Türkiye’de uygulamaya başlanılan işaret diliyle hutbe, Kahramanmaraş’ta da başladı. 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelindeki bazı illerdeki camilerde uygulamaya başlanılan işaret diliyle cuma hutbesi çevirisi artık Kahramanmaraş’ta hayata geçirildi.
Onikişubat ilçesindeki Hacı Ramazan Yaşar Gölcü Camii’nde başlatılan ve 2 haftadır devam eden işaret dili ile hutbe verilmesi, işitme engellilere büyük katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi'nde görevli işaret dili uzmanı İbrahim Latif Aslan tarafından cuma namazı hutbesi işaret diliyle engellilere aktarıldı.
İşitme engelli olan cemaatin camilerde ibadet edebilmesi için gerekli ortamın oluşturulması ve işitme engellilerin ibadet ihtiyacına cevap vermek için bu uygulamanın devam edeceğini söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Bugün engelli kardeşlerimiz de buradaydı, özellikle dinleme ve duyma engeli olan kardeşlerimiz, cuma namazını burada kıldılar. İşaret diliyle çok değerli Fatih kardeşimiz çevirisini yaptı, çok güzel bir duygu. Onların maneviyatını tam yaşaması ve temel hak ve özgürlüklerini hakkıyla icra etmelerini istiyoruz. Artık her hafta cuma namazında arkadaşlarımız engelliler için hutbeleri işaret dili ile anlatacaklar” dedi

İHA

Editör: Mahmut Beyaz