Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi, kuruluşunun 89. yılını Büyükşehir Belediyesi Lokalinde düzenlenen törenle kutladı.

Düzenlenen programa, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, Vali Yardımcısı Bayram Öz’ün eşi Meliha Öz, İl Jandarma Komutanı Timuçin Alper’in eşi Gökşen Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin eşi Nahide İnci, Başsavcı İlker Yazıcı’nın eşi Ebru Yazıcı ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Kahramanmaraş Yardım Sevenler Derneği Şubesi Başkanı Türkan Bal, dernek olarak bir anaokulu yapmaya karar verdiklerini, bu okulunda İstasyon mahallesinde bulunan İstasyon İlkokulu bahçesine yapılmasını uygun gördüklerini söyledi.


“İHTİYACI OLAN HERKESİN YANINDAYIZ”

Yardım Sevenler Derneğinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Bal, kalıcı eserler yapmak istediklerini söyledi. İstasyon ilkokulunun bahçesine yapılacak olan Anaokulunun protokolünün imzalandığını ifade eden Bal, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Cumhuriyetin ilk yıllarında Himayeyi Eftal Cemiyeti olarak kurulan derneğimiz yaptığı hizmetlerle Atatürk’ün dikkatini çekmiş, TSYD derneği adı verilmiş bu gün 140 şubesi binlerce üyesi ile yoluna devam eden bir gönüllüler ordusudur. Gönlü bizimle olan dostlara selam olsun. Genel merkezimiz tarafından halkın yardım etme duygusunu kanalize ederek lise binası, hastane, kız yurdu ve iş atölyeleri gibi 132 kalıcı eser meydana getirilmiş ve halkın hizmetine sunmuştur. Ayrıca her yıl yüzlerce öğrenciye Atatürk öğrenci bursu vererek hizmetine devam etmektedir. Bizde şube olarak yıllardır ihtiyacı olanın, hastanın, yoksulun yanında olmaya çalışıyoruz. Üniversite öğrencilerinin Atatürk öğrenci bursu ile daha kaliteli yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda hastane odası ve anaokulu tefrişi yaptık. Bizde artık ilimizde kalıcı bir esirimiz olsun istedik bu amaçla mahalle ve okulları gezdik araştırmalarımız sonunda İstasyon mahallesinin, İstasyon ilkokulunun bahçesine bir anaokulu yapmaya karar verdik. Bu okul bizim ve siz anaların okulu olsun, tüm analara bizden selam olsun. Gerekli prosedürü tamamladık protokolümüz imzalandı. Görüşmeleri yapıyoruz Büyükşehir belediye başkanımızın demir ve çimento sözü bizi güçlendirdi, hevesimizi artırdı. Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Ayrıca yardım yapan ve yapacak olan kuruluşlara da minnet duyuyoruz. Her zaman tüm faaliyetlerimize katılan, bizden desteğini esirgemeyen siz gönül dostlarımıza da şükran borcumuz var. Sağ olun, var olun, yanımızda olun. Bir okul yaptırmak, cami yaptırmak kadar sevaptır ve önemlidir. Hz. Ali bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiştir. Belki de ilerde bu devleti yönetecek kişi hayata bu okulda başlayacaktır. “Okuluma bir tuğlada sen koy” diyen miniklerin sesleri kulaklarımızda çınlasın, gönlümüze giren ellimizden tutanlara selam olsun”.


“SENDE OKULUMA BİR TUĞLA KOY”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan ise burada yaptığı açıklamada “Sende okuluma bir tuğla koy” çağrısı üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Özkan, “Bugün burada toplanma amacımızdan bir tanesi de değerli derneğimizin aldığı kararla yapılacak olan Anaokulu. “Sende okuluma bir tuğla koy” çağrısı üzerine bugün burada sevgili hanımlarında küçücükte olsa birer katkıları olacağını ben tahmin ediyorum. Böyle güzel kalıcı bir eseri Kahramanmaraş’a ilk kez kazandıracak olan derneğimize de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Haber : Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz