Sendikal bazda Türkiye genelinde yaptığı faaliyetlerle üyelerinin yanında olduğunu her fırsatta gösteren ve birbirinden farklı farkındalık girişimleriyle de dikkat çeken Hak-İş Konfederasyonu, yine güzel bir projenin altına imzasını attı. Bu kapsamda 2018 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığında çalışırken, elim bir iş kazası sonucu yaşamını yitiren sendika üyesi Mehmet Yiğit’in ailesine tam 40 bin TL maddi yardım sağlandı. 40 bin TL’lik çeki Yiğit’in ailesine Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar takdim etti.

“AİLELERİN ACILARINI BİR NEBZE DE OLSA AZALTMAK İSTİYORUZ”
Yapılan desteğe yönelik açıklamalarda bulunan Çınar, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığında çalışan ve 30 Aralık 2018 tarihinde elim bir iş kazası sonucu vefat eden işçi kardeşimiz Mehmet Yiğit’in ailesine Hak-iş Konfederasyonu ve Hizmet-iş Sendikası olarak acılarına bir nebze olsun azaltma ve ortak olma adına 40 bin TL maddi yardımda bulunuyoruz. Biz istiyoruz ki iş cinayetleri, iş kazaları kesinlikle bir daha yaşanmasın, İş güvenliği tedbirleri her zaman eksiksiz olarak uygulansın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLERİMİZİN MADDİ VE MANEVİ OLARAK HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Üyelerin hem maddi hem de manevi olarak her zaman yanında olduklarını dile getiren Çınar, “HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-iş Sendikamızın Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’ın Türkiye’nin en büyük işçi Sendikası olan Hizmet-İş Sendikamızın Sosyal sorumluluk projesi kapsamında tüm üyelerine özel yapmış olduğu ücretsiz Ferdi Kaza Sigortası ile İşçi kardeşlerimizin her zaman maddi ve manevi olarak yanındayız. Hizmet-iş Sendikası olarak Bizim düsturumuz her zaman “Önce insan, Önce Emek” olmuştur. Biz bu vesile ile tüm işçi camiamızda bir daha iş kazası yaşanmamasını diliyor, Merhum Mehmet Yiğit kardeşimizin kederli ailesine Baş Sağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Son bölümde ise hayatını kaybeden Yiğit’in kayınbiraderi olan Ramazan Yiğit, Hak-İş’e teşekkür etti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz