Mevcut Başkan Mustafa Yaman’ın yeniden aday olmayarak destek verdiği Muzaffer Çil, odanın yeni başkanı oldu. Muzaffer Çil 645 oyla başkan seçilirken, rakibi Mehmet Biçer ise 355 oyda kaldı. Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnafların ağırlıklı üye olduğu Oda’nın genel kurulu toplantısı Sanayi Sitesi’ndeki Onbaşı Osman Camii bodrum katında gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını; sitenin tanınmış simalarından Halil Maraşlıoğlu, Divan Başkan Yardımcılığını ise Fatih Sürmeli’nin yaptığı kongrede, kâtip üyeler olarak ta Mehmet Kadımehmetoğlu, Mehmet Narlıoğlu ve Harun Birim görev yaptı. Kongre için yeniden aday olmayan Mustafa Yaman, kongrede yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Rahatsızlığımdan dolayı aday olmadım. Bu zamana kadar bana hep destek oldunuz, hepinizden tek tek teşekkür ederim ama başkanlığı bıraktım diye sizlerle ilgimi kesmeyeceğim. Her zaman yanınızda olacağım. Bana ihtiyacınız olduğu konularda her zaman yardımcı olacağım. Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Sitede traktör tamiri ile uğraşmakta olan aday Mehmet Biçer ise şunları kaydetti: “Teknik Makine Esnaf ve Sanatkârlar odamızın bir genel kurulunu icra ederken; alın teri, göz nuru ve el emeğiyle zor şartlar altında emeğinin karşılığını almasa da sanayimizin çarkını kendi imkânlarıyla döndürmeye çalışan siz saygıdeğer esnaf ve sanatkârlarımızı en derin saygılarımla selamlıyor, genel kurulumuza teşrif ettiğiniz için yönetim ve denetim kurulu adına hepinize hoş geldiniz der şahsım ve kurullar adına şükranlarımı sunarım. İnşallah kongremiz hayırlı olur. ”Yıllardır yönetiminde yer aldığı Mustafa Yaman’ın destek verdiği ve motosiklet tamir işi ile uğraşmakta olan başkan adayı Muzaffer Çil de yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Teknik Makine Sanatkârları seçimli olağan kongremize hepiniz hoş geldiniz. Ben Muzaffer Çil; Teknik Makine Sanatkârları Odası başkan adayıyım. Büyüklerimizden, ustalarımızdan aldığımız ahilik ve esnaflık terbiyesi ile genç ve dinamik ekibimizle, Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle, bizden önceki arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye ve yükseğe taşıyacağız inşallah. Bizler, esnafımıza maddi külfet yüklemeden, esnafımızın refah ve ferahı için güzel işler yapmaya talibiz inşallah. Lakin taahhüt ettiğimiz işleri yapamadığımız zamanda, bu vazifeyi layıkıyla bizden daha iyi yapacak arkadaşlarımıza bırakıp, devretmesini de biliriz. Hepinize teşekkür eder, aday olan diğer arkadaşım ve ekibine de başarılar dilerim.”

Oda üyelerinin yoğun katılım ve ilgi gösterdiği kongrede gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından iki adaylı olarak seçimlere gidildi. Bin 205 üyeli odanın seçimlerinde Muzaffer Çil 645 oyla başkan seçilirken, rakibi Mehmet Biçer ise 355 oyda kaldı. Böylece; 290 oy farkla Muzaffer Çil odanın yeni başkanı seçilmiş oldu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Muzaffer Çil (Başkan), Mustafa Genç, Sefer Halit Kılınçkıran, Abdullah Tuzcu, Halık Besim Bakacak, Ali Yüze, Ali Köse, Şakir Derinkuyu, Durdu Mehmet Yoksul.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Alpaslan Tekçe, Halil Çilo, Fevzi Çokuçkun, Mesut Şeker, Kadir Denizdolduran, Önder Biber, Ramazan Körmen, Hacı Hüseyin Öztürk, Ömer Okumuş.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Fatih Sürmeli, Hayri Balabanoğlu, Bayram İmirze.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Ahmet Bilal, Cihangir Kalli, Adem Çivi.

Başkan seçilen Muzaffer Çil ve yönetimini tebrik eder; görevlerinde başarılar dileriz.

Haber: LÜTFİ YIKAN

Editör: Mahmut Beyaz