Seçim bürosu açılış ve aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Davut Sarı, 16 Nisan Referandumunun ardından oluşan Kuvayı Milliyle ruhunun giderek perçinleştiğini ifade ederek; “Bizler bu ruhla yola çıkmış cesur insanlarımız yani bizim sadece genel başkanımız ve etrafındaki ekiple bu yürüyüş maalesef artarak devam etmektedir. Bu yürüyüş sonunda inşallah 24 Haziranda iktidar olarak çıkacağız öncelikle meral hanımı cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Ve iktidar olarak ülkemizi mecliste temsil edeceğiz” dedi.

BİZE ÇALIŞMA KALIYOR”

İl Başkanı Davut Sarı’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İYİ Parti Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili Adayı Op. Dr. Faruk Atlı, İYİ Parti’nin birbirinden değerli ve kaliteli adaylarından oluşan iddialı bir liste ile seçime gittiğini belirterek yapmaları gereken tek şeyin çalışma olduğunu söyledi. Atlı, şöyle konuştu: “Bildiğiniz üzere teşkilatımızı henüz yeni kurmuş iken baskın bir erken seçimle karşı karşıya kaldık. Mevcut iktidar cephesi bizi hazırlıksız yakaladığını düşündü ama yanıldı. Hep aldatılıyorlar ya bu kez de biz onları aldattık. Niye? Çünkü aylar süren çalışmalar nedeniyle en dinamik yapıya sahip olan dolayısıyla seçime en hazırlıklı parti biziz. Elbette bunun sebebi hiçbir tehdide ya da baskıya boyun eğmeden İYİ Parti çatısı altında toplanan sizler değerli arkadaşlarımızın varlığı ve durmadan, dinlenmeden yaptıkları mesai idi. Bu gözardı edilemez gerçekle nihayet diğer partiler de yüz yüze gelmiş durumdalar. Ve gerçeği görecekler. Kahramanmaraş’ın en göze çarpan, en etkili milletvekili aday listesi İYİ Parti’ye aittir. Bu, bizim yorumumuz değil toplumun genel kanısıdır. Adeta Çarşamba’nın gelişi Perşembe’den bellidir. Böyle bir liste emin olun, sandıklar açıldığında da başarısını ortaya koymuş olacaktır. Peki, ne kalıyor bize? Şu ana kadar yaptığımız çalışmaları daha da hız vererek daha da genişleterek devam ettirmek ve daha önce ziyaret ettiğimiz yerleri, insanları tekrar tekrar ziyaret etmek, çalışmak, çalışmak, çalışmak...”

YOLUMUZ ÇETİN VE YÜKÜMÜZ AĞIR”

Kurucu İl Başkanı olarak atandığı dönemden bu yana kol kola çalıştığı yol arkadaşlarına teşekkür eden Milletvekili Adayı Faruk Atlı, önlerinde uzun, yorucu, çetin bir yol olduğunu ve sorumluluk yüklerinin ağır olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Siz değerli dostlarıma bu kürsüden bu sıfatımla da teşekkür etmek isterim. Kahramanmaraş’ın yüz akı olan, içlerinde ünlü cerrahların, tabiplerin, avukatların, mühendislerin, iş adamlarının, öğretmenlerin ve daha nice mesleğe mensup kıymetli insanların olduğu bu değerli yuvada sizlerle buluştuğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Kıymetli yol arkadaşlarım, yolumuz uzun, yolumuz dikenli, yolumuz çetin ve yükümüz ağır. Bu yolda her birimize önemli görevler düşüyor ve düşecektir. Daha yeni başlıyoruz. Daha; hep birlikte bu memleketi nasıl ilerleteceğiz, nasıl refaha kavuşturacağız, nasıl yöneteceğiz bunun projelerini oluşturacak bunun için kafa yoracağız. Bu günler uzakta değil. İlerleyen günler, aylar, yıllar İyi Parti’nin başarıyla büyüdüğünü de gösterecektir. Ben bilirim ki Vatanseverlik paydasında bir araya gelmiş olan İyi Partinin güzel insanları tek yürek, tek bilek olmuş, Devletimizin üzerindeki kara bulutlar dağılıncaya kadar gündüz oturmadan gece uyumadan çalışacak, ben bilirim ki hangimizin canı yansa ötekimiz feryat edecek, ben bilirim ki bu şarkı yeni başladı ve emin olun ilelebet sürecek.”

BASTIRMACI: BEN ÜLKÜCÜYÜM, FİKRİ DÜŞÜNCEM KIZIL ELMA!

Geçtiğimiz iki dönem de Milliyetçi Hareket Partisi’nde İl başkanlığı görevini yürüten İYİ Parti Kahramanmaraş 2. Sıra Milletvekili Adayı İş Adamı Mustafa Bastırmacı, ülkücü olduğu için onur ve şeref duyduğunu belirterek fikri düşüncesinin kızıl elma olduğunu ifade etti.

Bastırmacı, şu açıklamalarda bulundu: “Şahsım olarak siyasette, bu güne kadar yol aldığımız Kahramanmaraş’a ülkemize hizmet etmekten onur ve şeref duydum. 2 dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nde il başkanlığı görevimi yürüttüm; ama ben buradan değerli dostlarıma, arkadaşlarıma bir kez daha seslenmek istiyorum: Fikri düşüncem, Kızıl Elma! Tuğran yolunda hareket etmek! Ben ülkücüyüm. Ülkücü olmaktan da vatan sevdalısı olmaktan da ve sizleri sevmekten de gurur ve şeref duyuyorum. Memleketimi çok seviyorum. Kahramanmaraş’ımı çok seviyorum. Geçmiş dönemlerde de siyasi hareketimizde de memleketimize hizmet etmek için tüm dava arkadaşlarımızla yolumuzda yürüdük. İnandığımız davanın da sonuna kadar arkasında durduk. Bu günde yine sizlere, iyilerin hepsine ve Kahramanmaraşlı hemşerilerime buradan bir kez daha söz veriyorum: Allah nasip ederse bize meclis yolunda Sayın Meral Akşener Hanımefendiyle birlikte ve milletvekili olarak sizlere hizmet etmekten yine onur ve gurur duyacağım. Sizlere yine söz veriyorum: Memleketime hizmet eden her arkadaşımı da kardeş olarak görmek istiyorum. Bir siyasi partinin milletvekili adayı; hakkı ve haddi olmadan Sayın Genel Başkanımıza ve onun iyi yol arkadaşlarına utanmadan dil uzattılar. Sayın İl Başkanımızın ve milletvekili adayı arkadaşlarımızla birlikte, basın toplantısı ile bu hanımefendiye haddini bildirmekten geri kalmadık. Bizleri FETÖ’nün bir parçası olarak değerlendiriyor. Eğer FETÖ’cü arıyorsanız kendi içinize bakın. FETÖ’cü arıyorsanız gidenlerinize bakın. Allah’a şükür ki bizim aramızdaki arkadaşlarımızın hepsi vatan sevdalısı, memleket sevdalısı ve bayrak sevdalısıdır. Onun için kimse bize, bu birlikteliğimize ne laf atarlarsa atsın dimdik duracağız. Genel başkanımızın da söylediği gibi bizlere iftira atanlara elinde bilgi belge varsa Cumhuriyet savcıları meydanda. Eğer yok ise, iftira atmaya devam ediyorlarsa adilerdir, şerefsizlerdir, namussuzlardır.”

MEŞE: ÜLKEMİZ KABUS YAŞIYOR!

İYİ Parti Kahramanmaraş 3. Sıra Milletvekili Adayı Bülent Meşe, Aday Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada; ülkemizin karabasan halinde olduğunu ve ülkemiz üzerinde kabusların yaşandığını belirterek; şunları söyledi: “Ben ülkemizin durumunu bir karabasan olarak tarif ediyorum. Uzun süredir ülkemiz bir kâbusu yaşıyor. İnşallah bu kâbusa uyanma vesilesi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde ve İyi Parti’nin ve iyi parti teşkilatlarının, iyi parti gönüldaşlarının ve destek veren kıymetli hemşerilerimiz sayesinde olacak. Bizler ülke olarak inşallah 24 Haziran akşamı bir karabasandan uyanacağız. İnşallah yüzümüzü güneşe çevireceğiz. İnşallah bir kâbus bir anı olarak anılarımızda kalacak yaşadıklarımız.”

KIRAÇ: EĞİTİMCİLERİN SORUNLARINA VAKIFIM!

İYİ Parti Kahramanmaraş 4. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Kıraç ise eğitim sisteminde yaşanan haksızlıkları ve eğitim alanındaki yanlış politikaları çok iyi bildiğini kaydederek eğitimcileri yaşadıkları sıkıntılardan kurtaracaklarını dile getirdi. Kıraç, “Bana seçme seçilme hakkını veren gazi Mustafa kemal Atatürk e çok teşekkür ediyorum. Bu durumda bulunduğum için bana bu hakkı verdiği için teşekkür ediyorum eğitim sistemin idari kısmından geldim. Öğretmenlerimizin eğitimin sorunlarını öğrencilerimizin sorunlarını ve velilerimizin sorunlarını gerçekten çok iyi biliyorum. 27 yıldır hep beraber çalıştık. Kadınlarımızın desteğini bekliyorum. Kadınlarımızın ve gençlerimizin sorunlarını da biliyorum. Elimden geldiğince ülkem için kadınlarımız için gençlerimiz için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.

GÜNEN: DEĞERLERİMİZE DEĞER KAYBETTİRMEYECEĞİZ!

Konuşmasında milleti millet, devleti devlet yapan bütün değerlerin ayaklar altına alınarak milletin itibarsızlaştırması üzerinden iktidar partisine yüklenen İYİ Parti Kahramanmaraş 5. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Sadi Günen, şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş’ta yaklaşık 40 yıldır hekimlik hizmeti yapıyorum. Şu zamana kadar siyasete direkt olarak girmedim. Etkin bir şekilde girmedim ama hiç de uzak kalmadım. Seçim gezilerinde; beni tanıyan arkadaşlarım ne işin var siyasette dediğinde, şunu diyorum: Ben şimdiye kadar sizi iyileştirdim mi? Evet! İyi davrandım mı? Evet! O zaman siyasetteki kirli hastalıkları da iyileştirmek için siyasete girdim diyorum. Nerede olursam olsun, hangi kademede olursam olsun bu duygulardan, bu hedeflerden hiç şaşmayacağım. Peki, siyasete niçin girdim? 16 yıldır tek başına muktedir durumda bir iktidar var. Ancak hiç bu zamana kadar devletin kurum ve kuruluşları bu kadar değersizleşmemişti. Milleti millet yapan, devleti devlet yapan değerlerimiz hiçbir zaman bu kadar yerlerde sürünmemişti. Milli birliğimiz ve bütünlüğümüz hiçbir zaman bu kadar tehlikeye girmemişti. Gönlü kalbi temiz vatandaşlarımız siz niçin buradaysanız ben de bu olumsuzlukları düzeltmek için buradayım. Adalet, bütün değerlerin temel taşıdır. Devletin, mülkün, bilimin, güvenin, İslam’ın temel taşı adalettir. Eğer adaleti çekip çıkarırsanız; hiçbir taş yerinde düzgün kalmaz. Adalet sadece adalet sarayında haksızlığa uğramak değildir ki; adalet olmadığı zaman güven olmuyor. O masum insanların cebindeki para o güvensizlik ortamında eriyip gidiyor. Dolar yükseliyor, paramız değer kaybediyor. Son birkaç aydır yüzde 30’un üzerinde değer kaybına uğradı cebinizdeki paralar, bu adaletsizlik değil mi? Bu emeğe saygısızlık değil mi? Adalet, devlet, demokrasi ve cumhuriyet; kim olursa olsun, bir insana bırakılamayacak kadar çok önemli, çok değerlidir. Biz, bu değerlerimize sahip olacağız. Güven, yeniden sağlanacak. Adalet Güneşi Meral Akşener’in önderliğinde yeniden doğacaktır. Adalet Güneşi doğduğunda güven sağlanacaktır. Ekonomi düzelecek, eğitim düzelecek, emin olun insanların ahlakı adil bir ahlaka dönüşecek. Bizim Türk milletinin özünde çok büyük, çok değerli madenler var. Biz; ancak adalet ortamında, güven ortamında bu madenleri size sunabiliriz. Aksi halde bu değerler, değersizleşir, ayaklar altında ezilirler. Biz onlara müsaade etmeyeceğiz. Seçme hakkı ilahi bir lütuf ve emanettir. İnsan için ise insani bir hak ve sorumluluktur. Seçmenin oyunu verdiği an, hükmettiği andır. Herkesin ülkenin durumunu iyi okuyarak adaletle hükmetmesini candan istiyorum. Ve bir vatandaş olarak onlardan bunu bekliyorum. Adalet ve güven geldiğinde ülkemizde bütün belirsizlikler, hesap vermezlikler yok olacaktır. Onların kararttığı karanlıklar, adaletin güneşiyle aydınlanacak. Güneş yakın; vakit, tan yerinin ağardığı vakit! 24 Haziran’da göreceksiniz ki 25 Haziran’ın güneşine bakın aydınlanacak, aydınlanacak, aydınlanacak bu Türkiye!”

ÖZDARENDELİ: KÜFÜR DİLİNİN HÂKİM OLDUĞU BİR SİYASETLE ÜLKEMİZİ KAOSA SÜRÜKLEDİLER!

İYİ Parti Kahramanmaraş 6. Sıra Milletvekili Adayı Müjgân Özdarendeli, 16 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin ülkenin sorunlarını anlamak yerine yozlaşmış ve küfür dilinin hâkim olduğu bir siyasetle; ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı politikalar üreterek ülkemizi bir kaosa sürüklediğini bildirdi. Özdarendeli, şunları kaydetti: “Son yıllarda ülkemizde ortaya çıkan olaylar, hepimizi derinden yaralamış; bizlerde ülkemiz için bir şey yapmak için elimizi taşın altında koyma durumunu hissettirmiştir. Ülkemiz şu an da siyasal, sosyal, ekonomik bir krizle baş başadır. 16 yıldır ülkemizi yönetenler ülkenin sorunlarını anlamak yerine kendi menfaatleri doğrultusunda çalışmışlardır. Kirlenmiş, yozlaşmış ve küfür dilinin hâkim olduğu bir siyasetle; ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı politikalar ile ülkemiz bir kaosa sürüklenmektedir. Adaletin çökertilmiş olduğu, mülakattan uzak atamaların yapıldığı, devletin tüm kadrolarının boşaltılmış olduğu, ekonominin sıfır tükettiği eğitimin yapboz haline geldiği bir düzende ülkemizin geleceği için çok endişeliyiz. Artık sen-ben kavgalarını bırakıp, ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için el ele hep birlikte Türkiye’nin yüzünü güneşe döndürme zamanı geldiğini düşünüyorum. Artık bir olma, birlik olma, diri olma zamanındayız. Artık bu gidişata tamam deme zamanındayız. Artık yeni bir şarkı söyleme zamanı gelmiştir. Bu şarkı da Meral Akşener’dir. 24 Haziran’da iyilik güneşinin doğuşu, iyilerin kazanmasının zamanıdır. Bunun ötesinde inanmak, başarmanın yarısıdır. Bizler inanıyoruz başaracağız.”

ÇABUKEL: “EN ÇILGIN PROJEMİZ: ADALET!”

İYİ Parti Kahramanmaraş 7. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Ahmet Çabukel, adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir zaman diliminde adaleti yeniden sağlamak gibi çılgın bir projelerinin olduğunu ifade etti. Çabukel, şöyle konuştu: “Evet, bir projemiz var. Her yerde soruyorlar nasıl bir projeniz var diye? Bizim çılgın mı çılgın bir projemiz var: Adalet. Biz 70 yıldır çok partili siyasi hayata geçtiğimizden itibaren insanların sadece mahkeme salonlarında olduğunu düşündüğü fakat gerçeği bilmedikleri bir şey var: Adalet. Emin olun! Biz adaleti sağlamak için geliyoruz. Hem de her alanda adalet! Eğitimde, tarımda, ekonomide adalet! Hayvancılıkta, inşaat sektöründe adalet! Belediyecilikte adalet! Kısaca her alanda adalet, her bölümde adalet… İşte bunun için varız. Emin olun güçlü geliyoruz. Bütün engelleri aşa aşa geliyoruz. Büyüyerek geliyoruz çoğalarak geliyoruz. Burada, aramızda daha önce görmediğimiz bugün itibariyle aramıza katılan birçok insan var. Bunları görüyoruz. Çünkü sizde bundan sonrakilere aynı şeyleri söyleyeceksiniz: Bundan önce yoktunuz bundan sonra olacaksınız diye.”

YIKAN: BİZ ONLARDAN OLMAYACAĞIZ!

Aday tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Kahramanmaraş 8. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Mert Yıkan, vatandaş ziyaretlerinde en çok duydukları şeyin; “Siz de onlardan olmayın” uyarısı olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Biz, genç yaşımızda siyasete girdik, siyaset yapmaya başladık. Yaklaşık 5 aylık bir süredir sahalardayız. Bu 5 aylık süreçte sürekli milletimizle beraber olduk. Milletimizle kucaklaştık. Gençlerimizin, kadınlarımızın, güzel insanlarımızın, iyi insanlarımızın dertlerini, sorunlarını dinledik. Yalnız buradan üzülerek söylüyorum ki bu arkadaşlar, muktedirler, muktedir olduklarını zannedenler, siyaseti politikayı o kadar çirkinleştirmişler ki… İnsanımızın karşısına çıktığımız zaman sadece şunu duyduk: Aman ha! Sakın ha! Siz de onlar gibi olmayın! Siz de onlar gibi bu milleti, bize ram etmeye çalışmayın! Ben buradan sizlere bütün samimiyetimle şunu ifade etmek istiyorum: 24 yaşında bir genç olarak bu aziz millet için bu büyük millet için ve bu iyilik hareketi için sizler için ömrümü feda etmeye hazırım. Dimdik durmaya hazırım. Sizlerin, milletimizin emrindeyiz. Çok şükür Allah’a ki sayfamız temiz. Allah’ın izni ile de temiz olarak kalacak. Son olarak gençliğe mesaj vermek istiyorum: İyi gençlik, iyi gelecek. Gençler de iyiler de iktidara gelecek.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz