Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 1993 yılından bu yana ailesi birlikte hizmet eden Naile İşlek, geçmiş dönemlerde Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, İl Kadın Kolları Sekreterliği, İl Disiplin Kurulu üyeliği, seçimlerde partinin görevlendirmesiyle Kadın Kolları Başkanlığı vekaletliği, Kilis Atatürkçü Düşünce Derneği’nde şube yöneticiliği gibi birçok görev üstlendi. Partinin sevilen simalarından biri olan İşlek, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrede Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıkladı. Naile İşlek, İl Kadın Kollarında daha verimli çalışmalar yapacağını düşündüğü belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını en iyi şekilde dalgalandıracağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

AİLECEK PARTİMİZİN HİZMETİNDE OLDUK”

Eşinin ve oğlunun da Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet ettiğini belirterek, ailecek partinin hizmetinde olduğunu söyleyen Naile İşlek, “Cumhuriyet Halk Partisinin Yönetim Kurulu Üyeleri Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı, Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı, Partinin Emekçi Fedakar kadınları hepiniz hoşgeldiniz saygıyla selamlıyorum. Bugün burada İl kadın kolları Başkanlığına Adaylığımı açıklamak için bulunuyorum. 1993 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aktif bir üyesiyim. Geçiş dönemlerde Merkez ilçe kadın kolları başkanlığı, İl Kadın Kolları sekreterliği, seçimlerde partimin görevlendirmesiyle Kadın Kolları Başkanlığına vekalet ettim. Son yapılan il başkanlığı kongresinde, İl Disiplin Kurulu üyesi olarak görev aldım, Kilis Atatürkçü Düşünce Derneği’nde şube yöneticisi olarak görev yaptım. Biz Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle anmadan geçmek istemiyorum. Ailecek partimizin hizmetinde olduk. Eşim Ejder İşlek Merkez İlçe Başkanlığı, Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’ında görev yaptı. Oğlum Avukat Mehmet İşlek İl Gençlik Kolları Başkanlığı hizmetinde bulundu. Ben de İl Kadın Kollarında daha verimli olacağımı düşünerek bu göreve talip oldum” ifadelerini kullandı.

KADINLARIMIZIN SİYASETTEKİ AKTİF RÖLÜNÜ ASLA KÜÇÜMSEMEMEMİZ LAZIM”

Kadınların siyasette çok önemli bir yerinin olduğunu belirten İşlek, “Özellikle seçim çalışmalarında kadınlarımız fedakarca mahalle ev bırakmadan çalışıyorlar. Kadınlarımızın siyasetteki aktif rölünü asla küçümsemememiz lazım. Vatanım adeta yangın yeri ekonomi dibe vurmuş durumda bunu en iyi bilen yaşan biz kadınlarız” dedi.

EKRANLARDA GÜLENLERİ BİZ KADINLAR OLARAK ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Naile İşlek konuşmasının devamında hükümete yüklenerek, “Mutfaklarımızda yangın var. Her gün gelen şehit haberi biz kadınların yüreğini yakıyor. Daha evlatlarımız toprağa verilmeden birkaç tane diyerek küçümseyenleri, daha toprağa girmeden şehitlerimiz ekranlarda gülenleri biz kadınlar olarak asla unutmayacağız. İl Kadın Kollarına seçildiğim takdirde İlçe kadın kollarıyla beraber, Cumhuriyet Halk Partisi Bayrağını en iyi şekilde dalgalandıracağımdan kimsenin Şüphesi olmasın ülkemizin geleceği çocuklarımızın torunlarımızın geleceği için kaygı duyan herkesi Cumhuriyet Halk Partisi saflarında siyaset yapmaya davet ediyor. Teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

İşlek’e ailesi ve partilileri eşlik etti.

Editör: Mahmut Beyaz