olarak çalışmalarımızdan da bahsetmek istiyorum.5 Ocak 2018 tarihinde kurucu ilçe başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildikten sonra hiç zaman kaybetmeden kurulumuzu oluşturduk. Ardından üye kayıtlarına başladık. Üyelik için çok fazla başvuru almamız sorumluğumuzun kat ve kat fazla olduğunu gösterdi.5 bin üye sayısına ulaştık.2018 tarihinde 1.olagan kongremizi gerçekleştirdik. Yeni yönetiminizi oluşturduk ve kolları sıvayıp çalışmalarımıza hız kazandırdık. Kısa zamanda çok iş yaptık.12 mahalle toplantısı, muhtarlarımızla bir araya gelerek istişareler,48 mahalle temsilcilerimiz belirledik en kısa sürede de mahallelerimizin temsilcilerini belirleyeceğiz. Sandıklarda görev alacak, sandık görevlileri listemizi oluşturmaya başladık. Parti binamızda vücut dili, diksiyon ve değerlerimiz konusunda seminerler düzenledik. Eğitim çalışmalarımız devam edecektir.”

FARKINDALIK PROGRAMLARIMIZLA DEVAM EDECEKTİR”

Birçok alanda farkındalık projelerine imza atacaklarını belirten Ağdur, “Afrin gazilerimize ve şehrimizdeki kan ihtiyacı olan hastalarımıza katkıda bulunmak üzere kampanya yaparak bir hafta boyunca üyelerimiz tarafından Kızılay’a kan bağısında bulunulmuştur. İhtiyaçlar doğrultusunda kan bağışı kampanyamız devam edecektir. Yine bir kadın hareketi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Kadın topraktır, Ana’dır sloganıyla 3 bin adet karanfil dağıttık. Kadınlarımız açısından farkındalık yarattık. Kadına şiddeti kınayarak kadının toplumdaki yeri ve ülke ekonomisine katkısına dikkat çektik. Farkındalık projemiz anma ve farkındalık programlarımızla devam edecektir. İyi Parti olarak isminden de anlaşılacağı gibi biz ülkemize iyi insanlarla iyi işler yapmayı, ülkemizin bulunduğu şartlardan daha iyi şartlar sunmak için gayret edeceğiz. İyiliklerimiz şehrimizle başlayacak, tüm ülkeye dalda dalga yayılacaktır. Bu amaç doğrultusunda şehrimize kalıcı hizmet bırakabilmek için ilk olarak Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşüp 2 bin ağaçlık yeşillendirme sahası talebi edeceğiz. Şehrimize Afrin şehitleri için ismini taşıyan İyi Parti Afrin şehitleri ormanını kuracağız. Partimizin ülke siyasetindeki yeri, Ülkemizde yapılması gereken iyileştirme kendi ilçemiz başta olmak üzere projelendirip uygulamaya geçeceğiz. Ekonomik sıkıntı çeken esnafımızla birebir görüşüp dertleriyle dertleşeceğiz” şeklinde konuştu.

BİRÇOK KONUDA YANLIŞLIKLARI DÜZELTMEK İÇİN İYİ PARTİ’Yİ KURDUK
İl Başkanı Faruk Atlı ise İYİ Parti’nin birçok alanda yanlışlıkları düzeltmek için kurulduğunu ifade etti. Atlı, “Bizler iyi partiyiz. Partiler ihtiyaçtan doğar. Bizde kendimizce böyle bir ihtiyacı İyi Parti’ye ihtiyacı olduğunu gözlemlediğimiz için ortaya çıktı.2002 yılında bir takım karmaşıklıklar vardı ve ülke koalisyonlarla yürütüldüğü için bir takım kitlenmeler oldu. Siyasette kapanmalar söz konusu oldu. Bu nedenle Ak parti ortaya çıktı. Başlangıçta güzel şeyler yaptılar. Fakat sonrasında görüldü ki bilerek Türkiye’nin temel bilekleriyle oynandı. Baktığınız zaman ekonomiyi düzetme söylemleriyle çıkan hükümetin ekonomiyi çok kötü hale getirdiğini görüyoruz. Herkesin kardeş olacağını söyleyenler neydeyse ülkeyi ikiye böldüğünü görüyoruz. Dış politikalarında hatalar olduğunu görüyoruz. Birçok konuda yanlışlıkları düzeltmek için bizde iyi partiyi kurduk. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlik kollarımızı atadık ve onlarda şimdi diğer teşkilatlarını oluşturuyorlar. Danışma kurulumuzu oluşturduk 12 kişiden oluşan. Her hafta bir gün seminerlerimiz oluyor gündeme dair. Buğun İse şeker fabrikamızın sayışları ve Türkiye’nin tarım politikaları idi. İyi Parti olarak bu olaya nasıl baktığımızı daha da netleştirdik” diye konuştu.

BİZ KİMSEYLE KAVGALI, DÖVÜŞLÜ OLMAK İÇİN GELMEDİK”
Atlı, “Adımız iyi ve o yüzden iyilikler getirmeye geldik. Herkesi kucaklama felsefesiyle yola çıktık. Kimseyle hiçbir sıkıntımız yok. Devletin bütün kurumların son derece saygılıyız. Kongrelerimizi yapıyoruz fakat belediyelerden bina talep ediyoruz ama binalar dolu diye tahsis edilmiyor. Bizler ise o günlerde binaların boş olduğunu tespit ettik. Önümüze engeller konuluyor. Ama Genel Başkanımız dediği bir şey var hep, “Medeniyetin yollarını cesurlar döşer” diye. “Korku son derece saygın bir davranıştır” diyor bende korkunun son derece insani bir duygu olduğunu düşünüyorum. Ancak Tarih korktuğu için yapmaktan vazgeçmeyenleri yazar. Korktuğu için gitmesi gereken yoldan dönmeyenleri yazar. Bizde bu yolda korkuyoruz, hepimiz korkuyoruz fakat korktuğumuz içinde doğru bildiğimiz yoldan kesinlikle geri dönmeyeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu vatan bizim, bu millet bizim. Geleceğimiz olan çocuklara bu vatanı bu şekilde bırakmak istemiyoruz. Memleket için iyi şeyler yapmanın peşindeyiz” dedi.

İYİ parti Onikişubat İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor;

İlçe Sekreteri Alaattin Oruç İlçe Sekreteri Alaeddin Oruç, İlçe Muhasibi Serdar Kurtoğlu, Teşkilat ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Gürbüz, Hukuk ve Siyasi Seçim İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Doğan Murat Kılıç, Medya propaganda İletişim ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Mercimek, Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Melek Arslan, Kırsal Kesim Teşkilatlandırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Çınar, Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuri Kara, STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sülün Selen Kamer, Eğitim Birimleri ve Danışmanlıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Taşçı, İnsan Hakları ve Dış Siyasetten Sorumlu Başkan Yardımcısı Kamil Avcı, Mahalli Çalışmalar ve Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysu Çıtay, İlçe Denetleme ve İstişare Kurulu: Dr. Bülent Meşe, Aydın Akgün, Serdar Varol ve Kamil Güdüklü. 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz