İş sağlığı ve güvenliği bilincini artırmak amaçlı ülke genelinde start verilen "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" Kahramanmaraş’ta her yıl geçen rekor sonuçlar vermeye başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş kazalarını en aza indirmek amaçlı başlatılan "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği" sonucunda meydana gelen iş kazaları Kahramanmaraş’ta her geçen yıl azalıyor. Çalışma hayatının en önemli sorunlarının başında gelen ve dikkatsizlik ya da önlem alınmama sonucu her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan iş kazaları, bakanlığın başlattığı seferberlik sonucu en aza indirgeniyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde seferberlik sonucu en olumlu sonuçlar alınan Kahramanmaraş’ta, iş kazasından ötürü 2015 yılında 17 kişinin yaşamını yitiren kişi sayısı 2016 yılında 10’a düştü.

YOK DENİLEBİLECEK KADAR AZ!

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş’ta iş kazası yaralanmalarında ve ölümlerinde her geçen yıl azalma görülürken, yapılan denetim ve uygulanan tedbirlerle bu sayı yok denebilecek kadar aza indirilmeyi hedefleniyor. Bu kapsamda uygulanan tedbirlerle birlikte alınan verilere göre, 2015 yılında bin 205 yaralanmanın ve 17 kişinin hayatını kaybettiği rakam, 2016 yılında bin 588 yaralı 10 ölümlü iş kazası olarak kayıtlara geçti. 2017 yılının ilk 5 aylık döneminde ise 527 yaramalı, 4 ölümlü iş kazası meydana geldi.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz