Kahramanmaraş’ta kentin beklentileri doğrultusunda medya sektörüne giriş yaparak eğlence, doğru-güvenilir-güncel haberleri ve reklamlarıyla vatandaşlarla iç içe olan DEKA Medya Grup, kendine has yayıncılık ilkesiyle de medya sektörüne farklı bir bakış açısı kazandırdı. Gerek Radyo Fresh, gerek Manşet Gazetesi gerek sosyal medya üzerinden yayın yapan Manşet TV gerekse de Türkoğlu Haber gazeteleriyle vatandaşları en güncel haberlerle buluşturan DEKA Medya Grup, kurulduğu günden bu yana en güncel bilgiye ulaşmak için var gücü ile çalışırken, 2018 yılında da yayın politikasından ödün vermeden kentte olup biten tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına okuyucusuna aktardı.

Her yıl olduğu gibi geride bıraktığımız bir önceki yılın panoramasını yaparak, okuyucularını geçmişe götüren Manşet Gazetesi, acısıyla tatlısıyla iyisiyle, kötüsüyle tarihe karışan 2018 yılının da derin bir panoramasını yaptı.

Hem Türkiye hem de Kahramanmaraş’ta ilklere sahne olan 2018 geleceğe ışık tutan birçok gelişmeyi de beraberinde getirdi.

İŞTE 2018 YILINDA ÖNE ÇIKAN ÖNEMLİ OLAYLAR…

12 ŞUBAT 2018

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü münasebetiyle kent gelinde haftalar öncesinden düzenlenen çeşitli etkinlikler dikkat çekerken, kentte adeta bayram havası yaşandı.

ONUR VE GURURUN 98.

YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yılı dolayısıyla düzenlenen Kurtuluş Bayramı etkinlikleri büyük bir coşku ile kutlandı. Gün boyunca süren etkinliklerde Maraşlı çeteler, atlı birlikler ve gaziler ile yapılan yürüyüşler büyük beğeni topladı. Kahramanmaraşlılar 12 Şubat ruhunu doya doya yaşadı.

Yazdığı kahramanlık destanı ile esaret altında olan diğer tüm insanlığa örnek olan ve düşmana karşı verdiği bu amansız mücadele ile tarih sahnesindeki yerini, “Kendi kendini kurtaran şehir olarak” alan Kahramanmaraş, bugün 98’inci kurtuluş yılını kutladı. Trabzon Caddesi’nde düzenlenen kurtuluş etkinliklerine halk büyük bir ilgi gösterdi. Mehteran takımı yaptığı gösteriyle milli ruhu üst seviyelere çıkartırken, kurtuluşun fitilini ateşleyen Sütçü İmam ve Bayrak olayı yeniden canlandırıldı. Kahramanmaraş'ın gazileri, anneleri, babaları, çocukları, mahallelerde oluşturulan çeteler, muhtarlar, çevre illerden gelen gaziler, gurur gününde kentin çeşitli yerlerinde yürüyüş yaptı. Etkinliklere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile milletvekillerinin katılması da ilgi çeken bir başka taraf oldu.

15 MART 2018

HÜKÜMETTEN MÜJDE GELDİ

TAŞERON KADROYA GEÇİYOR!

Uzun bir süredir çözülmeyi bekleyen ve Türkiye genelinde yaklaşık 800 bin kişiyi ilgilendiren Taşeron işçi konusunda hükümetten adımlar birbiri ardına atılırken, Hak-İş İl Başkanı Ömer Çınar, Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Murat Arifoğlu ve Taşeron İşçiler Dernek Başkanı Bayram Akdere, konuyu Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi. Durumun kendileri için bir bayram niteliği taşıdığını ifade eden 3 başkanda emeklerinin karşılıklarını aldıklarını söyledi.

Özellikle son dönemde ülke gündeminden bir türlü düşmeyen ve merakla beklenen Taşeron işçi konusunda mutlu sona yaklaşıldı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, konuya ilişkin beklenen açıklamaları peş peşe yaptı. Açıklamalarla birlikte ülke genelinde yaklaşık 800 bin taşeronun işçinin de yüzü güldü. Tüm bu gelişmelerin ardından ise Kahramanmaraş’ta Hak-İş İl Başkanı Ömer Çınar, Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Murat Arifoğlu ve Taşeron İşçiler Dernek Başkanı Bayram Akdere, ilk açıklamaları Manşet Gazetesi’ne yaptı.

13 HAZİRAN 2018

KAHRAMANMARAŞ’I SEL GÖTÜRDÜ!
Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Özel İdare İş Merkezi’nin zemin katını su bastı.

Öğleden sonra etkisini gösteren ve her geçen dakika giderek şiddetlenen sağanak yağış, Kahramanmaraş’ta hayatı adeta durma noktasına getirdi. Başta Trabzon Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı olmak üzere kent genelindeki birçok trafik noktası araç yığınına döndü. Son yılların en büyük sağanağına maruz kalan Kahramanmaraş’ta yağıştan en çok etkilenen yerlerden biri de Özel İdare İş Merkezi oldu. Sağanak yağışın etkisini tamamıyla arttırmasının ardından çarşıda mahsur kalan vatandaşlar soluğu Özel İdare İş Merkezi’nde aldı. Vatandaşlar iş merkezinin altında uzun bir süre yağışın durmasını bekledi.
ZEMİN KATTAKİ ESNAFLARIN İŞYERLERİNİ SU BASTI
Özel İdare İş Merkezi’nin zemin katında bulunan işyerleri yağan sağanak nedeniyle göle dönüştü. İşyeri sahipleri bu durum karşısında kendi imkânlarıyla işyerlerindeki suları temizlemeye çalıştı. Durumundan şikâyetçi olan esnaf, bir sonraki olası bir doğal afete karşı yetkililerden önlem almasını istedi.

24 HAZİRAN 2018

KAHRAMANMARAŞ ‘BAŞKAN ERDOĞAN’ DEDİ

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği kritik 24 Haziran seçimleri sona ererken Kahramanmaraş, tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullandı. Buna anlamda Kahramanmaraş, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 74,48 oy oranı ile tam destek verirken, milletvekilliği seçiminde ise yüzde 75.34 oy oranıyla Cumhur İttifakı birinci çıktı. Millet İttifakı ise yüzde 20,72’de kaldı.

Seçim tarihinin açıklandığı günden bu yana Türkiye’nin bir numaralı gündemi olan tarihi 24 Haziran seçimleri gerçekleştirildi. Ülke genelindeki sandıkların yüzde 100’ü açıldı. Çıkan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde … oy oranı ile Türkiye’nin ilk başkanı oldu. Bu kapsamda 2002’den bu yana AK Parti’ye en yüksek oy oranını sağlayan illerden biri olan Kahramanmaraş, 24 Haziran seçimlerinde de AK Parti’den vazgeçmedi. Bu anlamda resmi olmayan sonuçlara göre, kent genelinde açılan sandıklarda yüzde … oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan birinci oldu. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti yüzde 58,11, MHP yüzde 16,26, İyi Parti yüzde 9,76, CHP yüzde 9,21, Saadet Partisi 1,49 oy aldı. Alınan oy oranları kapsamında AK Parti 6 milletvekili, MHP ile ilk kez seçime giren İyi Parti birer milletvekili çıkardı. CHP ise 24 Haziran seçimlerinde de umduğunu bulamayarak, hiç milletvekili çıkaramadı.

15 TEMMUZ 2018

15 TEMMUZ RUHU HİÇ SÖNMEYECEK!
15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarınca gerçekleştirilmeye çalışılan darbenin ikinci yıl dönümünde, tüm Türkiye’de olduğu Kahramanmaraş’ta da darbeyi engelleyen o milli ruh diri tutuluyor. FETÖ’cü darbe girişiminin 2. yıldönümündeki etkinlikler ve anma törenleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü darbe girişimini engelleyen milli birlik ve beraberlik ruhunun ilelebet yaşatılması amacıyla 15 Temmuz günü ve haftasının, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası olarak kutlanılması kararlaştırılmıştı. Demokrasi nöbetlerinde milli iradeye sahip çıktığını yoğun bir şekilde gösteren Kahramanmaraş halkı, hain darbenin ikinci yılında da meydanları hınca hınç doldurdu. Kahramanmaraş’taki etkinlikler 13 Temmuz’da Kahramanmaraş Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından Cuma namazı öncesinde Ulu Cami’de Hatm-i Şerif duasıyla başladı. 14 Temmuz’daki etkinlikler kapsamında ise ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda kentte bulunan şehit aileleri ziyaret edildi. Sonrasında ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’nce Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda 15 Temmuz Konulu Konferans düzenlendi. Akşam saatlerinde ise yine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda kentte bulunan şehit ve gazi aileleri yemekte buluştu. Yemek programının ardından ise etkinlikler Demokrasi Meydanı’na taşındı. Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana kurulan sahnede ilk olarak Mehter Konseri, sonrasında ise 15 Temmuz şehitleri adına okuduğu 30 kuş şiiriyle insanları derinden etkileyen Dursun Ali Erzincanlı’nın katılımıyla şiir dinletisi yapıldı.

03 AĞUSTOS 2018

GERMENCİA ZİYARETE AÇILDI

Kahramanmaraş'ta 10 yıl önce kaçak kazı sonrası tesadüfen bulunan Germanicia Antik Kenti'nin 138 metrekarelik taban mozaikleri ziyarete açıldı.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Dulkadiroğlu Mahallesi'nde 2007'de kaçak kazı sonrası bulunan Germanicia Antik Kenti'nde tespit, tescil, kamulaştırma, kazı ve koruma çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı Namık Kemal, Şeyhadil, Dulkadiroğlu ve Bağlarbaşı mahallelerini içine alan 140 hektarlık bölgede bulunan taban mozaiklerinin gün yüzüne çıkarılması için de farklı noktalarda çalışmalar devam ediyor. Geç Roma dönemine ait villaların zemin döşemesi olan mozaiklerde, dönemin sosyal yaşamı anlatılıyor. Antik kentte kazı çalışmaları Kahramanmaraş Müzesi'nin başkanlığında yürütülüyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, yaptığı açıklamada, kazılarda bulunan 138 metrekarelik mozaik tabakasının ziyarete açıldığını söyledi. Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliğinde bir bölümün daha gelecek yıllarda ziyaretçi kabulüne hazır hale getirileceğini dile getiren Küçükdağlı, ziyarete açılan mozaiklerin kent, bölge ve ülke turizmi için hayırlı olmasını diledi.

14 EYLÜL 2018

FESTİVAL REKORLA BAŞLADI!
Geçtiğimiz yıl yapılan 1. Uluslararası Dondurma Kültür ve Sanat Festivali’nde dünyanın en büyük dondurma rekorunu kıran Kahramanmaraş, bu yıl da rekora imza attı. Festival için özel hazırlanan 2 tonluk külahlı dondurma dünyanın en büyüğü oldu.

Dondurmasıyla adını tüm dünyaya duyuran ve geçen yıl yapılan muhteşem festivalle ününe ün katan Kahramanmaraş’ta 2’nci Dondurma ve Kültür Sanat Festivali etkinliklerine start verildi. Festival kapsamında ilk olarak yine geçen yıl olduğu gibi bu yılda Müftülük Meydanı önünden Valilik önüne kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Bando ekibinin harika performansı eşliğinde büyük bir coşkuyla valiliğin önünde toplanan yüzlerce vatandaş, festivalin henüz ilk dakikalarında coşkuyu yakalamayı başardı. Ardından festivalin açılış konuşmasını yapmak için valilik önüne kurulan platforma çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bekir Kılıç, Kahramanmaraş’ın dondurması ile çok farklı bir il olduğunu söyledi. Kılıç’ın konuşması sonrası ise dondurma rekor denemesi yapıldı. Rekor denemesinin yapıldığı sırada vatandaşlar tarafından büyük bir alkış tufanı koptu. Renkli görüntülere sahne olan ve ilk dakikasından itibaren oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşen dondurma festivalinde Trabzon, Balıkesir, Ankara, Adıyaman ve Gaziantep’ten gelen halk oyunları ekibi Kahramanmaraşlılara görsel şölen sundu.

16 EYLÜL 2018

ULUSLARARASI GÜREŞ FESTİVALİ YAPILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Geleneksel Altın Kemerli Uluslararası Güreş Festivali tamamlandı.

Batıpark Güreş Sahası'nda yapılan festivalde miniklerde 14, büyüklerde ise 8 olmak üzere toplamda 22 sıklette sporcu yarıştı. Ata sporu güreşin gelecek kuşaklara aktarılması adına spora ve sporcuya önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen güreş festivaline Rusya, İran, Dağıstan, Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan ve Bulgaristan olmak üzere toplamda 8 ülkeden 600’den fazla sporcu katıldı. Yapılan müsabakaların sonunda Ankara Aski Spor’dan Fatih Kambur Altın Kemer’in sahibi olurken, 2. Hüseyin Civelek, 3. Ömer Yavuz oldu. Güreşlerin açılış seremonisinde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın ‘Güneyin Kırkpınarı’ olarak adlandırıldığına dikkat çekerek, Kahramanmaraş’ın güreşte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Başkan Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı güreşçilerinin son zamanlarda gerek Avrupa’da gerekse dünya genelinde başarılara imza attıklarına ve sürekli milli takım kadrosunda yer aldıklarına dikkat çekerek bundan gurur duyduklarını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İman Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere güreş sever vatandaşların katıldığı güreşlerde dondurma şovu yapıldı. Yapılan müsabakaların sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı da takım halinde şampiyon oldu. Festival dereye giren sporculara ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

29 EYLÜL 2018

KMTSO’DA ÖZGE ULUSOY’LU DEFİLE YAPILDI

Kahramanmaraş 3. Uluslararası Tekstil Zirvesi kapsamında, Gala Programı düzenlendi. Galada manken ve robotlar eşliğinde ‘Gelenekten Geleceğe’ temalı sim sırma defilesi gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile Ramada Otel’de düzenlenen Gala Programının açılış konuşmasını yapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, sanatı ve edebiyatı ile çok yönlü kültürünü kumaşa adeta bir nakış gibi işleyen kahraman şehrin geçmişten bugüne başarı öyküsünü podyuma yansıttıklarını belirtti. Sim sırma ile başlayan tekstil serüveninin baş döndüren hikayesini hep birlikte izlediklerini ifade eden Zabun, şöyle konuştu: "Bu hafta şehrimiz adına çok önemli 2 büyük organizasyonu gerçekleştirmiş olduk. Pamuktan hazır giyime kadar, global tekstil sektörünün en stratejik merkezlerinden birisi olan Kahramanmaraş'ta bu akşam galasını yaptığımız Uluslararası Tekstil Zirvesi ve Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarımız, bu alanda dünya teknoloji devlerinin katılımına sahne oldu." Kahramanmaraş'ın sektördeki küresel marka gücünü bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Serdar Zabun, Kahramanmaraş'ın bundan sonra üretim için sergilediği performansı, moda tasarımları, fuar ve sempozyum kültürüyle çok daha yükseğe çıkaracağını, dünya tekstil kenti olarak geleceğe koşmaya devam edeceğini kaydetti. Etkinlikte konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş'ın "tekstilin başkenti ve tekstil city" olması için çalışma yapacaklarını belirtti. Tekstilin Kahramanmaraş için önemine dikkati çeken Özdemir, "Biz, Kahramanmaraş 'şiirin ve edebiyatın başkenti' olsun istiyorduk ama şiirin ve edebiyatın başkenti olması tekstil şehri olmasına engel değil. Bununla ilgili de bundan sonra çalışacağız." dedi.

11 EKİM 2018

5’İNCİ KİTAP VE KÜLTÜR FUARI YAPILDI

Türk Edebiyatının yaşayan efsanesi ve 7 Güzel Adam’dan biri olan Rasim Özdenören, “Kitabın sayfası, kokusu ne televizyonda bulunabilir ne internette bulunabilir ne de başka bir medya araçlarında bulunabilir. Kitabın kendine mahsus kokusu sadece ona özeldir. Sadece bu koku münasebetiyle bile olsa kitabın yaşayacağını ve yaşatılacağını söylüyoruz. Nitekim bu fuarlarda kitabın ölmediğini ve ölmeyeceğini insanlıkla beraber yaşayacağını göstermiş bulunuyor” dedi.

Şiirin başkenti, şairler ve yazarlar kenti olan, ulusal düzeyde de Türkiye için çok çok önemli şair ile yazarların memleketi konumunda bulunan Kahramanmaraş’ta bu yıl 5’incisi düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde (KAFUM) yapılan görkemli açılışla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türk Edebiyatının unutulmaz ismi Rasim Özdenören, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komsiyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve çok sayıda kitapseverin katıldığı açılış, renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Rasim Özdenören, kitapların önemine vurgu yaparak, bu tür bilgi fuarlarının devam etmesi gerektiğini söyledi.

08 KASIM 2018

EXPO 2023 İLE DÜNYA KAHRAMANMARAŞ’A TAŞINIYOR!

Model ve modern bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçesine kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra kentin turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik katacak olan EXPO 2023 için dev bir adım attı. Hem kent hem de ülke için oldukça önemli olan EXPO 2023’ün tanıtım toplantısı ise Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

4,5 yıllık hizmet sürecinde Onikişubat İlçesi’ne adeta 90 yılda yapılamayan hizmetleri bir bir kazandırarak, model ve modern belediyecilik anlayışıyla üstün başarı sağlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hem Onikişubat hem de Kahramanmaraş’ın turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik katacak çok önemli bir projenin startını verdi. Hayata geçirdiği projelerle büyük ses getiren Başkan Mahçiçek, düzenlendiği şehirlerin adeta yeniden doğuşunu sağlayan EXPO’yu 2023 yılında Kahramanmaraş’a taşıyor. Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan EXPO 2023’ün yol haritası ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla lansman toplantısında açıklandı. Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya; Bakan Pakdemirli ve Ünal’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile STK Temsilcileri katıldı.

23 KASIM 2018

AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI HAYRETTİN GÜNGÖR OLDU!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hayrettin Güngör ismini açıkladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 40 ilin belediye başkan adaylarını yarın saat 14.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması öncesinde gerek Kahramanmaraş’ta gerekse de diğer illerde Ak Parti’nin belediye başkan adaylarının isimleri kulislerde yankılanırken, Kahramanmaraş’ta ise en çok konuşulan isim Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Hayrettin Güngör oluyordu. Edinilen son dakika bilgisine göre Hayrettin Güngör’ün AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu kesinleşti. Hayrettin Güngör’ün isminin kesinleşmesinin ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin de İstanbul’a çağrıldığı bilgisine ulaşıldı.

Haber: Tuğçe Kayar/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz