Onikişubat İlçesi, Haydar Bey Mahallesi, Barbaros Caddesi üzerinde bulunan ve Kahramanmaraş’ta 7’den 70’e yabancı dil öğreten Kahramanmaraş Dil Kursu, alanında uzman personelleriyle sektörde fark yaratıyor. Bugüne kadar binlerce kişinin yabancı dil öğrenmesine vesile olan Kahramanmaraş Dil Kursu İşletme Sahibi ve Kurucu Müdürü Filiz Bilici, İngilizce öğrenmenin önemini anlattı. “İngilizce öğrenmenin gerek sosyal, gerek kişisel, gerekse eğitim hayatında büyük faydalar görülüyor” diyen Bilici, “Okuma, dinleme, yazma ve konuşma unsurlarını öğrencilerimize eksiksiz bir şekilde sunmanın gururuyla, İngilizceyi konuşmanın ve konuşturmanın sevincini taşıyoruz” dedi.

DİL ÖĞRENMEK ÇOK FARKLI BİR OLGUDUR”
Dil öğrenmenin çok farklı bir olgu olduğundan söz eden Bilici, “53 ülkede resmi dil olarak konuşulan İngilizce, günümüz dünyasının vazgeçilmez eğitim gereklilerinden birisini temsil ediyor. İngilizce öğrenmenin gerek sosyal, gerek kişisel, gerekse eğitim hayatında büyük faydalar görülüyor. Özellikle kariyer yaşantısında artık zorunlu konuşulan dilin öğrenilmesi noktasında da yine birtakım avantajları bulunuyor. İngilizce sizi küresel bir vatandaş yapıyor. Kendi ülkenizin sınırlarını aşıp dünya konjonktürünü görmenize imkân tanıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin İngilizce, yeni ülkelere ve kültürlere köprünüz oluyor. Ülkemizde de temel eğitimden yüksek öğrenime kadar her seviyede yabancı dil olarak İngilizce öğretilir. Ancak hepimizin malumudur ki, okullarda öğrenen İngilizce çoğu zaman yeterli olmamakta. Bireylerin mesleki ve sosyal gereksinimleri çerçevesinde çok daha kapsamlı eğitimler almaları gerekli olmaktadır. İngilizce eğitimi maalesef bire bir etkiletişim söz konusu olmadığında yeterli verim elde edilemeyen bir eğitim sürecidir. Dil öğrenmek fen bilimleri veya matematik gibi temel birimleri öğrenmekten çok farklıdır” ifadelerini kullandı.

BİREBİR ETKİLETİŞİM HALİNDE OLMAK ÖNEMLİ”
“İngilizce eğitimi verilirken İngilizce kursu ortamında, benimle eğitmenlerle birebir etkiletişim halinde olmak doğru ve yanlışların anlık olarak sınanması gibi imkânlara sahip olmak büyük önem arz eder” diyen Bilici, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bu sayede öğrenciler, kitaplardan veya görsel ekipmanlardan elde ettikleri veriyi anlık olarak sınayabilir. Bu nedenle İngilizce kursu almak pek çok diğer yöntemle kıyaslandığında en doğru yoldur. İngilizce kursu, ülkemizde kanun nazarında Özel Eğitim Kurumu olarak tanımlanan resmi kurumlar olarak sınıflandırılır. İngilizce kursu seçerken öncelikle kurumu merdiven altı bir kurum olmadığını ve resmi nitelikleri taşıdığını tespit etmeniz gerekir. Aksi halde, bakanlık denetiminde olmayan kaçak kurslardan birisi ile çalışıyor olabilirsiniz ki bu durumda ciddi bir söz konusu olacaktır. İngilizce eğitim vermekte olan kurumların tamamı, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine tabidir. Bu kuralların haricinde Eğitim Kurumu açmak ve işletebilmek mümkün değildir. Zira eğitim standartlar dâhilinde yapılması gereken ciddi bir iş olduğundan kişilerin veya işletmelerin inisiyatifine bırakılmaz. Elbette her kurumun kendi iç prosedürleri ve uyguladıkları programlar farklıdır. MEB bu noktada temel standartlar çerçevesini çizer ve asgari bu koşulların uygulanmasını ister.”

FAYDALI VE EĞLENCELİ AKTİVİTELERLE DOLU BİR PROGRAM OLUŞTURUYORUZ”
Bilici, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Özel Kahramanmaraş Dil Kursu, Milli Eğitim Bakanlığı standartlarının yanı sıra kendi iç standartları ile yüksek kalitede eğitim vermek misyonuna bağlı olarak çalışan resmi bir özel kurumudur. Model metotlarla, mümkün olan en nitelikli eğitimi ortaya koymak için çalışıyor ve bu kapsamda fiziksel ortamda birlikte; eğitim programımız ve personelimiz bakımından sürekli bir gelişmeyi öngörüyoruz. Kurumumuzda her seviyeden kursiyere; İngilizceyi kendi seviyelerinde ve kendi yaş gruplarıyla dört temel unsuruyla öğretiyoruz. Okuma, dinleme, yazma ve konuşma unsurlarını öğrencilerimize eksiksiz bir şekilde sunmanın gururuyla, İngilizceyi konuşmanın ve konuşturmanın sevincini taşıyoruz. Öğrencilerimize verdiğimiz kaliteli eğitimin sağlamlaştırılmasında yaz okullarının da etkisi oldukça büyüktür. Yaz dönemi boyunca kendi programlarını oluşturmakta aileler zorlanabilirler, biz onlar için faydalı ve eğlenceli aktivitelerle dolu bir program oluşturuyoruz.”

Haber: Burhan Karagöz


 

Editör: Mahmut Beyaz