Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde önceki gün milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan 26. Dönem Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı İmran Kılıç, kendisine karşı yürütüldüğünü öne sürdüğü algı operasyonuna cevap verdi. Kahramanmaraş’ta 2 bin 97 gezi düzenlediğini ve bu geziler sayesenide2 milyon 120 bin 551 kişiye ulaştığını belirten Kılıç: “26. Dönem Kahramanmaraş milletvekili olduğumu için 26. Dönemde ne yaptığım ile alakalı kısa bilgilendirme yapmam gerekiyor. Bir milletvekilinin ne temel görevleri vardır. Bunlar komisyonlarda, genel kurulda yasama faaliyetlerine katılıp devletin çarkının usulünce işletilmesine katkı vermek, ilin yatırımlarını bilgili, bilinçli, dosyası elinde bir şekilde takip etmek. Neler planlanmalı? Neler planlanmıştır? Neler projelendirilmiştir? İhale aşamasında neler var? Yatırımda neler var? Ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, gençlik sporda, kültür turizmde ve devletin her kademesinde ilimizi ilgilendiren ne gibi yatırmalar var, bunların takip edilmesi ve halkımızın hatırının sorulması. Bu anlamda TBMM 2 ana komisyonun üyesiyim. Komisyonlarda ki yurt içi yurt dışı görevlerimin dışında, TBMM’de ki yasama faaliyetlerinde 2,5 yılda bir kez bile devamsızlığım yoktur” dedi.

EN ÇOK BEN KONUŞTUM

Türkiye büyük Millet Meclisi (TBMM)’de kendi grubu içerisinde en çok konuşma yapanın kendi olduğuna değinen Kılıç: “TBMM’de kendi grubumun içerisinde en çok söz alan, konuşan tek milletvekiliyim. En çok sözü ben aldım, en çok ben konuştum, ülkemin, ilimin Kahramanmaraş’ın sorunlarını her vesile ile dile getirdim. Bu saha da birincilik bendedir. Bunları söylerken nefsime pay çıkarmıyorum. Çünkü gurur, kibir Müslümana yaraşmaz. Topraktan geldik toprağa ineceğiz. Topraktan gelip, toprağa ineceğine inanan bir kişi de kibir olmaz” şeklinde konuştu.

AKBİS SİSTEMİ ÖLÇÜM YAPTI

Milletvekillerinin illerinde yaptığı çalışmanın yüklendiği AKBİS sisteminin kendi gezilerini ölçtüğünü, buna rağmen bile bir algı operasyonuna maruz kaldığını verdiği cevaplarında bundan olduğunu belirten Kılıç şöyle konuştu: “Bu bizim AKBİS faaliyetimiz. Bir takım algı operasyonu yapanlar var. Onlara buradan vermem gereken bir kısım cevaplar var. AKBİS faaliyetimiz. Yani bir milletvekilinin sahada kendi ilinde halkla olan ilişkileri, kaç seçim bölgesi gezisi ve faaliyeti yapmıştır. Burada kaç kişi ile muhatap olmuştur. Muhatap olduğu yerde sorunlar, talepler konular nasıl gündeme getirmiştir. Tek tek bu faaliyetler sosyal medya da yayınlanır. İlin AKBİS sistemine girer o sistem, faaliyetler ve faaliyetlerde muhatap olduğu kişi açısından bir tek bile fazlalığı kabul etmez. Bu sistem genel merkezimizin de bilgisi dahilindedir ve oradan da kontrol ettirilir. Ben deniz bu anlamda evimi Ankara’ya taşımadım. Her vesile ile yurt içi ve yurt dışı görevlerim ve yasama faaliyetlerim dışında uçağa atladım geldim Kahramanmaraş’ta bulundum. Tekrar buradaki halkımız ile diyaloglarımızı sürdürdükten sonra atlayıp Ankara’ya gittim.

Burada o algı operasyonunu yürütenlere cevabımdır. 2,5 yıl içerisinde ilimizin her bir yerinde merkezi yerler ile beraber en az gidilen yerleri kollayarak, ki ben Kahramanmaraş’ta milletvekili olmadan önce değişik ilçelerde 22 yılı aşkın görev yapmıştım. Ve o görev sürem içerisinde Kahramanmaraş’ımızın il ve ilçelerinde o günkü şartlarında köy ve mezralarında, yüzde 95 itibarı ile hiç uğramadığım bir köy bir mezra yok idi. Ben siyasete böyle girdim. Algı operasyonlarını yürütenlere buradan bir sözüm var. Onlar ve bir kısım yardakçılarına bu tabirimin de, onların bir kısım milletvekili arkadaşlarımız ile beraber yönettikleri saldırıya cevap olarak veriyorum.

BENİM GİTTİĞİM YERLERİ 10 YIL UGRAŞSALAR GİDEMEZLER

Onlar; oturdukları yerden 3-5 metrekarelik bir alandan çıkmadan algı operasyonlarını yürüten insanlara diyorum ki ben: ‘Yerinizde yatmadan, 10 yıl gecenizi gündüzüne katsanız, Kahramanmaraş il hudutları dahilinde İmran hocanın milletvekili seçilmeden önce muhatap olduğu insanların yarısına ulaşmazsınız. Ben 2 bin 97 faaliyetim içerisinde 2, 2 yılda; 1 milyon 127 bin nüfuslu Kahramanmaraş’ımızda 2 milyon 120 bin 551 kişiye ulaşmışım. Ankara’da ki görevimden bir tek aksatma olmadan, Kahramanmaraş’ta ki arta kalan zamanımdan ki en temel görevimdir, bu kadar insanımıza ulaşmışım. Kahramanmaraş nüfusunu 2,5 yılda diyalog açısından ikiye katlamışım. Bu algı operasyonlarını yapanlara cevabımdır”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz