Başkan Çeleğen'den İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü Mesajı

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve M. Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin diriliş destanı olduğunu söyledi.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümünü kutlayan ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İstiklal Marşımızın, bu milletin Kurtuluş Savaşında yazdığı destanın satırlara dökülmüş halini yansıtğını vurguladı.

Başkan Çeleğen yayınladığı mesajında, “Tarihe geçen Kurtuluş Savaşı’nda vatan toprakları işgal altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti’nin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtmaktadır. İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşanan zorlukların ve inancın sembolüdür. İstiklal Marşımız, aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir, aziz Türk milletimizin diriliş destanıdır. Ekinözü Belediyesi olarak bizde, milli şuurun çocuklarımızda geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüzle birlikte ilk ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin katılabildiği şiir, resim ve kompozisyon dallarının yer aldığı ‘İstiklal Marşı Yarışması’ düzenledik. Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünü kutlar, milli şairimizi saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz