Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, memleketi Kahramanmaraş’ta yaptığı ziyaretlerde İlçelerde ve İl merkezinde tespit ettiği sorunlarla ilgili Karayolları Genel Müdürü, Milli Emlak Genel Müdürü ve Tapu Kadastro Genel Müdürü'ne ziyaretler gerçekleştirdi, ziyaretlere Andırın İlçe Belediye Başkanı Baki Tezcan, Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ve Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen katıldı. Güvenç, İl merkezinde yapımı devam eden köprülü kavşakların hızlandırılmasını dile getirerek ilçelerin sıkıntılarını aktardı.

 EKİNÖZÜ BELEN YOLU HAYIRLI OLSUN

 Ekinözü ilçesinin yıllardır siyasilerden beklediği Elbistan Ekinözü Belen yolunun yapılarak rahat bir şekilde Elbistan'a seyahat gerçekleşen ziyarette görüşüldü. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Ekinözü Belen yolunun 2018 yatırım programına alınıp, ivedi bir şekilde yapılması talimatı verdi. Bu projeyle Ekinözü Elbistan arası 16 kilometreye düşecek ve 1 kilometrelik  tünel kazılıp  duble yollarla  Elbistan'a  Ekinözü halkı güvenli bir şekilde gidiş geliş yapacak.

 ANDIRIN İLÇESİNİN YOL SORUNLARI, TAPU SORUNLARI VE ARAÇ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

 Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’a yapılan ziyaretlerde Andırın ilçesinin Göksun’a bağlanan  ve yapımı devam eden karayolunda, Azgıt Kalesi iyileştirme projeleri, Geben yolu kamulaştırma sorunları görüşülerek, iyileştirme projelerinin desteklenmesi ve kamulaştırma sorunlarının bir an önce bitirilmesi talimatları verildi.

Tapu Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal ise Andırın Yeşilova bölgesinde kadastro görmemiş karboğazı mevki için 22A ve 2B çalışması gereken yerlerde çalışma başlatılması için gerekli talimatları verdi. Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ise Andırın Mal Müdürlüğünün hizmet aracı ihtiyacı için bir hizmet aracı talebinin gerçekleştirilmesi talimatını verdi.

 ÇAĞLAYANCERİT KARAYOLU VE İLÇENİN TAPU SORUNU GÖRÜŞÜLDÜ

Çağlayancerit Gölbaşı Pazarcık karayolunun 31 kilometrelik Kısmı İhale edilmiş ve 14 kilometresi yapılan yolun Kalan 17 kilometresi ile ilgili Kamulaştırma ve istimlâk sorunları Kara Yolları Genel Müdürü İsmail Kartal'a iletildi.  Kartal Kamulaştırma Daire Başkanına ve Bölge Müdürüne konuyu aktararak kamulaştırmanın hızlandırılması ve bir an önce çalışmalara devam edilmesini talimatlandırdı. Tapu Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal Çağlayancerit ilçesinde 22A ve 2B Uygulamaları bekleyen 6 Mahalle ile ilgili çalışma başlatılması talimatını verdi ve bir an önce vatandaşın Tapularına kavuşmasını arzu ettiklerini söyledi.

 KAHRAMANMARAŞ İŞ DÜNYASINA VE TEKSTİL SANAYİSİNE MÜJDE

Güvenç'in Milli Emlak Genel Müdürüne yaptığı ziyarette Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan ve yönetiminin Tekstil Organize Sanayi kurmak için talep ettiği Dulkadiroğlu Yeniyurt Mahallesinde (Fituşağı)  Hazineye ait 104 ada 2 parsel 150 dönüm ve 104 Ada 11 parsel 1461 dönüm arazinin Tekstil İhtisas Organize Sanayi Kullanımına Bedelsiz olarak devri de görüşülerek, Tekstil OSB ye bedelsiz devri gerçekleşti...

Ziyaretler sonrasında Belediye Başkanları ilçelerinin ve Kahramanmaraş’ın sorunlarına duyarlılığı ve bürokrasideki işlerini kolaylaştırdığı için TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz