Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vizyonu doğrultusunda yapımına başlanan ve geçtiğimiz yıl halkın hizmetine sunulan Yedikuyular Kayak Merkezi, şehir dinamiğini ve ekonomisini hareketlilik kazandırdı. Özellikle hafta sonları hem şehir halkı hem de çevre illerdeki vatandaşların uğrak noktası haline gelen Yedikuyular Kayak Merkezi, gıda alanında faaliyet gösteren birçok sektöre de can suyu oldu. Merkezin hizmete açılmasıyla birlikte en çok aranan gıda ürünü ise kentin kendine has ürünü olan irişkit oldu. Bir yandan Kayak Merkezi’nde aileleriyle birlikte gönüllerince eğelenerek karın tadını çıkaran vatandaş, bir yandan da soğuk havanın dondurucu etkisini irişkit yiyerek attı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, İrişkit satışında önceki yıllara göre çok ciddi bir artış olduğunu, bunun artmasında da en önemli rol oynayan faktörün, Yedikuyular Kayak Merkezi olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un şehre kazandırdığı Yedikuyular Kayak Merkezi’nin Kasaplar için artı bir değer olduğunu vurgulayan Uyduran, “Yedikuyular Kayak Merkezi faaliyete geçtikten sonra kentte İrişkit satışında çok ciddi bir artış yaşandı. Bu artışın sağlanmasında ve kasapların tekrar hareketlenmesinde büyük emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a kasaplarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İrişkitlerimiz bu yılda Yedikuyular için hazır” dedi.

İRİŞKİTE BÜYÜK BİR TALEP”
Kahramanmaraşlı vatandaşlar tarafından irişkite büyük bir talebin olduğunu belirten Uyduran, “Kahramanmaraş’ımızın yöresel ürünü olan, diğer illerimizin sucuk olarak tabir ettiği, Kahramanmaraş’ta kasaplarımızın özel baharatlarla yapmış olduğu İrişkit satışlarımızda önceki yıllara göre çok ciddi bir artış oldu. Bunun en büyük artış sebebi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un şehrimize kazandırmış olduğu Yedikuyular Kayak Merkezi çok etkili olmuştur. Önceki yıllara oranla geçen yıl daha çok irişkit satışı yaşandı. Fatih Mehmet Erkoç’un şehre kazandırmış olduğu Yedikuyular Kayak Merkezi, hem kent ekonomisine hem de kasaplarımızın ekonomisine büyük bir katkı sağlamıştır. İnsanlar daha önceki yıllarda hafta sonlarını piknik alanı olarak mesire alanlarını falan kullanıyorlardı, şimdi ise sadece hafta sonları değil, hafta içleri bile Yedikuyular Kayak Merkezi vatandaşlarımızın uğrak noktası oluyor. Kayak Merkezinde ise vatandaşlardan tarafından İrişkit’e büyük bir talep oluyor. İnşallah bundan sonraki günlerde de satışlarımız daha çok olur, kayak merkezimize vatandaşlar daha çok gelir ve daha İrişkit yerler, bu sayede hem kent ekonomisi hem de kasaplarımızın ekonomisi istediği gibi olur” şeklinde konuştu.

İRİŞKİTLER ÖZEL BİR AROMAYLA VE USTA ELLER TARAFINDAN HAZIRLANIYOR”
İrişkitlerin özel bir aromayla ve usta eller tarafından hazırlandığını dile getiren Uyduran, “Kış aylarında kasaplarımızın yüzünü güldüren bizim Kahramanmaraş'ımıza özgü irişkit tabir ettiğimiz et sucukları bizim kasaplarımızın kış aylarında tamamen satış noktasında 3’de 2 gelir konumunda. Kasaplarımızın aynı MADO da, Yaşar Pastanemizin dondurma konusunda uzman olduğu gibi bizimde kasaplarımızın kendi özel baharatlarla özel ustalıklarıyla yapmış oldukları özel karışımlarla çok güzel nefis irişkit sucukları meydana gelmektedir. Bir de kış ayının vazgeçilmezi sabahları kahvaltıda yumurtayla beraber insanların genelde marketlerden çok kasaplardan tercih etmesi, taze taze oluşu, kasaplarda daha güzel daha sağlıklı ortamlarda yapması. Ayrıca buradan Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kayak merkezinin bizim satışlarımızda çok büyük etkisi var. Özelliklede hafta sonları millet 2'şer 3'şer kilogram alıp kayak merkezinde irişkit ızgarasını yapıyorlar. Özelliklede kış aylarında sucuk satışı olmasa kasapların işi zor. Bizim yaptığımız sucuklar tamamen doğal. Buradaki irişkitde ki amaç içinin avcarı, bağırsağı, dolumu, içinde kullandığın malzemeler bunlar tamamen kasapların kendi hünerleriyle kendi meslek sırlarıyla yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz