PİSERRO markasını geliştirmek adına Adana yolunda bulanan fabrika satış mağazasının önündeki alanı almaya çalışan iş adamı Alirıza Kısakürek önceki gün basının karşısına çıkarak, alanın karayollarının olduğunu ama kendisinin bu arsaya alamadığını öne sürmüştü. Bu açıklamanın ardından arsanın tapulu sahipleri bir açıklama yaptı. Tapu sahiplerinden Lütfullah Doğruluk iş adamı Alirıza Kısakürek’e ateş püskürdü. Doğruluk; “ Madem alacaksın bizim yerimiz satılık” dedi.

Karayollarına bu arsayı yol yapsın diye verdiklerini ama fiyat konusunda anlaşamadıklarını belirten Doğruluk şöyle konuştu: “Alirıza Kısakürek’in Karayollarına geçtiği dediği yer bize ait. Karayolları ile hala biz mahkemelik durumdayız. Orayı kaldırım yaptı söktürdük. Kirasını aldık elinden. Defalarca belediye reisine kadar gittiler. Buranın tapulu malımız olduğunu çok iyi biliyor. Geçmiş dönemlerdeki belediye başkanları ile burası için sıkıntı yaşadı. Burayı sanki gasp mahiyetinde ele geçirmeye çalışıyor. Yanındaki yeri 850 bin TL’ye aldı. Bitişik yeri dayım Halil İbrahim Arıkan’dan 1 milyona yakın bir fiyata aldılar. O alan bizim dedemizden, babamızdan kalma bir alan. Karayollarına yola verdiğim bir alanı Karayolları ne hakla başkasına satabilir ki? Devleti mi dolandıracaklar? Biz şu anda karayolları ile mahkemelik konumdayız.

ALİRIZA KISAKÜREK’İN İDDİALARININ HEPSİ ASILSIZ

Elimizde 750 metrekare tapu var, tel örgü ile çevirdik. Kendilerinin ne kapısı var ne tapusu. Zamanında o bina yapıldığında el altından kimler ne yaptılarsa kapısının arka tarafta olması gerekirken ön tarafa getirdiler. Defalarca belediyeden ret olunmasına rağmen o binanın kapısı yol tarafına bakmaya devam ediyor. Dönüp dönüp belediyeye yükleniyor. O kadarcık alan için çıksın gelsin, bizim yerimiz satılık. Her zaman satılık. On kere haberleştik. Ama fiyat kırıp almaya çalışıyor. Biz yerimizdeyiz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz