Yaptığı birbirinden başarılı çalışmalarla İngiltere’de kısa sürede adından söz ettiren İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kültür Derneği, İngiltere’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da önemli çalışmalara imza atıyor. Yaklaşık 6 ay önce İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyete başlayan dernek, İngiltere’deki yaklaşık 100 bin Kahramanmaraşlıyı kucaklarken, sosyal ve kültürel çalışmalarla da dikkat çekiyor. İngiltere’deki başarılı çalışmalarını Kahramanmaraş’a taşıyan dernek      kentteki ziyaretlerini sürdürürken, bir ziyarette Deka Medya’ya gerçekleştirdi. Ziyarette Başkan Ali Kılınç ve Yönetim Kurulu Üyelerini Deka Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz ile Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma karşıladı. Oldukça güzel bir ortamda gerçekleşen ve hoş sohbetler eşliğinde devam eden ziyarette karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu.

“FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kültür Derneği Kurucu Başkanı Ali Kılınç, “Derneğimiz 6 ay önce kuruldu. Derneğimizde hafta sonu okulumuz var. Futbol kulübümüz var. Haftanın 5 günü tercümanlık servisimiz var. Hukuk danışmanlığımız mevcut. 300 kişilik salonumuzla taziye hizmetlerimiz var. İnsanlarımız nişan, doğum günü gibi sosyal etkinlik yerlerimiz açık. Bunun dışında Ramazan boyunca her gün 200-250 kişiye iftar verdik. Bizim amacımız insanları birleştirmek ve bir araya getirmek. Kahramanmaraş’ta 500 tane yetim çocuğumuzu giydirdik. Şanlıurfa’da 500 aileye yardım paketi dağıttık. Şu anda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Her ayın son pazarı derneğimizde halka açık ücretsiz kahvaltı programımız var” dedi.

İNSANLARIMIZA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ”
Amaçlarının insanlara yardım etmek olduğunu ifade eden Kılınç, “Önce milletvekillerimizle, valimizle ve birçok STK’larla görüştük. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını dile getirdik. Bunun dışında Kahramanmaraş ile İngiltere arasında nasıl bir ticaret yapabiliriz bunları istişare ettik. Biz dernek olarak Kahramanmaraş’ın yurt dışına açılan kapısıyız. Ne yardım edebilirsek ne yapabilirsek bizim için önemli olan o. Biz insanlarımıza yardımcı olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Dernek Başkanı Kılınç, Deka Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz