Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği “İftar Buluşmaları” Dulkadiroğlu İlçesi Şehit Öğretmenler İlkokulunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin kişinin mahalle iftarı yaptığı program öncesi bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Filistin için önemli açıklamalarda bulundu. Erkoç, gönül coğrafyasının zulüm altında olduğunu, buna karşı gür ve tek sesi çıkan liderin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Filistin’in ve diğer Müslüman coğrafyanın tüm sesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetmek için arkasında yürüdüklerini belirten Erkoç: “Mübarek ay dolayısıyla da biz vatandaşlarımız ile daha çok bir aradayız. Halkımız ile sakak iftarlarında buluşuyoruz. Bugün bu bölgedeyiz. Trabzon caddesinde sabit iftar yerimiz var. Tüm ilçelerimizde halkımız ile bulaşacağımız iftarlar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ziyaret ediyoruz. Bu mübarek ayın feyzinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyoruz. Allah vatandaşlarımızın tutmuş olduğu oruçlarını kabul eylesin. Dualarını kabul eylesin. Huzurlu bir Kahramanmaraş için rabbimize yalvarıyoruz. Daha huzurlu, daha mutlu, daha müreffeh bir şehir için dua ediyoruz. Hem fiili hem kalbi dua ediyoruz. Biliyorsunuz İslam coğrafyasında kanayan yaralar var. Suriye’de, Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da birçok yerde ağır acılar var. Bunların inşallah sona ermesini, buraların da huzura ermesini Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.

ONURLU BİR DİRENİŞ

“Filistin’de çok asil bir direniş var. Filistin halkı onurlu ve kararlı bir duruş göstermekte” diyen Erkoç şöyle konuştu: “dünyaya örnek bir duruş bu. Vatanları için, imanları, inançları ve özgürlükleri için canları pahasına bir duruş göstermekteler. Bu duruş nasıl biliyor musunuz? 12 Şubat 1920’de Kahraman ecdadımız nasıl ki ülke toprakları işgal edildiğinde asil bir duruş göstermişse canını ortaya koyarak, bugün Filistin’in yiğit ve cesur insanları da, kadın, çocuk, erkek demeden cesurca bir duruş göstermekteler. Onları buradan kutluyoruz, cesur duruşlarından dolayı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları rahmet ve minnetle yad ediyoruz. İslam coğrafyasının kutsal saydığı yerlerin bekçiliğini yapıyorlar. Sadece onlara ait olan bir vatan değil orası, her Müslümanın boynunun borcu olan bir koruma yapıyorlar. Çok cesurca ve yiğitçe bir duruş bu. Sivil bir duruş. Sivil insanlar orada, en ağır ve en güçlü orduya karşı, cesurca duruş göstermekte. Bizde millet olarak, her zaman mazlumun, cesurun ve yiğit insanların yanındayız. O yiğit insanların yanında olmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bunun ne kadar önemli bir duruş olduğunu her zaman arz etmekte. İstanbul’da yüzbinler toplandı yeni kapıda. Kalbimiz, yüreğimiz duamız onlarla. Tüm mazlumlarla bu mübarek günlerde.

MAZLUMLARIN SESİ OLDU

Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Mazlumların sesi oldu hep. 16-17 yıldan bu yana mazlumların umudu oldu. İnanın Cumhurbaşkanımız halkın yüreğinin ve bizlerin sesi. Ama bunun aynısını başka ülkelerde göremiyoruz. Halk başka düşünmekte liderler başka düşünmekte. Bugün baktığımız zaman İslam coğrafyasında herkesin yüreği buruk, herkesin gönlü kanamakta. Bazı ülkelerin yöneticileri, bugün Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu aynı tepkiyi aynı duyarlılığı ortaya koymamakta. Aslında bu, o ülkelerde demokrasinin olmamasından dolayı halkı yansıtan liderlerin olmamasından dolayı, halkın hassasiyetini, inançlarını, maneviyatını paylaşmamasından ötürü kaynaklanan sorunlar. Yoksa İslam coğrafyası Cumhurbaşkanımızın gönlü ile bir. Belki ülkelerinin liderleri ile bir değil ama inanın şuna dünyanın dört bir yanına gittiğimizde İslam coğrafyasında birçok halkların gönlü yüreği bizim liderimiz de Bosna’da, Kosova’da dünyanın dört bir yanına Cumhurbaşkanımız gittiğinde o yüreği bir insanları bağrına basmakta. Bizim tarihten gelen bir özelliğimiz var. Biz lider ülkeyiz. Biz büyük bir medeniyetin ev sahibiyiz. Biz baba ocağındayız, burası baba evi. İstanbul ve Türkiye baba evi.

SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

İmparatorlukların Osmanlı, Selçuklunun merkezi. Konya, Kahramanmaraş, Kayseri’de bu merkezlerden. Biz baba evinde oturuyoruz, ama baba evinden dağılan insanlar bu medeniyetin merkezinde oturan insanlar olarak, dağılan insanlara sahip çıkmak zorundayız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuz, ayrıca bulunduğumuz konumdan itibaren bu tarihe sahip çıkmamız ecdadımızın inşa ettiği bu tarihten dolayı da biz bu medeniyete sahip çıkmak zorundayız. İnsanlara sahip çıkmak zorundayız. Çünkü biz iddialı bir milletiz. Hamd olsun tarih yazan, tarihi değiştiren bir milletiz. Kahraman halka kahraman lider yakışır. Sayın Cumhurbaşkanımız da kahraman bir insan. İşte Kahramanmaraş’ın lideri, Kayseri’nin lideri, Konya’nın lideri, Selçuklunun ve Osmanlının bakiyesi olan bu toprakların lideri, o ruhu yüreğinde hissetmekte. Dile ile de konuşmakta. Mazlumların yüreğinin sesi olmakta. Bizde böyle bir liderin peşinde yürümekten orun ve şeref duymaktayız. Aziz hemşerilerimizin dualarının ve ibadetlerinin kabul olmasını diliyoruz. Sağlık ve mutluluk içinde aileleri ile sevdikleri ile nice ramazanlara çıkmayı, huzur içinde bayrama kavuşmalarını temenni ediyorum. Tüm Kahramanmaraş’ın güzel insanlarını en kalbi duygularımız ile Belediye Başkanları olarak selamlıyor ve hepsine saygılarımı iletiyorum”

MANEVİ İKLİM ÖNEMLİ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak ise şöyle konuştu: “Ramazan ayı birlik beraberlik ve hoşgörünün ve kardeş olduğumuzun en büyük göstergesi. Biz şuanda Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle birlikte burada iftarımızı açtık. Ramazanı yaşamak için yasadığımız zaman şunu görüyoruz. Ramazan gerçekten insanların manevi ikliminin dışında bir insanın aç kalmasının ne demek olduğunu yani dinimiz bunu öğretiyor. Diğer taraftandı bizlerin sevap bulması için oruç tuttuysa sevap bulasın diyor. Bizde bunu elhamdülillah yaşıyoruz. Ülkemiz açısından zor bir döneme giriyoruz. Türkiye’nin devam mı tamamı hikâyesinin yazıldığı 24 Haziran seçimleri özellikle milletimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu Türkiye’nin kutlu yürüyüşünün ramazan ayı vesilesiyle de daha da taçlandırıp 24 Hazirana ulaşırız. Ramazanın başlangıcı mağfiret, bağışlanma ve kurtuluştur. Rabbim bizi Ramazan bayramına ulaştırsın istiyorum. İslam dünyasında sadece ve sadece Türkiye ses çıkarıyor. Diğer İslam ülkelerinin hiçbiri ses çıkarmıyor. Herhangi bir insan Müslümana bulaşmanın bedelini ödemediği müddetçe bu zulüm devam edecektir ve görüyoruz.

YENİKAPI RUHU

Yenikapı meydandaydım ve çok mahşeri bir kalabalık vardı. İnsanlarımız oruca aldırmadan hep birlikte ordalardı. Gerçekten de bu çok önemli bir şey. Türkiye artık bölgesinde lafıyla değil, icraatıyla da söz sahibi olacağı döneme giriyoruz. Baktığımız zaman artık kendi savaş uçağımızı kendimiz üreteceğiz. Kendi savaş gemimizi, kendi yerli otomobilimizi bunların hepsi bu dönemde devreye girecek. Ak partinin hedefi onarmaktır, inşa etmektir. Vatandaşlarımıza güveniyoruz. Bu zamana kadar bize inandılar Bundan sonrada inanmaya devam etsinler. Biz daha da iyisini yapacağız. Biz yine destek istiyoruz yine destek istiyoruz”

ZALİM HER YERDE ZALİM. TERÖRİST HER YERDE TERÖRİST

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, zulüm gören halk için Türkiye’nin güçlü bir uğraşı verdiğin belirterek şöyle konuştu: “Öncelikle hemşerilerimin ramazan ayını tebrik ediyorum. İnşallah bizleri hep beraber bayrama da ulaştırır Rabbimden niyaz ediyorum. Ramazan ayı birlik beraberlik paylaşmanın üst düzeye vardığı bir ay. Kahramanmaraş’ta yıllardır devam eden bir kültür haline geldiği ve bugün yine bir Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu Şehit Öğretmenler okulundaki iftar programına katıldık. Burada Yavuz selim mahallemizde, Namık Kemal, Dulkadiroğlu, Bahçelievler bu civardaki insanlarımıza bir iftar programı veriyor.

BU PROGRAMLAR ÖNEMLİ

Dulkadiroğlu ilçemizde bugün ilk iftarını veriyor Büyükşehir belediyemiz. Burada 2 binin üzerinde vatandaşımızla iftarımızı, orucumuzu açtık. Bugünümüze şükür diyoruz. Ne kadar çok paylaşırsak, insanlarla ne kadar çok bir araya gelirsek onun mutluluğu kesemize kalan bu. Tabiri caizse. Tabi Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Sinevizyonda da Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu faaliyetleri de vatandaşlarımız yakından takip ediyor. Bunlar önemli tabi. Önümüzde ki günlerde de ilçelerimizde de devam edecek. Bugün Dulkadiroğlu ilçemizden başladık ve Onikişubat ve diğer ilçelerimizde devam edecek. Bizde imkân verdiğince zaman oldukça böyle programlar da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Her konuşan birlik ve beraberlikten bahseder. Ama bizim birlik ve beraberliğimiz biraz daha farklı. Çünkü dünyada mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkanız. Zulme karşı duran tek ülke Türkiye. Tek liderde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İşte bizim bu birlik beraberlik paylaşalım dediğimiz bu. Bizim Cumhurbaşkanımıza büyük bir destek olarak aksediyor. Bu hem kendi içerimizde hem de etrafımızda oluşan hadiseleri Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize büyük bir güç veriyor.

DÜNYA KAOS ORTAMINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Maalesef daha 3-5 gün öncesinde Filistin’de Gazze’de 64’e yakın Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Onlarca da binlerce de yaralı kardeşimiz var. Zalim her yerde zalim. Terörist her yerde terörist. Terörist sadece bizim ülkemizde değil, bizim içerimizde ki hainler değil dışarıda da halen teröristliğine devam ediyorlar. Dünyada terör estirmeye devam ediyorlar. Dünyada kaos ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama biz diğer ülkelerle birlikte bu işlere dur diyebilecek ülkelerle birlikte beraber hareket ettiğimiz sürece ülkelerinde birlikteliği, kardeşliği olduğu sürece bu teröre bu zulme bu mağduriyete dur diyebileceğiz.

BİRLİK VE BERABERLİK LAZIM

Bizim etrafımıza cereyan eden hadiseyi Suriye’yi gördük.3 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz bizim hemşerimiz belki akrabamız ve ülkemizde misafir 6 yıldır misafir ve şuan orda da operasyonlar devam ediyor. Orda terörist unsurlar temizleniyor ve bunlar tekrar kendi ülkelerine dönüyor. Bunun için birlik beraberlik lazım. Ama ramazan ayında dahi halen kan dökmeye devam eden caniler var. İslamiyet böyle bir din. Hoşgörü dini. Mazlumun mağdurun yanında olan bir din. Yüce rabbimin sevgilisi habibinin izinde yürüdüğümüz bir din. İnşallah bizler bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Tarafımız belli olacak. Tarafımız belli oldukça gerisinden korkmayalım. Rabbim yar ve yardımcımız olur bizim. Her an bize yardım geliyor. Bir kapı belki kapanıyor ama binlerce kapı açılabiliyor”

İSLAM DÜNYASININ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİNDE OLMASI LAZIM

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise şunları belirtti: “Bizde Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu bölgede Namık kemal mahallemizden, yavuz selim mahallemizden ve civar mahallelerimizden hemşirelerimiz burada. Toplu şekilde iftar ettiler. Bu organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyemize ve başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyoruz. Uzun yıllardan bu yana planlı bir şekilde orada bir katliam adım adım uygulanmakta. Ama bıçak kemiğe dayandı. Artık tüm dünyanın gözü önünde 62 kişinin katliam edilmesi, 2 bin kişinin yaralanması ve bu insanların elinde bir tane bile silah yok. Sopa, saban var oradaki insanların elinde. Dolayısıyla keyfî olarak yapılan bir katliam bu. Kendi sınırlarımı koruma diye bir şey yok. Dünya’ya bunu söyleyerek kandırmaya çalışıyorlar. İslam dünyasının birlik ve beraberlik içerinde olması lazım. Burada İslam dünyasının birliğine, beraberliğine liderimiz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın durumu çok önemlidir. Tüm İslam âlemini bir hale ortak bir hale getirildiği zaman bu zulme dur diyebiliriz. Bunun içinde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında dimdik durarak tüm dünyada ki Müslümanların kilidi burada bu katliama dur diyecek sesi daha gür daha fazla daha fazla çıkartabiliriz diyebilirim”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz