Manşet Gazetesini ziyaret eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcı Remzi Çayır, önemli açıklamalarda bulundu. Meral Akşener’in kurduğu İyi Partiyi değerlendiren Çayır: “Demokrasilerde renklilik, farklılık bunun zenginliğini gösterilir. Türk partisi yeni bir partiye kavuştu. Partiler demokrasinin vazgeçilmez kurumlarıdır. Önemli olan amacı gütmek ve Türkiye’ye hizmet etmek iddiasıyla ortaya kim çıkarsa çıksın meşru zeminde hareket ettiği müddetçe ve yasalara uyduğu müddetçe bizim için doğrudur” şeklinde konuştu

MİLLETİN TERAZİSİ ÖLÇECEK

İyi Partinin başarılı olup olmayacağını milletin terazisinin belirleyeceğini söyleyen Çayır şöyle konuştu: “İyi partinin başarılı olup olmayacağını milletin terazisiyle ortaya çıkacaktır. bu konuda en büyük terazi millettir. Sonuç olarak yeni kurulmuş bir parti hakkında bir siyasetçi olarak, bir partinin genel başkanı sıfatıyla şu ya da bu şekilde yorumlamam doğru olmaz. Hayırlı olsun demem dışında söyleyeceğim bir şey yok yalnız şunu söyleyebilirim, demokrasiye katkı sunarlar. Çoğulculuğa katkı sunarlar, millet için ve vatan için bir şeyler üretilirse ve bunu yaparlarsa illa siyasi partiler olarak bunu yapmazlar. Bulundukları yerlerle de iç dinamiklerle işin içerisine katarak taraftarlarla beraber ya da kendilerini sevenlerle beraber millete hizmet edebilirler. Önemli olan demokrasiye, hukuka, özgürlük alanlarına hizmet edebilmek. Milletin birliğine, beraberliğine hizmet edebilmek. Böyle hareket edilirse demokrasi kazanır, Türkiye kazanır”

KAHRAMANMARAŞ’IN TANITIMA İHTİYACI VAR

“Kahramanmaraş çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu görüyorum” diyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır: “Bugün göç vermeyen ender şehirlerden bir tanesi. Yani İstanbul’a gidin 1/4 Sivas’ta. Ankara’da öyle ve diğerlerine farklı.  Ama Ankara’da Kahramanmaraşlıyı bulmak şöyle mümkün. Bürokrasiyi de bulabilirsiniz, farklı devletin hizmet alanlarında bulabilirsiniz. Bu şuanda güçlü bir yapıyı gösteriyor. Ben sadece bir vizyon probleminin olduğunu düşünüyorum. Kahramanmaraş’ın tanıtıma, açılıma ve kabuğunu kırmasına ihtiyacı var. Mesela bazen ürettikleri markaları bile Maraş’a ait olduklarını bilen yok. Kahramanmaraş’ın çok farklı bir şehir olduğunu bilen yok. Kahramanmaraş, Gaziantep’ten daha farklı ve daha ileri bir konuma gelebilirdi. Ebetteki bir şehir içerde kalabilir, yol üsttü olmayabilir, kavşak şehir olmayabilir ama marka şehir olabilir. Avrupa’ya gidin birçok şehir böyledir. Yani bir şehir tekstiliyle ünlüdür, tekstil deyince o şehir gelir. Moda deyince Paris gelir. Kahramanmaraş da bunu yakalayabilir. Bunun içinde işi bilen ekimin devamlı çalışması gerekir. Kendinden olacak bir iş değil. Yatırıma kaynaklık edecek alanlar yetmez. Bunu ileriye taşımak içinde profesyonel ekiplerle çalışmak gerek”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz