Üngüt Mahallesi'nde yıkımı yapılan bir binanın tehlike ve sağlıksız bir şekilde yıkım yapıldığı konusunda gazetemize whatsapp haber hattından ulaşan bir vatandaş iş güvenliği konusunda duyarlılığını gösterdi.
 
Manşet Gazetesi olarak sayfa sütunlarımızda iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir çok habere yer vermiştik. Yapılan uyarılara rağmen kentte iş sağlığı ve güvenliği noktasında insan hayatını hiçe sayan uygulamaların devam ettiği görülüyor. Geçtiğimiz günlerde bir duyarlı vatandaş Üngüt Mahallesi'nde yıkımı yapılan bir binanın tehlikeli, sağlıksız ve insan hayatını hiçe sayan bir yıkım olduğunu söyleyerek bu konuda ki duyarlılığını bizimle paylaştı.
 
İşte duyarlı vatandaşımızın bize attığı mesaj;
 
24 Şubat Çarşamba Günü, aracımla Üngüt Mahallesi istikametine doğru ilerlerken yeni tapu binasının karşı çarprazında yeni açılan petrolün yanında ki bir binada yıkım yapılmakta. Aracımla oradan geçerken yıkımı yapılan binadan kopan bir taş tam önüme düştü. Bende durdum ve birkaç kare fotoğraf çektim. Tehlike bir yıkım var ve yıkılan binanın üstünde bir işci vardı. Herhangi bir güvenlik önlemi alınmamış. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu ? Birileri para kazanacak diye insan hayatı hiçe sayılır mı ? Burada yetkilileri göreve davet ediyorum. Hani Nerede İş Güvenlik Yasası, Nerde İş Güvenlik Uzmanları ? Daha 15 Gün Önce Şanlıurfa da buna benzer bir yıkımda bina çöktü ve işci Göçük altında kaldı. Gerekli önlemlerin alınması için daha kaç can verilcek?”
Haber: Emre Akkış

 
Editör: Mahmut Beyaz