MHP 24. Dönem Milletvekili Sefer Aycan, DEKA Medya Grup bünyesinde bulunan Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Aycan’ı gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz karşıladı. Kent gündemine dair bir süre görüşen ikili karşılıklı görüş alışverişlerinde bulundu. Ziyaret sırasında ülke gündemine dair de açıklamalarda bulunan Aycan, AK Parti ile MHP arasındaki ittifaktan Türk Tabipler Birliği’nin Afrin açıklamasına, İyi Parti’den Zeytin Dalı Harekâtı’na kadar birçok konuyu değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de ki siyasete yön verdiğini belirten Aycan, Bahçeli’nin bu durumu artık bir parti meselesi olarak görmediğini söyledi. İttifakın Türkiye’nin geleceği için çok büyük önem taşıdığına vurgu yapan Aycan, MHP’nin çizgisinin hiçbir zaman değişmediğini kaydetti. Afrin operasyonunun aslında geç kalınmış bir operasyon olduğunu dile getiren Aycan, Afrin’in çok stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Türk Tabipler Birliği’nin Afrin operasyonuna ‘Savaş’ benzetmesi yapmasına tepki gösteren Aycan, “Ben aynı zamanda Türkiye Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı olarak Türk Tabipler Birliği’nin Afrin ile ilgili yaptığı açıklamayı yanlış buluyorum. Adı Türk Tabipleri ama Türk Tabiplerini temsil etmiyorlar ve söyledikleri bizi bağlamıyor” ifadelerini kullandı.

BU BİR PARTİ MESELESİ DEĞİL”
Aycan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Genel Başkanımız şuan Türkiye’de siyasete yön veriyor. Tabi bunu bir parti meselesi olarak görmüyor. Çıkarları düşünerek yapılan bir şey değil. Hatta bu sadece genel başkanımızın dediği gibi 2019 seçimleri değil 2019 seçimlerinden sonra da kapsayacak iş birliği diye belirtti. Yeni bir dönem başlıyor, yeni bir hükümet sistemi yeni bir model oluştuğu için bu modelin yerleşmesi ve kurumsallaşması adına ve daha sonra ülkenin geleceğini de yapılandırması adına böyle bir beyanda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda bitirme hamlesidir aslında bu. Yani ikinci tura kalmaması için birinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini belirterek bitirmeye çalışıyor; çünkü onun karşısında da bir taraftan blok oluşuyor. Açıktan diğer partiler birbirlerini destekleyeceğini ikinci turda da birbirlerini destekleyeceklerini beyan ettiler.”

İKİNCİ TUDA ERDOĞAN’A KARŞI BİR BLOK OLUŞABİLİR”
İkinci tura kaldıkları zaman Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir blok oluşabilir” diyen Aycan, bir takım güçlerin ve başka odakların birleşme ihtimalinin olduğundan bahsetti. Aycan, “Buda ülkenin kaderini etkileyecek bir durum. Sadece beş yılı değil ondan sonraki dönemdeki yapılanmayı da etkileyecek bir durum olduğu için Genel başkanımız bunu gördü ve bunun önünü kesmek adına aday çıkarmayacağımızı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi söyledi. O bloğun önünü kesiyor. Birinci turda bu iş bitsin istiyor” şeklinde konuştu.

BİZDEN KOPAN İNSANLAR BİZE TEKRARDAN DÖNÜYORLAR”
İYİ Parti nedeniyle MHP tabanından ayrılan kişilerin yeniden MHP’ye döndüğünü aktaran Aycan, şöyle devam etti: “Meral Akşener bizden çıktı. Bir ara bizim partide bulundu ama başka partilerde de oldu. Daha önce doğru yoldaydı, Anavatanında kurucularındaydı hepsinde vardı Meral Akşener. Bir arada bizim partimize geldi. Milletvekilimiz oldu, görevler aldı. Fakat o görevleri kaybedince parti aleyhinde hareket yürüttü. Şuan partiyi sıkıştıran bölmeye çalışan hamlelerin başında oldu. Arkasında bir takım güçler var ama vitrindeki kişi Meral Akşener. Şuan partinin kurucularına baktığımız zaman sadece MHP’den ayrılanlar yok aslında. Başka kesimden de insanlarda var. MHP’dekiler azınlıkta kaldı. Bizden kopan insanlar bize tekrardan dönüyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi sadece MHP’lilerden değil ciddi şekilde genel konjektörde de onay alıyor. Herkes beğeniyor ve destekliyor. Genel başkanımız 30 yıl önce ne söylüyorsa, 7 Haziran’da, 1 Kasım’da ne söylüyorsa şimdi de aynı şeyleri söylüyor. Biz değişmedik. Biz aynı duruşumuzla, aynı bakışımızla Türkiye’de politikalara Türkiye’nin durumuna stratejilerine karşı aynı fikirdeydik. Aslında bugün herkes bizim çizgimize geldi. MHP dışındaki herkes değişti ama MHP değişmedi. Şu anda fikirleri herkes tarafından kabul ediliyor. CHP bile söylemlerini bizim söylemlerimize getiriyor. Mesela biz çözüm sürecine karşıydık ve şu an çözüm süreci bitti. Anayasada ilk 4 maddenin korunmasından yanaydık ve ilk 4 madde aynı duruyor.”

AFRİN İÇİN GEÇ KALINDI”
Afrin operasyonu için geç kalındığını belirten Aycan, “Bu noktaya gelmeden müdahale etmemiz lazımdı” dedi. Aycan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Orada tabii Suriye ile ilgili politikalarda hükümetin başlangıçta yanlışları oldu. Yâda müttefik olduğumuz ülkelerin bize yanlışları oldu ve burada bir takım oluşumlar oluşmaya başladı. Afrin çok stratejik bir yer. Bu bir takım güçlerin oradaki yerel halkı kışkırtarak kendilerine bir fayda sağlamaya çalışıyorlar. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Amerika 10 bin kilometre öteden gelip orayı yönetmeye çalışıyor ve şu anki gelecekte olacak bir Suriye üzerindeki hak iddialarında yâda güç olmada o bölgeleri o maşalarla tutmaya çalışıyor. Tabii kendine taşeronlar bulmuş. Terör örgütlerini kullanıyor ve bunları kullanarak bölgede gücünü devam ettirmeye çalışıyor. Bu bir güç savaşı. Ama hem Amerika’nın hem de İsrail’in niyetlerinin ne olduğu çok belli.”

YAPTIKLARINI TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Türk Tabipler Birliği’nin Afrin ile ilgili açıklamasını tasvip etmenin mümkün olmadığını söyleyen Aycan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Ben aynı zamanda Türkiye Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı olarak Türk Tabipler Birliği’nin Afrin ile ilgili yaptığı açıklamayı yanlış buluyorum. Adı Türk Tabipleri ama Türk Tabiplerini temsil etmiyorlar ve söyledikleri bizi bağlamıyor. Türkiye’de 150 bin hekim var. Yönetimde de azınlık ve radikal bir grup var. Aslında burada oy veren arkadaşları suçlamak lazım. Bunlara oy verenlerde bu görüşte değil ama bunlar çok radikal bir grup. Yaptıklarını tasvip etmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti’nden yana hiçbir zaman tavır takınmadılar. Her fırsatta PKK’yı veya cezaevindeki PKK’lı tutukluları savundular. Burada da demagoji yapıyorlar.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz