İddiaya göre, yüzde 99 engeli bulunan 15 yaşındaki Efecan, özel bir rehabilitasyon merkezine annesiyle birlikte giderek tedavi görmeye başladı. Tedavinin ikinci gününde fizyoterapist doktor eşliğinde çalışan Efecan, birden ağlayarak acılar içinde kaldı. Yaşanan bu olayın üzerinden saatler sonra ailesi tarafından hastaneye götürülen Efecan’ın ayağının kırık olduğu tespit edildi.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA AĞLAMAYA BAŞLADI, SAPSARI KESİLDİ

Efecan’ın annesi Ayşe Bozdoğan, yaşanan olay sonrası rehabilitasyon merkezi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Bozdoğan şu şekilde konuştu: “Fizyoterapist Doktor Efecan'ı oturtmaya, bağdaş kurdurmaya çalıştı. Çocuk sürekli ağlıyordu, 'Hocam zorlamayın' dedim. O da 'Bir şey olmaz, ağlaması normal' dedi. Çocuk kendisini sıkmasına, kasılmasına rağmen yine de bağdaş kurdurarak oturtmaya çalıştı ve çöktü. Çocuktan çat diye ses geldi. Çocuğun aklı gitti, çığlık çığlığa ağlamaya başladı, sapsarı kesildi. Yani bütün okulu inletti. 'Hocam galiba bunun ayağı kırıldı' dedim o da 'Yok yok kırılmadı, lif atmıştır' dedi. 'Çocuğu acile götürelim' dedim ona da 'Yok' dedi. Bu arada çocuğun ağlaması kesildi ve beni de sakinleştirdiler. Daha sonra okul müdürü U.K., bizi servise bindirip 30 kilometre mesafedeki Türkoğlu'na evimize getirdi. Çocuğu kucağıma verip servisle gönderdiler ve çocuğum 30 kilometre ağlayarak, sapsarı kesildi. O ara eşimi arayıp durumu anlattım ve o da 'Ben aşağıda sizi bekliyorum' dedi. Eşim çocuğu alıp direk Türkoğlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede doktorlar muayene ettiğinde 'Çocuğun ayağını çok kötü zorlamışlar, bacağı kırılmış. Direk fakülteye götürün' dediler. Fakülteye götürdük ama çocuğumun enfeksiyon rahatsızlığı olduğu için hemen ameliyata almadılar ve 15 gün boyunca acı çekti. 15 gün sonra ameliyata aldılar. Biz daha sonra karakola giderek okul ve fizyoterapist hakkında şikayetçi olduk. Onların suçu benim üzerime attığını, 'Annesi kırdı, biz götürürken sağlamdı' dediklerini duydum. İnsan da biraz vicdan olmalı.”

PARA KOPARTMAK İÇİN BÖYLE YAPIYORLAR

Telefonla ulaştığımız rehabilitasyon merkezi yetkilisi U.K. ise, bu çocuğun kendilerinde kayıtlı olmadığını o gün sadece misafir olarak oraya geldiğini ve yaşanan olayın asılsız olduğunu ailenin kendilerinden para kopartmak için böyle bir yolu seçtiğini öne sürdü.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz