Seçim tarihinin açıklandığı günden bu yana Türkiye’nin bir numaralı gündemi olan tarihi 24 Haziran seçimleri gerçekleştirildi. Ülke genelindeki sandıkların tamamı açılırken, sandıktan çıkan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.59 oy oranı ile Türkiye’nin ilk başkanı oldu. Bu kapsamda 2002’den bu yana AK Parti’ye en yüksek oy oranını sağlayan illerden biri olan Kahramanmaraş, 24 Haziran seçimlerinde de AK Parti’den vazgeçmedi. Bu anlamda resmi olmayan sonuçlara göre, kent genelinde açılan sandıklarda yüzde 74,18 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan birinci oldu. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti yüzde 58,46, MHP yüzde 16,33 CHP 9,76, İyi Parti 9,63 oranında oy aldı. Alınan oy oranları kapsamında AK Parti 6 milletvekili, MHP ile CHP birer milletvekili çıkardı.

Yaşanan seçim sürecinin ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Müstakil Sanayici, İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mustafa Buluntu, Tüm Sanayici, İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Adnan Toprak ile Kahramanmaraş Sanayici, İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan, sonuçları Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a değerlendirdi.

EKONOMİDE YENİ HİKÂYELER YAZMANIN TAM ZAMANIDIR”

KMTSO BAŞKANI SERDAR ZABUN
Demokrasi güçlü bir şekilde sandığa yansımış, halkımız yeni bir yönetim sistemi ve daha dinamik bir siyaset zemini için iradesini ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yüksek bir katılım ile gerçekleşen bu seçimlerde demokrasi ve millet iradesi sandığa yansımıştır. Halkımız yeni bir yönetim sistemi ve daha dinamik bir siyaset zemini için iradesini ortaya koymuştur. Bundan sonra Meclis’te temsil gücü elde eden tüm partiler büyük bir sorumluluk ile ülkemizin refahı, kalkınması ve ileri demokrasi ile küresel ölçekte gelişmesi adına siyaset üretecektir. Ülkemizin son yıllarda elde ettiği kazanımların, istikrar ve güven ortamının daha da güçlenmesi açısından yeni yönetim sistemi önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Artık bu yeni dönemde güçlü ekonomi politikalarıyla yatırım, ihracat ve teknolojik ilerleme ile millileşme konusunda yeni atılımların, ekonomide yeni hikâyeler yazmanın tam zamanıdır.

EKONOMİMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU REFORMLAR HIZLA DEVREYE ALINMALI”

TÜMSİAD BAŞKANI ADNAN TOPRAK
Seçimler beklediğimiz gibi sonuçlandı. Halkımız her şeyi görüyor, tercihini de demokrasiden, istikrardan, büyümeden ve milli olandan yana kullandı. Seçim sonuçları toplumun ne kadar yüksek bir feraset gücüne sahip olduğunun göstergesidir. AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi beş yıl daha yönetmek için yetki almış oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istikrarlı bir yönetimi ülkemiz ve milletimiz fazlasıyla hak ediyor. Bundan sonra önemli olan ekonomimizin ihtiyaç duyduğu reformlar hızla devreye alınarak, seçim sonucunun ekonomiye istihdama ihracata olumlu bir şekilde yansıması sağlanmalıdır. Seçim öncesi yurtdışına çıkan yatırımların yeniden ülkemize dönmesi sağlanmalıdır. Zaten seçimin hemen ardından piyasalarda bir rahatlama olduğu da görülüyor. İnşallah her şey daha da güzel olacak.

ARTIK EKONOMİYE, REFORMLARA ODAKLANMALIYIZ”

KASİAD BAŞKANI ALİ ARPASATAN
24 Haziran seçimlerine katılımın yüksek olması demokrasiye olan inancı gösterdi. Bu seçimde ittifaklar suretiyle uzlaşma kültürü açısında çok önemli kazanımlar elde ettik. Ben bu meclisin uzlaşma içinde başarılı işler yapacağına inanıyorum. Ülkemizde son 3 yılda 4 farklı seçim yaşadık. Artık ekonomiye, reformlara odaklanmalıyız. Piyasa ekonomisinin hukuksal ve kurumsal alt yapısının güçlendirilmesi, dış politikada ise barışçıl, iyi komşuluk ile ekonomik ve ticari diplomasinin ön plana çıkarılması konuları Cumhurbaşkanımızın icra programında yer almalıdır. Ticaret savaşlarının başlamış olduğu küresel ortamda ekonomik adımlar uzun vadeli atılmalı, mesleki eğitime ve sanayi de digital dönüşüme öncelik vermeliyiz. Halkımız, sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu gibi seçimde, sandıkta gördü. Demokrasi adına bu önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimiz. Oluşan neticenin hayırlı olmasını diliyorum.

ŞİMDİ VAKİT, MESELEMİZ TÜRKİYE’DİR”

MÜSİAD BAŞKANI MUSTAFA BULUNTU
Halkımız bu seçimde de güçlü Türkiye’den, Güçlü Liderden, İstikrardan, Adaletten ve Kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır; hayırlı uğurlu olsun. 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri, diğer seçimler gibi güçlü Türkiye yolunda, bir duraktı ve bizler bu durağı sağ salim geçtik. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir ve ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir. Seçim öncesi ve sırasında yapılan tüm siyasi manipülasyonlara ve seçim sonuçlarına dair tahriklere rağmen halkımız, vakur duruşu ve olgunluğu ile tüm dünyaya unutulmaz bir demokrasi dersi vermiş; Türkiye’nin bekası söz konusu olduğunda, nasıl tek yürek birleştiğini kanıtlamıştır. MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, hem Cumhurbaşkanımıza hem de şehrimize hizmet etmek için Meclis’e Gönderdiğimiz Milletvekillerine, yeni icraat döneminde başarılar dileriz.


 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz