KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kadir Kurtul, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Kavlaklı OSB Başkanı Abdullah Çinkay, Alişan Arkıan gibi isimlerin oluşturduğu iş adamı grubu güvenlik güçlerinin suç ve suçlarla daha etkin mücadele etmesini sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğü’ne araç yardımında bulundu. KMTSO’nun 2, diğer iş adamlarının ise 9 olmak üzere toplam 11 araçlık desteğin temsili dağıtım töreni İl Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde gerçekleştirildi. Törene; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile bahse konu iş adamları katıldı. Tören sonrasında konuşan Vali Özkan, “Bu milletimizin devleti ile kaynaşmasının bir ifadesidir” dedi. Yapılan bu yardımın iş adamlarının kendi isteği ile olduğuna dikkat çeken Vali Özkan, ilk kez böyle bir olaya tanıklık ettiğini de sözlerine ekledi. Emeği geçenlere teşekkür eden Vali Özkan, bundan sonraki süreçte vatandaşlara daha kaliteli ve yaygın hizmet sunmak için çalışacaklarını kaydetti.

BU MİLLETİMİZİN DEVLETİ İLE KAYNAŞMASININ BİR İFADESİDİR”
Vali Özkan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Kahramanmaraş’ın kahramanlığının, vatanperverliğinin güvenlik birimlerine yönelik teveccühlerinin kaynaşmasının bir ifadesi olarak burada toplanmış bulunuyoruz. Kahramanmaraş ilimizde askerimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik korucularımızla beraber milletimize hizmet etmenin manevi zevkini hep birlikte yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kahramanmaraş’ta hiçbir talep olmadan kendiliğinden esnafının, eşrafının, ticaret oda ve borsanın güvenlik hizmetleriyle el birliği ile bu hizmeti daha da iyileştirmeye nasıl katkımız olabilir düşüncesiyle böyle bir teamül içinde oldular. Bu bizi ayrıca mutlu etti. Bu milletimizin devleti ile kaynaşmasının bir ifadesidir. Bu konu ilk gündeme geldiği zaman ihtiyacımız var mı? Varsa ilgili bakanlığımız zaten bildirdiğimiz her ihtiyacımızı hemen yerine getirir şeklinde bir değerlendirmede bulunduk. Daha sonra Ticaret odamızla yaptığımız görüşmede hayır bizim mahalli olarak polisimizle beraber bu hizmetlere katkı istiyoruz şeklinde bir cevap geldi ve ben de buna ilk kez şahit oldum. Bu yönüyle kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bu araç alımı ile beraber hem hizmetlerimiz daha iyileşecek hem Kahramanmaraş halkımıza daha kaliteli ve yaygın hizmeti sunacağız.

HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”
KMTSO Başkanı Serdar Zabun, şöyle konuştu: “İlimiz ihtiyacı olan emniyetimizin valiliğimizin emrinde çalışacak güvenlik güçlerimizin mutlaka teçhizata araçlara ihtiyacı olduğunu bizlerde biliyorduk. Geçmiş yıllarda da biz bu yardımı yine yapmıştık. Kahramanmaraş’ta böyle bir yardıma bizde vesile olabildiysek ne mutlu bizlere. Ben Kahramanmaraş’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

BU BİR TEŞEKKÜR BORCUMUZUN İFADESİDİR”
Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ise şunları söyledi: “Yapılan bu araç yardımı memleketin huzuru refahı için gece gündüz gayret eden güvenlik güçlerimize bir teşekkür borcumuzun ifadesidir. Bu araçların yapılan hizmetlerde kazasız, belasız katkıda bulunmasını arzu ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’de, “Bakanlığımızdan bize her türlü araç gereç geliyordu bir sıkıntı yaşamıyorduk ancak Ticaret Odası ve iş adamlarımız biz bu şehirdeyiz ve emniyetimize neden bir katkı olmasın düşüncesiyle kendilerinden böyle bir teveccüh gösterdiler. Sağ olsunlar birkaç gün içerisinde bize 11 tane aracı hediye ettiler. Arkadaşlarımıza kazasız, belasız görevler diliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Temsili kurdele kesiminin ardından Vali Özkan, Emniyet Müdürü İnci ve iş adamları hediye edilen araçları tek tek inceleyerek, güvenlik güçlerine ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulundular.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz