Geçtiğimiz günlerde terör saldırılarıyla gündeme gelen ve yaptığı birbirinden başarılı çalışmalarla İngiltere’de kısa sürede adından söz ettiren İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği, İngiltere’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da önemli çalışmalara imza atıyor. Yaklaşık 6 ay önce İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyete başlayan dernek, İngiltere’deki yaklaşık 100 bin Kahramanmaraşlıyı kucaklarken, sosyal ve kültürel çalışmalarla da dikkat çekiyor. İngiltere’deki başarılı çalışmalarını Kahramanmaraş’a taşıyan dernek, Kahramanmaraş İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ projesine önemli bir destek verdi. Ramazan ayı dolayısıyla dernek tarafından İngiltere’deki Kahramanmaraşlılardan toplanan bağışlarla Kahramanmaraş’taki yaklaşık 300 aileden 500 yetimin yüzü güldürüldü. İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği Başkan Yardımcısı İsa Gönen, Kahramanmaraş İnsani Yardım Vakfı’nı ziyaret ederek, dernek yönetimiyle birlikte toplanan bağışları teslim etti. Toplanan bağışlar ise kısa sürede Kahramanmaraş İHH tarafından aileler ve yetimlere teslim edildi. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirilen bu önemli bağış kampanyası örnek oldu.

“İNGİLTERE’DEKİ KAHRAMANMARAŞLILARA YARDIMCI OLUYORUZ”

İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği hakkında bilgiler veren Başkan Yardımcısı İsa Gönen, İngiltere’deki Kahramanmaraşlıları bir arada tutarak eğitim ve kültürel faaliyetler yaptıklarını söyledi. Gönen, “Dernek olarak temel amacımız eğitim ve kültürel faaliyetleri yürütmek. Eğitim noktasında İngiltere’de insanlarımıza gerektiği kadar yardımcı olmak amacıyla İngilizce kursları açarak dil öğrenmelerini kolaylaştırıyoruz, bunun yanı sıra matematik ve Türkçe kursları düzenliyoruz. İngiltere’deki gençlere dersler veriyoruz. Kültürel anlamda da tabi biz Kahramanmaraşlıyız. Bizim belli bir kültürümüz var, bu kültürümüzü İngiltere’nin başkenti Londra’ya daha güzel bir şekilde yaymak. Yegane amacımız bu ve çok güzel etkinlikler düzenliyoruz. Çok yeni bir derneğiz, altı aylık bir kurulma sürecimiz var” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN HAYIRDA KAZANMAKTIR”

İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği olarak bağış topladıklarını ve bu bağışlarla da Kahramanmaraş’taki yetimlere yardım ettiklerini anlatan Gönen, “Bugün İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği olarak burada bulunmamızın yegane sebebi ihtiyacı olan kardeşlerimize yardımda bulunmak. Çok olmasa da derneğimiz adına bir yardım getirdik, İnşallah ihtiyacı olan arkadaşlarımıza Ramazan Bayramı öncesinde yardımcı olacağız. Özellikle Ramazan ayında bu yardımı yapmak istedik çünkü Ramazan ayı bir hayır ayıdır. İnsanlarımızın olmazsa olmazıdır. Ramazan ayında yapılan hayır çok değerlidir. Biliyorsunuz 1’e 10 veren veya 1’e bin veren bir aydır Ramazan ayı. O yüzden insanlarımıza destek olmak noktasında Ramazan ayını seçtik. Önemli olan hayırda kazanmaktır, İnşallah biz de onu İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği olarak becereceğimize inanıyoruz. Yılın bütün günleri, örneğin Kurban Bayramı’nda kurban dağıtımı faaliyetlerimiz olacak, arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Diğer zamanlarda da gereken yerlere elimizden geldiği kadar ulaşmaya çalışacağız. Diyelim ki 12 ayı taksim edersek her ay başka bir etkinlik, başka bir yardım çalışması içerisinde bulunacağız. İlerleyen yıllarda daha güzel çalışmalar yaparak Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerini kapsayacak yardım faaliyetleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Buradaki İnsani Yardım Vakfı’ndan arkadaşlarımızla ortak çalışarak insanlarımıza yardım edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“500’DEN FAZLA YETİM ÇOCUĞUMUZU QGİYDİRMEYİ PLANLIYORUZ”

İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Bülbül ise yetimlere yaptıkları yardımlardan dolayı İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği’ne teşekkür ederek, “Öncelikle İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği’nden gelen misafirlerimize ve İsa Gönen’e teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar buraya eli boş gelmediler, burada bizim 500’e yakın yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuz var. 12 yıldan bu yana onlara her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda bayramlıklarını hediye ediyorduk. Sağ olsunlar İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği de çalışmalarımızdan haberdar olmuşlar, yeni bir dernek olmalarına rağmen oradaki Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin de desteğiyle bizlere bu konuda destek olmak üzere buraya geldiler. Allah onlardan razı olsun, İnşallah bu destekleri devam eder, biz de daha fazla çocuğumuza ulaşırız. Hem ilçelerimizde hem de Kahramanmaraş merkezde İnşallah 500’den fazla yetim çocuğumuzu burada giydirmeyi planlıyoruz. Burada sadece giyim projelerimiz yok, biz bu ailelerimizle yılın her ayında, her gününde sürekli beraberiz. Bu projelerimize de İnşallah İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği olarak İsa Gönen bey destek verirler” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kütür Derneği Başkan Yardımcısı İsa Gönen, giyim eşyası almak için hazırlanan hediye çeklerini yetimlere teslim etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz