Türkiye Belediyeler Birliği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca düzenlenen ve 3 hafta sürecek eğitim kapsamında Amasya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Hatay'dan gelen 20 itfaiyeci eğitim almaya başladı.

Eğitimler kapsamında itfaiyeciler, yangın, trafik kazaları, kentsel arama-kurtarma, yüksek açı kurtarma, kuyu operasyonları, tehlikeli maddeler, iş güvenliği, sertifikalı ilk yardım konularında teorik ve pratik bilgiler almaya başladı.

Karacasu Mahallesi'deki itfaiye eğitim tesislerinde düzenlenen eğitimde, kapalı ortamda meydana gelen yangında yapılması gerekenler tatbikatla canlandırıldı.

Senaryo gereği, ihbar üzerine binaya giren itfaiyeciler, karanlık ortamdaki bir vatandaşı temsil eden cansız mankeni, içerideki patlama ve aşırı dumana karşın dışarı çıkarmayı başardı. İtfaiye erlerince çıkartılan mankene, ambulans gelene kadar ilk yardım uygulamaları da gerçekleştirildi.

Tatbikat sırasındaki görüntüler gerçeği aratmadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak eğitimi ön plana çıkarttıklarını söyledi.

Türkiye'de 5 ilde verilen profesyonel itfaiyeci temel eğitimi uygulamasının Kahramanmaraş'ta da başlattıklarını dile getiren Küçükönder, bu kapsamda çevredeki bölgelerin tamamına hitap ettiklerini belirtti.

İtfaiyecilikte eğitimin önemine dikkati çeken Küçükönder, "Emekliliğine bir ay bile kalsa arkadaşlarımız eğitimine devam etmek zorundadır. Eğitim tesislerimizde dünya standartlarında profesyonel itfaiyeci yetiştiriyoruz. Şu anda Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay ve Amasya illerimizden 20 itfaiyeci arkadaşımız, 80 saatlik temel itfaiyeci eğitimine katılıyor. Bu eğitimi alan arkadaşlarımız illerine döndüklerinde bunları paylaşacaklar. Gruplar halinde eğitimler her yıl 5-6 kez tekrarlanmak üzere devam edecek." diye konuştu.

AA

Editör: Mahmut Beyaz