Ünal, merkez Dulkadiroğlu Seçim Koordinasyon Merkezi'ne ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, parti olarak kişisel hesapların ve kişisel hırsların peşinde değil milletin talimatları doğrultusunda iş yaptıklarını söyledi. Son derece ciddiyetten uzak, daha genel başkanı tarafından adaylığı açıklanırken son derece ciddiyetsiz bir şekilde 'Gel bakalım Muharrem' denilen bir Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin çıkışlarına dikkat çeken Ünal, "Kendisi (Kemal Kılıçdaroğlu) ana muhalefet partisinin genel başkanı yeni sistemde iktidar iddiasının temsilcisi olarak Cumhurbaşkanı adayı olması gerekirdi. Niye? Çünkü yeni sistemde hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor. Eğer ana muhalefet partisi genel başkanının iktidar iddiası varsa bunun Cumhurbaşkanı adayı olması gerekirdi. Ama bir iktidar iddiası olmadığı için parti içi muhalefetin başını çeken Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı göstererek bir rakipten kendisini kurtardı." dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK VİZYON SAHİBİ LİDERLERLE KURULUR”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aday gösterdiği Muharrem İnce'nin bir gün "Beri Amerika'dan aradılar" dediğini, ertesi gün "Ben bu Amerikalı askerleri Amerika'ya göndereceğim" dediğini, sonra "Ben öyle demedim Noel tatillerin kutlar, gelirler dedim" ifadesini kullandığını belirten Ünal, şunları kaydetti: "Televizyonda 'Ben dördüncü köprüyü yapacağım' diyor gazeteci 'nereye yapacaksınız' diye sorunca 'Söz gelimi söyledim' diyor. Söz gelimi konuşan, laf olsun diye konuşan, AK Parti'nin şuana kadar gerçekleştirdiği icraatleri 'yapacağım' diye anlatan, doldur boşalt atış serbest ve maalesef birçok konuda yalan söylemekten çekinmeyen Cumhurbaşkanı adayıyla karşı karşıyayız. Çocuklarımızın geleceğini böyle birini emanet edebilir miyiz. Ekmeğimizi, aşımızı, güvenliğimizi ve huzurumuzu böyle birisine emanet edebilir miyiz. Büyük işler büyük liderlerle yapılır. Büyük Türkiye büyük vizyon sahibi liderlerle kurulur. Deneyimiyle, tecrübesiyle, bu güne kadar bedelini ödediği sözleriyle ve hayal bile edilemeyenleri gerçekleştiren, çalışkanlığıyla bizim önümüzde Recep Tayyip Erdoğan var. Biz liderimiz, teşkilatımız ve milletimizle yolumuzu yürümeye devam ediyoruz."

VAKİT TÜRKİYE'NİN VAKTİ”
Sahada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir destek bulunduğunu dile getiren Ünal, "Vakit Türkiye'nin vakti" olduğunu belirterek, 16 yıldır devam eden mücadelenin sonunda Türkiye'nin, 1950 ve 1960 soğuk savaş yıllarının şartlarına göre şekillendirilmiş idare sistemi bir kenara bırakarak, 2018 model çok yeni bir idari sistemle, bir hükümet sistemiyle Türkiye'nin yoluna devam edeceğini, 16 yılın diriliş, şimdi şahlanış ve yükseliş döneminin başlatığını kaydetti.

"TAKLİTLER ASLINI YAŞATIR"
Muharrem İnce'nin "Ben İmam Hatip'e gitseydim Tayyip Erdoğan olurdum" sözlerinin sorulması üzerine Ünal, şöyle devam etti: "Bu millet samimiyeti anında anlar. Dürüst olacaksın, samimi olacaksın, tutarlı olacaksın. Birgün öyle bir gün böyle olmayacaksın. Bir adamın duruşu olacak. Rüzgara göre yön değiştirmeyecek. Dün irtica primi yapıyordu dine irtica diyeceksin, dindarlarla uğraşacaksın, küçücük dinini öğrenen çocukların, dinin öğrenmesinde rahatsız olacaksın. Bir gazeteci vardı cumaya giden çocukları haber yapan, baktım o gün oda elini açmış dua ediyor. Yeri geldiğinde irtica diyeceksin, yeri geldiğinde dindarlık diyeceksin. Bu millet samimiyeti bilir. "Ben İmam Hatip'e gitseydim Tayyip Erdoğan olurdum." demek ben Tayyip Erdoğan olmak istiyorum demektir. Tayyip Erdoğan olmak kolay değil. Tayyip Erdoğan olmak sözünün eri olmayı gerektirir, Tayyip Erdoğan olmak samimi olmayı gerektirir, dürüst olmayı, cesur olmayı, erdemli olmayı gerektirir. Tayyip Erdoğan olmak milletin önünde fırtınalar eserken öyle 'elif' gibi dim dik durmak demektir. Tayyip Erdoğan olmak öyle kolay bir şey değil."

BENİM YERİM MİLLETİMİN YANIDIR”
Tayyip Erdoğan olmanın 15 Temmuz gecesi uçağa bindiğinde bir belirsizliğe, bir ölüme havalanan pilota "İstanbul"a diyebilmek olduğunu ifade eden Ünal, pilotun Yunanistan ya da Katar'a diye sorduğunda "Benim yerim milletimin yanıdır", "Öleceksem milletimle birlikte öleceğim' diyebilmenin Tayyip Erdoğan olmak olduğunu belirterek, "Aynı zaman da burada Muharrem İnce bir şey daha itiraf etmiş oluyor. Evet, İmam Hatipler Tayyip Erdoğan yetiştirir. Bunu da Muharrem İnce itiraf etmiş oluyor. Başından beri zaten Muharrem İnce'nin Tayyip Erdoğan'a hayran olduğunu, Tayyip Erdoğan'ı taklit etmeye çalıştığını biliyoruz. Ama şunu da bilmesi gerekir taklitler aslını yaşatır." diye konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz