Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Onikişubat Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, KMTSO ve KMESOB destekleri ile önde gelen 50 firmanın katıldığı 5. Kahramanmaraş İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, bu yıl da düzenlendi. İki gün sürecek olan ve işverenlerle iş arayanları bir araya getiren fuara; kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, işçi arayan firmalar, şirketler, iş arayan vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Özellikle üniversite öğrencilerinin istihdam edilmesinin hedeflenmesi sebebiyle KSÜ Avşar Kampüsü’nde düzenlenen fuara, hem firmalar hem de öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Fuara, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, rektör yardımcıları, firma yetkilileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Fuarda, İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ile aktif bir şekilde işbirliği içerisinde bulunan firmalara ödül verildi. 

“POTANSİYEL İŞ GÜCÜ İLE DOĞRUDAN İLETİŞİM KURULUYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından fuarın açılış konuşmasını İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce yaptı. İş arayanlarla iş verenlerin bir araya gelmesi açısından fuarı önemli bulduklarını kaydeden Yüce, “5’incisini düzenleyeceğimiz Kahramanmaraş İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, ilimizde iş gücünü arz edenleri ve iş gücünü talep edenleri, kamu, kurum ve kuruluşları, yerel yönetimleri, üniversiteleri, mesleki eğitim kuruluşlarını, sanayici ve işletmeleri, insan kaynakları kuruluşlarını iş birliği içerisinde buluşturarak mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları noktasında taraflar arasında iş birliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmeyi amaçlamaktadır. Fuarımızın tüm taraflar adına azami düzeyde fayda sağlayacağını umut etmekteyiz. Katılım sağlayan firmalarımıza, potansiyel iş gücü ile doğrudan iletişim kurma, iş görüşmesi yapma, insan kaynakları politikalara hakkında bilgilendirme, fuar tanıtım araçları ile geniş kitlelere insan kaynaklarını duyurma imkanı, katılım sağlayan ziyaretçilerimize ise istihdam sağlayan firmaların insan kaynakları departmanlarıyla doğrudan iletişim kurma, iş ve staj görüşmesi yapma imkanı sağlayacak olan bu etkinliğimize destek veren, başta Valimiz, vali yardımcılarımız, genel müdürlüğümüz, siz değerli katılımcılar ve bize bu imkanı sunan büyük gayretlerde bulunan rektörümüze ve yardımcılarına teşekkür ediyorum. Fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

“KSÜ OLARAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUZ”
KSÜ olarak işbirliğine önem verdiklerini ve bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise, “Kahramanmaraş Valiliğimiz, İŞKUR İl Müdürlüğümüz, üniversitemiz ve çok değerli katılımcı firmalarımızın iş birliğiyle üniversitemizde gerçekleştirilen 5’inci İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizin malumu olduğu üzere üniversitemiz her anlamda şehrimizdeki ve bölgemizdeki kurum ve kuruluşlarla ektili ve işlevsel iş birliğini gerçekleştirmenin niyetini, çabasını ve fırsatlarını ortaya koymaktadır. Bu konudaki her türlü girişimi desteklemektedir. İnşallah, bundan sonra da bu politikamız ve uygulamalarımız artarak devam edecektir. Bu fuarları bizler çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl da bu ve benzeri fuarları üniversitemizde gerçekleştirdik. Bu yıl da fuarları gerçekleştirmede takvimi daha öne aldık. Bundan sonra da KSÜ’müz, Kahramanmaraş’taki ve bölgemizdeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

“MEZUNLARIMIZIN İSTİHDAM EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Üniversite öğrencilerinin iş verenlerle buluşmasının önemli olduğunu kaydeden Can, fuarın sonuçlarına göre eğitim programlarımda güncelleme yapacaklarını dile getirerek, “Öğrencilerimiz daha öğrencilik yıllarındayken kendisini hayatta nelerin beklediğini, kendisinden hangi özellikler istendiğini, hangi yeterlilike ve donanıma sahip olduğunda istihdam edilebilirlik ihtimalinin yükseleceğini daha şimdiden öğrenmiş oluyor. Bu aynı zamanda bize de bir takım ipuçları veriyor. Biz buradaki fuar etkinliği ve bilgilendirme süreçlerinden istifade ederek programlarımızı da yeniden güncelleme ihtiyacı duyabiliyoruz. Eğer bizim mezunlarımız piyasada istihdam edilebiliyorsa bizim üniversitemizin bir anlamı vardır. Biz buna inanıyoruz. Bu bakımdan da piyasanın istediği nitelikte mühendisi, işletmeciyi, iktisatçıyı, öğretmeni ve diğer alanlardaki meslek elemanlarını yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu fuarlar gerçekten karşılıklı bilgilenme ve faydalanma, kendi programlarımızı yeniden gözden geçirme fırsatlarını bize veriyor. Bu nedenle Kahramanmaraş Valiliğimize, İŞKUR İl Müdürlüğümüze böyle değerli bir organizasyonun üniversitemizde gerçekleştirilmesine fırsat verdikleri için şükranlarımı ifade ediyorum. Fuarın verimli geçmesini temenni ediyor, firmalarımıza da gösterdikleri katkı ve katılımdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİN DEĞERLENDİRMESİ GEREKLİ”
Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu da yaptığı konuşmada öğrencilere önemli uyarılarda bulunarak, “Öncelikle sözlerime sayın valimiz Vahdettin Özkan Bey’in selamlarıyla başlıyorum. Üniversiteler ve idari işbirliği Türkiye’nin önemli meselelerinden biri. Çok şükür bütün illerimize özel ve resmi üniversiteler kuruldu. Bununla birlikte son yıllarda İŞKUR Genel Müdürlüğü, üniversitelerimiz ile piyasayı buluşturmak adına çaba sarf ediyor. İlimizde beşincisi düzenlenen bu iş fuarının ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Destek veren başta rektör hocamıza ve kıymetli mesai arkadaşlarına, belediyemiz ve firmalara teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerime istirhamım bu bir fırsat. Kahramanmaraş’ta insanların iş bulabilme imkanı diğer illere göre daha fazla. Çünkü Kahramanmaraş’ta, sanayi var, turizm var, ticaret var, tarım var, rakamlara baktığımız zaman 260 bin insan ya SGK ya BAĞKUR ya da memur, dolayısıyla bu üniversitede okuyan kardeşlerimizin bunu değerlendirmesi lazım. Biraz önce değerli rektör hocamızda belirttiler buradaki firmalar nasıl eleman alıyorlar onu görme fırsatına sahipler. Bire bir burada onları değerlendirme fırsatına sahipler. Piyasanın şartları ve dünya çok hızlı değişiyor. Öğrenci kardeşlerimiz bundan istifade etmeliler. Bu bir fırsattır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Hersanlıoğlu konuşmasının sonunda Barış Pınarı Harekatı’na değinerek, “Sözlerimi sonlandırırken de, şuan da Barış Pınarı Harekatın da görev yapan ve medeniyetinin merkezine insanı koymuş büyük Türk milletinin şerefli silahlı kuvvetlerine ve bu operasyona destek veren Özgür Suriye Ordusunun kıymetli mensuplarına başarılar temenni ediyorum. Onların gücü kuvveti yerinde olsun” ifadelerini kullandı. 

“ÇOK GÜZEL İSTİHDAM İMKANLARI ÇIKACAK”
Fuara katılan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise iş arayanlarla iş verenlerin bir araya gelmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bugün İŞKUR müdürlüğümüzün güzel bir çalışmasına şahit olduk. İş arayanlar ile onlara ihtiyacı olan iş vereni bir araya getirmişler. İş arayan ile iş verenin buluşmasıyla buralarda daha çok istihdam sağlanacak.  Böyle bir organizasyon sayesinde inanıyorum ki çok güzel istihdam imkanları çıkacak. Kahramanmaraş’ta iş arayan insanlar inanıyorum ki buralardan yararlanacak. Böyle bir buluşmayı düzenleyen İŞKUR müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışmaydı ve bu güzel çalışmaların artarak devam edeceğini düşünüyorum. Son günler de ekonomimizde bir durgunluk olsa da artık düzelmeye başladı, dolayısıyla bu tarz buluşmalar ile milletimize iş imkanı sağlanmış olacak. Bu organizasyonu yapanlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
Protokol konuşmalarının ardından KAMİF 2019’un açılış kurdelesi kesildi.
Fuarın ilk gününde protokol mensupları stantları tek tek gezerken, iş arayanlar, iş verenlerle buluşma imkanı buldu. 


(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)
 

Editör: Mahmut Beyaz