Haber:Emre akkış / Hakan Aydın

Türkiye’de istihdam seferberliği başlatıldığından beri bakanlık tarafından ülke genelinde işsizlik çalışmaları hız kesmeden devam ederek, her yıl işsizliğin azaltılması için hükümet tarafından yeni uygumlalar hayata geçiriliyor. Bu istihdam seferberliğinden biri ise geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından başlatıldı. Sarıeroğlu, 1 ila 3 işçi çalıştıran iş yerleriyle ilgili “Bir senden bir benden” diye yeni bir teşvik uygulamasına başladıklarını belirtti.
uygulamaya geçirilen yeni teşvikle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ise, hükümetin işverenlere ve işçilere her türlü fırsatı sağladığını belirtti.

HEDEFLERDE YÜZDE 100’E ULAŞILDI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl işveren ve işçilere yönelik faaliyet programlarını arttırdığını belirten İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, şu ifadelere yer verdi: “ Geçen yıl Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve Başbakanımız ile Bakanımızın katıldığı Topla Yapılan İşbirliği Protokolü ve bu yıl Kasım ayında yapılan Milli İstihdam Şurasında geçen yılda çalışma hayatında bir Milli Seferberlik ilan edilmişti. Geçen yıl hedeflere yüzde 100’e yakın ulaşıldı. Cumhurbaşkanımız her iş yeri için geçen yıl bir ilave ek istihdam derken, bu yıl iki ek ilave istihdam istedi. Tabi buna ilişkin istihdam teşviklerine yönelik işverenlerimize bazı kolaylıklar sağlandı. İstihdamı teşvik edici, özendirici, daha fazla kişiyi çalıştırmaya yönelik bir takım düzenlemeler yapıldı. Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız bunu basına deklare etti. Cuma günü de bu istihdam teşviklerini içeren yasamız TBMM Genel Kurulu’ndan geçti ve şuan da Cumhurbaşkanımızın önünde imza da ve resmi gazetede yayımlanmayı bekliyor. Ek istihdam teşviki ete kemiğe bürünmüş vaziyette. Birincisi ilave istihdam teşviki geçen yılda vardı. İlave istihdam teşviki 31.12.2017 tarihi itibariyle çalıştırılan işçilere ilave olarak alınan her işçinin 01.01.2018 ile 31.12.2020’ye kadar alınan ilave işçilerin tamamının sigorta primi ve vergisi, işsizlik sigortası fonundan İŞKUR tarafından karşılanacak. 31.12.2017 tarihi itibariyle 10 işçiniz varsa sizin 1 Ocak’tan itibaren siz 11,12.13,20,30… sayısı sınırı yok. Yani 10’un üzerine ilave aldığınız her işçinin sigorta priminin tamamını vergisi dâhil (883 TL) bunların tamamı işsizlik sigortası fonundan İŞKUR tarafından karşılanacak. Yani işverenimiz sadece bu ek istihdam ettiği kişilere yönelik sadece ücret ödeyecek, bizde vergisini ve sigorta priminin tamamını vereceğiz. Bu teşvikler özel sektör iş yerlerine yönelik. Yani kamu kurularını içermiyor. Tabi bu iş yerinin geçmişe yönelik SGK Prim borcu olmayacak, kaçak işçi çalıştırdığına dair herhangi bir işlem yapılmamış olacak. Çalıştırdığı kişilerin en az 3 ay geriye dönük kendi çalışanı olmaması lazım. 3 ay içerisinde 10 günden fazla kendi çalıştırdığına dair sigortalı bildirmeyen işsizlerden olması gerekiyor. Ayrıca ilave istihdam teşvikinde hükümetimiz özellikle gençlere ve bayanlara yönelik pozitif ayrımcılık uyguluyor. Bunlarda süre biraz daha fazla öbürlerine göre. Destek süresi de 2020’nin Aralık ayının sonuna kadar devam edecek bu şekilde olması halinde.”

BİRSEN DEN BİR BENDEN”
Bir senden bir benden teşvikiyle ilgili açıklamasını sürdüren Yüce, bu teşvikin hangi şartları içerdiğini ve neleri kapsadığını belirtti. Yüce, “Bizim iş başı eğitim programında şartımız en az iki çalışan olması gerekiyordu işyerinde. Bir senden bir benden teşvikin amacı da; her küçük esnafımızı, 1 ile 3 arasında en az bir çalışanı da kapsama dâhil etmek için bu teşviklerden dar gelirli işveren kardeşlerimizi bu istihdamdan faydalandırmak için yeni bir uygulama başlatıldı. Bir senden bir benden istihdam teşvikinin şartları da şu; 18 yaşından büyük, 25 yaşından küçük olması lazım alınan kişinin. 01.01.2018 ile 31.12.2018 tarihleri arasında işe alınmış olması lazım. Yine işe alındıktan tarihteki 3 ayda 10 günden fazla BAĞ-KUR ve SGK olmaması gerekiyor. İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekiyor. İşe giriş tarihi itibariyle işe girenin birinci derece akrabaları, anne baba ve eş olmaması gerekiyor bunlar çalışacak kişiler yönünden şartlar. Birde işveren yönünden şartlar var. İşverenin imalat sektöründen faaliyet gösteriyor olması gerekiyor. Bu sektörde ustalık belgesine sahip olması gerekiyor. 2017’de en az bir çalışanı olması lazım. bu teşvikte işçiye ücreti bir ay işveren ödüyor, bir ay da biz ödüyoruz. Maaş, sigorta primi ve vergiyi biz ödüyoruz. ama bu 31 Aralık 2018 sonuna kadar geçerli. Diğeri gibi 2020 yılına kadar geçerli değil. Bu uygulama 1 ila 3 işçi çalıştıranlar için geçerli. 3’ten yukarı işçi çalıştanlar için diğer teşvik programlarımız var. Buradaki amaç daha küçük esnaflarımızı, dar gelirli grubu bu fırsattan faydalandırmaktır. Dolayısıyla işverenlerin de taleplerini karşılamaktır. Burada en fazla 2 sigortalıdan faydalanabiliyor. Burada da bunun takibi nasıl olacak? Diğer şartları taşımak kaydıyla örneğin Mart ayındayız. Mart ayında işveren bize bir işçi çalıştırdığını belgeledi. Nisan’da biz ödeyeceğiz. Maaşını vergisini, primini biz ödeyeceğiz. Mayıs’ta kendi çalıştıracak, bize belgeleyecek ve Haziran’da biz ödeyeceğiz. Bu süreç yılbaşına kadar devam edecek. Yine teşviklerimizden asgari ücret desteği teşviki devam ediyor. Kurs programlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haber: HAKAN AYDIN / EMRE AKKIŞ


AYRI HABER YAPILACAK ÖZEL LOGOSU- BAŞLIK BUNU YAZIN “BİR SENDEN BİR BENDEN İSTİHDAM TEŞVİKİNDE İŞÇİ VE İŞVEREN YÖNÜNDEN ARANAN ŞARTLAR”

Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşvikinde İşçi yönünden aranılan şartlar:
Sigortalıların;


- 18 yaşından büyük 25 yaşından küçük olmaları

 - 1.1.2018 ila 31.12.2018 tarihleri arasında işe alınmış olması

 - İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması

- İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması

 - İşe giriş tarihi itibarıyla işverenin birinci derece kan veya kayın hısmı ya da eşi olmaması, Gerekmektedir

İŞKUR Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşvikinde İşyeri yönünden aranılan şartlar:
İşyerinin;

- İmalat sektöründe faaliyet göstermesi ve bu sektörde ustalık belgesi sahibi olunan özel sektör işverenine ait olması


 - İşyerinin 2017 yılındaki sigortalı sayısı ortalamasının 1 ila 3 olması


 - Sigortalının işe alındığı işyerine ait 2017 yılında Kuruma bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması


 - Aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde Kuruma verilmesi


- Tahakkuk eden sigorta primlerinin yasal süresi içinde ödenmesi


- Yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması


- Çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması, gerekmektedir.

Editör: Mahmut Beyaz