Özellikle son 10 yıldır büyüyen savunması, gelişen teknolojisi, devasa yatırımları, güçlü ordusu, her geçen gün büyüme trendini genişleten ekonomisi ile ‘Hayal’, ‘İmkânsız’, ‘Nasıl olacak’ denilen her bir projeyi tek tek hayata geçiren AK Parti iktidarı, Kahramanmaraş’ı yine memnun etti. Aradan geçen 16 yıllık süre zarfında tekstilden ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda kente büyük yatırımlar yapan AK Parti, Kahramanmaraş için çok büyük bir önem arz eden yeni havalimanı projesinin de sonunu getirdi.

Bu kapsamda yapılması halinde kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan ancak bir petrol istasyonu krizi nedeniyle bugüne kadar çözüme kavuşmayı bekleyen yeni havalimanı projesi nihayet sonuçlandı. Sorunun çözülmesi için özellikle son birkaç yıldır gerek milletvekilleri gerek kent bürokrasisi gerek AK Parti İl Teşkilatı gerekse de bakanlık düzeyinde yoğun girişimlerin yaşandığı benzin istasyonu sorunun da işletme sahibinin göstermiş olduğu anlayış imzaların atılmasına yeterli oldu. 2 taraf arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde tapu takas anlaşması imzalandı. İmzalanan bu tapu takas anlaşması ile de Kahramanmaraş için bir zamanlar ‘Hayal’ denilen önemli bir yatırım daha gerçekleştirilmiş oldu.

Çözülen bu sorunun hemen akabinde ise her zaman olduğu gibi yine gündemin nabzını tutmak için harekete geçen Manşet Gazetesi Haber Ekibi, konuyu sıcağı sıcağına Kemal Sezal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Sezal ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile değerlendirdi.

KAHRAMANMARAŞ BİRLİKTE HAREKET ETMENİN MEYVESİNİ ALDI”
Manşet Gazetesi’nden Emre Akkış’a konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın uzun bir süreden bu yana beklediği havalimanı sorununu nihayet çözdüklerini söyledi. “Nihayetinde vekillerimizin çabası, bizim çabamız, benzin istasyonu sahibimizin anlayışıyla bu konuyu çözmüş olduk ve Kahramanmaraş bir kez daha birlikte hareket etmenin meyvesini almış oldu” diyen Özdemir, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ımızın uzun bir süredir beklediği havalimanı sorununu çok şükür çözdük. Havalimanımızın önündeki benzin istasyonu pisti büyütmek için bir engeldi. Ama bunda tabii ki oradaki benzin istasyonu sahibinin bir kabahati yoktu. Biz büyütme isteğini kendisine söyledik ve oda bu durumu makul karşıladı. Aslında sorun hiçbir dava olmadan çözülebilecek bir sorundu. Nihayetinde valimizin de gayretleriyle orada bir takas işlemi yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızdan oraya tahsisli bir arazi Ulaştırma Bakanlığımıza devroldu. Ulaştırma Bakanlığı’da takas yaparak benzin istasyonunun sahibine araziyi verdi. Böylelikle de bizde bunun karşılığında benzin istasyonunu almış olduk. Bu konuyla ilgili ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendiyi bu işlemin bir an önce neticelenmesi ile ilgili ziyaret ettim. Bakanımızda sağ olsun konuyla ilgili çabucak karar verdi. Nihayetinde vekillerimizin çabası, bizim çabamız, benzin istasyonu sahibimizin anlayışıyla bu konuyu çözmüş olduk ve Kahramanmaraş bir kez daha birlikte hareket etmenin meyvesini almış oldu. Artık bundan sonra havaalanı pistimiz orada daha da uzatılacak. Oradaki Gaziantep yolu da yolun altına alınarak yeni yapılan çok güzel terminal binamızın yanında pist alanımızı da güzelleştirerek Kahramanmaraş’a yakışır bir hizmet olmasını sağlayacağız.”

KAHRAMANMARAŞ KAZANDI”
Kemal Sezal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Sezal, sorunun çözülmesi için birçok şeyden fedakârlık yaptıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Sezal, “Yaklaşık bir yıldır gündemde olan havaalanı petrol istasyonu arasında geçen kamulaştırma takas süreci bugün nihai olarak sonuçlandı. Bugün havaalanımızın yetkilileriyle tapu takasını gerçekleştirdik. Bu süreçte emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, AK Parti İl Başkanımız Ahmet Özdemir’e ve diğer devlet büyüklerimize çok teşekkür ederiz. AK Parti İl Teşkilatı bu işte çok büyük bir görev üstlendi. Bu süreç Milletvekilimiz Veysi Kaynak sayesinde gerçekleşti. Adımı milletvekilimiz attı. Daha sonra bir başka Milletvekilimiz Mahir Ünal Bey bu işe ön ayak oldu. Yine Valimiz Vahdettin Özkan’ın çok büyük emekleri var. Aslında bu süreç tamamen bir koordineli çalışmayla oldu. Tüm bürokrasi buranın çözümlenmesi için büyük emekler sarf etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Nihayetinde Kahramanmaraş kazandı. Kahramanmaraş için hayırlısı oldu. Biz bu işte gerçekten birçok şeyden fedakârlık ettik” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz