İddiaya göre, işçi kadrosunda yer alan ortopedik engelli Mehmet Battal, 2014 yerel seçimlerinden sonra Çağlayancerit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü emrinde görevlendirildi. Yüzde 57 engelli olan Battal, Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ile görüşerek eski görev yerine dönmek istedi. Ancak Battal’ın bu talebini Başkan Kızılseki, kabul etmeyerek sert çıkıp makamında hakaret etti. Battal'da bu anları cep telefonuyla kaydetti. Battal, Başkan Kızılseki’nin kendisine hakaret ettiğini öne sürerek İlçede Adliye olmadığı için Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip suç duyurusunda bulundu. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı da dosyayı Pazarcık Adliyesi'ne gönderdi ve soruşturma sonunda Başkan Kızılseki hakkında Pazarcık Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan dava açıldı. Açılan dava sonunda mahkeme Kızılseki’nin hakaret ettiğine hükmederek, 740 TL adli para cezası verdi.

NE KONUŞTUĞUMUZU HATIRLAMIYORUM

Mahkeme esnasında savunma yapan Kızılseki, Daha önce Belediyede farklı görevlerde çalışan Battal'ı kendisinin göreve gelince işçi kadrosunda istihdam ettiğini kaydederek, “"Aramızda hatırlamadığım konuşmalar geçti ancak müşteki konuşmanın başını ve sonunu silmiş. Ayrıca ben bu ses kayıtlarında geçen konuşmaları odamda mı yaptım yoksa başka yerde yaptığım konuşmalar dosyada olduğu şekilde montajla mı oldu onu bilmiyorum" dedi.

Savunma sonrası mahkeme, hukuka aykırı olarak delil elde edildiği iddia edilse de başka şekilde delil elde etme imkânının olmadığını, sanık ve tanıkların konuşmaların içeriğinin doğruluğunu kabul ettiğini belirterek Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki'yi 90 gün adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, indirimler uygulandıktan sonra verdiği 37 günlük ceza karşılığı Kızılseki'nin günlük 20 liradan 740 lirayı birer ay arayla 10 taksitte ödemesini kararlaştırdı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, belediye başkanı kararı temyiz etti. 

DAHA ÖNCEDE DAVA AÇMAK İSTEDİM ANCAK…

Başkanın sürekli hakaretleriyle karşı karşıya kaldığını belirten Mehmet Battal, 2014 yerel seçimlerinden sonra Çağlayancerit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü emrinde görevlendirildim. Yüzde 57 engelli raporum var. Başkan seçimi kazandığında beni ilan ve reklam bölümünden alıp sahalara vererek parke ve bordür döşetti. Eski görev yerime dönmek için Başkanla görüşmek istedim ama Başkan bana hakaret etti. Mesai arkadaşlarım ve vatandaşların yanın dada hakaret ediyordu. Defalarca kendisini uyardım 'Başkanım bana bu tür kelimeleri kullanma. Benim yaşım 41 olmuş, bu zamana kadar namusumla şerefimle yaşadım' diye defalarca uyardım. Ben de  onurumu, şerefi kurtarmak için kendisinin makam odasına girerek telefonumun ses kaydını açıp cebime koydum. Ses kayıtlarını delil olarak mahkemeye sundum, mahkemede kendisine para cezası verdi. Daha sonra maddi ve manevi tazminat davası da açacağım. Daha öncede dava açmak istedim ancak, belediyedeki mesai arkadaşlarım şahitlik yapmadılar. Hakaretlere daha fazla dayanamayarak geçen Temmuz ayında malulen emekli oldum” ifadelerini kullandı.

Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz