BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen Gençlik Gelişim Akademisi projesine katılan gençlere İSKUR Tekstil Enerji Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erdem Uzun iş dünyasının gençlerden beklentilerini anlattı.

BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen Gençlik Gelişim Akademisi projesi çerçevesinde üçüncüsü yapılan İşveren Genç Buluşmaları Programının konuğu eğitim hayatı boyunca birçok başarıya imza atmış, genç yaşında İSKUR Group ‘un Yönetim Kurulu’nda yer almayı başaran Dr. Erdem Uzun oldu. İş piyasasına hazırlanan gençlerin bu piyasanın şartlarına hazır hale gelmelerine katkıda bulunmak amacıyla yürütülen BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi projesi çerçevesinde 125 saatlik bir eğitime tabi tutulan gençler, İşveren Genç Buluşmaları programında iş hayatında kendilerini nelerin beklediğini ve iş yaşamında nasıl başarılı ve mutlu olacaklarını Erdem Uzun’un penceresinden öğrenmeye çalıştı.
'GENÇLERİMİZ KENDİNİ İFADE EDEBİLEN SOSYAL BİR BİREY OLMALI'
Programda Erdem Uzun gençlere: “Üniversitede alınan başarılı notların ya da üniversite kalitesinin tek başına yeterli olmadığını, özellikle kişilerin kendilerini sanatsal ve kültürel yönden geliştirip, kendini ifade edebilen sosyal bir birey olmasının işe alım sürecinde büyük bir etken olduğunu” söyledi. ISKUR Group olarak başka firmalardan personel transferi yerine, çalışacağı alanda hiç tecrübesi olmayan yetenekli gençleri temel bir eğitim sürecine tabii tutup, geliştirip onu profesyonel iş hayatına hazırlayarak, çalıştığı firmamızı daha çok sahiplenmesine ve benimsemesine yardımcı oluyoruz”, “İnsan ancak çalıştığını kazanır” diyen Erdem Uzun BİLSEK Derneğini ve çalışmalarını Kahramanmaraş için çok önemli ve özel gördüğünü, sosyal sorumluluk projelerinde birlikte çalışma zeminlerini arayacaklarını söyledi. Dr. Erdem Uzun iş hayatında başarılı olan insanların özelliklerini sıraladı. Gençlerin iş hayatında amaçlarının olması gerektiğini, işten kaçmamalarını yani çalışkan olmalarını, iş yaparken güven duygusunun yüksek olmasını, kültürel yönden kendilerini geliştirmelerini, gelişime ve değişime açık olmalarının önemli olduğunu söyledi. İş hayatında başarısızlığın zaman zaman yaşanabileceğini, ama kendisinin başarısızlığı hep büyük bir başarının başlangıç noktası olarak gördüğünü, hiç bir zaman umutsuzluğa düşmediğini söyledi. BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi öğrencilerinden Raşit Akkütük Erdem Beyi dinledikten sonra iş hayatına ait görüşlerinin netleştiğini, artık önünü daha rahat gördüğünü ifade etti Proje koordinatörü ve BİLSEK yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdulgaffar Polat “Erdem UZUN Bey Kahramanmaraş’ta aile şirketlerinin kurumlaşması konusunda doktora çalışması yapmış ve ve bu konudaki bilgi becerilerini İSKUR Groop’un kurumlaşmasına harcayan önemli bir yetenek olarak görüyorum. Kahramanmaraş’ın bu konuda Erdem Beyin çalışmalarına ihtiyacı var. Geniş ufku ve modern çalışma yaklaşımı ile yeni işe başlayan gençlerimize güzel bir örnek teşkil ediyor” dedi Gençlerin sorularını da yanıtlayan Dr. Erdem Uzun’a program sonunda BİLSEK Onursal Başkanı Mehmet Köşk iş hayatının hemen kapısında bulunan bu gençlerin bugünkü programda çok şey öğrendiklerini, maddi değerinin ölçülemeyecek bilgiler edindiklerini, gençlerin iş hayatında mutlaka kullanacakları bu bilgileri açık yüreklilikle paylaştığı için teşekkür etti. BİLSEK dernek merkezinde yapılan programın sonunda katılımlarından ve katkılarından dolayı Dr. Erdem Uzun’a Mehmet Köşk tarafından BİLSEK adına bir plaket takdim edildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz