Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Onikişubat Belediyesi’ne bağlı Döngele Mahallesi’nde yaptırılacak olan İmam Hatip Ortaokulu’nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Başbakan Yardımcısı olarak referandumu asla yaptırmayın ülkeyi kan gölüne çevirin diyen PKK liderlerinin mesajlarını biliyorum. Hatta DAEŞ liderlerinin olan mesajlarını biliyorum. Türkiye düşmanlarıyla aynı çizgide olmaları bir zamanlar MHP’ye gönül vermiş Ülkü Ocaklarında faaliyet göstermiş vatanını milleti için canını feda edebilecek o ülkücü kardeşlerime yakıştıramıyorum. Doğru bir tanedir,iki tane olmaz. Bu iş Devlet Bahçeli, Meral Akşener çekişmesi değil. Bu iş Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu çekişmesi değil. Herkes siyasetin hayrını görsün, herkes aklının da hayrını görsün. Ama Allah o aklı fikri bize ibret alalım diye veriyor” şeklinde konuştu.


 

SÖYLENEN YALANLARA CEVAP YETİŞTİRMEYE USANIYORUZ”

Başbakan Yardımcı Veysi Kaynak konuşmasında şunları kaydetti: “Biz bu anayasa ile neyi değiştirmek istiyoruz? Diyoruz ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olsun. Güçlü bir meclis olsun, milletimiz kimi seçmişse onu milletimizin seçtiği idare etsin. Hükümetimiz bizzat kendi seçtiği Cumhurbaşkanı ile oluşturmuş olsun. Meral Akşener’e destek verenler, nasıl olurda kandildeki adamın dediğiyle aynı noktaya bakabilirler? Nasıl olurda PKK’nın partisi HDP ile CHP Diyarbakır’da ortak program yaparlar? Bunun bir manası var mı? Bizim anayasa da yapmak istediğimiz değişikliği okuyarak anlamıyorlarsa anlamak istemiyorsa Alman Nazilerine, faşistlerine baksınlar. Soydaşlarımızı tekrar seçim için oy vermeye diye Bulgaristan’a koymayan eski kafalara baksınlar. Kandil’e, PKK’ya ne kadar terör örgütü varsa ona baksınlar. Biz asla bu anayasaya “Hayır” diyen haindir demedik. Ama diyoruz ki bu anayasaya en çok karşı çıkan terör örgütleridir. Bu anayasaya en çok engel olmak isteyenler Türkiye düşmanlarıdır. Biz artık söylenen yalanlara cevap yetiştirmeye usanıyoruz. Cevap yetiştirmenin bundan sonra gereği yok. Ama şunu söylüyorum, benim askerimi, polisimi şehit eden PKK’lılarla bir zamanlar İç İşleri Bakanlığı yapıp o polisin, jandarmanın amiri olan Meral Akşener aynı tarafa nasıl bakabilirler? Bunun vicdana sığan tarafı var mı? Asla yok. Eğer biri doğru yapıyorsa, biri yanlış yapıyordur her ikisi doğru olamaz.


 

ASIL DEĞERLİ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIĞIMIZ OKULLARDIR”

Yolları, köprüleri her şeyi yapabiliriz. Ancak bu okullar bizim ihtiyaç duyduğumuz vatanımızı, bayrağımızı, milletimizi, geleceğimizi emanet edecek çocuklarımız için yaptıklarımız okullar asıl değerli olan, kalıcı olan eserler bu eserlerdir. Değerli Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek konuşurken ben geçmişe doğru gittim. Batıpark’ta ki İmam Hatip’te İmran Kılıç, Hanefi Mahçiçek ve bende orada okuduk. Memleketimizde ki bütün camilerin hücrelerinde imam hatip öğrencileri kalırdı. Yurt ve pansiyon imkânı çok azdı. Herkes birinin yanına gidip İmam Hatip okumak için o zor hayata katlanırdı. Niye? Annesi babası derdi ki köydeki insanlarımız, bizim insanlarımız ben çocuğumu İmam Hatip’e göndereyim hem ölürse arkamdan Fatiha okusun, hem vatanına, milletine, bayrağına bağlı yetişsin, hem de tahsilini yapsın. Allah’a hamd olsun sizlerin o niyetle gönderdiği kişiler başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vatanına, milletine, bayraklarına hizmetteler. O büyüklerimiz gerçekten hedefleri doğruydu ve gerçekten de başardılar. Şimdi biz Hanefi Başkanımızla birçok İmam Hatip Lisesi ve ortaokulunun temelini beraber attık. Dönüklüde, ılıcada ilk temeli attık Allah nasip etti açılışı beraber yaptık. Bugün Döngeli de bu nasip oluyor. Önsen ve Fatmalı arasında kurtlar civarında ki İmam Hatip hayata geçecek. Yine Onikişubat Belediyemizin bir yatırımıdır. Tekir de bir İmam Hatip ortaokulu ve Kale’de de bir İmam Hatip Lisesi hayata geçecek. Bu ortaokullarda yetişen çocuklarımız İmam Hatip’in lise kısmını da orada okusunlar.


 

DÜNYADA NASIL HAREKET ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRETEN İLİMLERDİR”

Bunlar bir hayaldi. Ne demek belediye İmam hatip yaptıracak. Ne demek okul yaptıracak. Yine içe suyumuzu yaparsa, yolumuzu da yapabilirse, çöpümüzü de alırsa eh ondan daha iyi Belediye Başkanı olmaz. Belediyelerimiz gerçekten bir yandan da bu okullarla geleceğimizi inşa ediyor. Allah onlardan razı olsun. Milli Eğitimimiz hocaları bir yandan bizim inancımızın temellerini, kuranı, peygamberimizin hayatını, ahlakını öğretirken, bir yandan da modern ilmi öğretiyorlar. Bize düşen bu değerlerin ilimle, fenle buluşmasıdır. Biz akılla hareket edemeyiz, vahide zaten peygamberlere gelir. Akıllı vahiyi buluşturan bize dünyada nasıl hareket etmemiz gerektiğini öğreten ilimlerdir. Öyle ilimler öğreneceğiz ki hangi hadise karşısında nasıl davranmamız gerektiğini aslında peygamberimizin hayatından bir sahne bizim önümüze koyuverecek. Matematiği de, feni de, dilimizi de diğer konsept ilimleri de bu okullarda öğreneceğiz.


 

O TOPRAKLARI VATAN YAPAN MİLLETİN KENDİSİDİR”

Vatan topraklarını asker beklemez. O toprakları vatan yapan milletin kendisidir. O milleti bu değerlerle zenginleştirdiğimiz zaman işte orası bizim ilelebet vatanımız olacaktır. Çünkü o askerin annesi babası biziz. Çünkü o askeri biz nasıl yetiştirmişsek bize öyle hizmet eder. Belediyelerimiz olağan üstü işler yapıyor. Bize 3 yıl önce söyleselerdi, deseler de ki Kahramanmaraş Büyükşehir olacak oraya İlçe belediyeler kurulacak, eskiden köy ve kasaba olan yerlere İmam Hatipler okullar yapacak. Sonra 61 tane Bilgi ve Kültür evi, Kütüphane, gerektiğinde bir sosyal tesis, gerektiğinde düğünümüzü, nişanımızı gerektiğinde ise taziyemizi yapabileceğimiz mekânlar hazırlamış olacak.”


 

7 GÜZEL ADAM’IN MEMLEKETİNE 7 TANE OKUL YAPMIŞ OLACAĞIZ”

Yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini söyleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları kaydetti: “Belediyemiz kurulalı 3 yıl oldu. Bu 3 yıl içerisinde seçim çalışmaları esnasında da gördük ki en önemli eksikliklerimizden bir tanesi yoldu. Yolları önemli ölçüde tamamladık 5 milyon 650 bin metrekare kilit parke yol yaptık. Çok az bir kısım kalmıştı onu da ihale ettik bu da bir milyon 200 metrekare ve inşallah bu sene sonu itibariyle bizim görev alanımıza giren yollarda bir eksik kalmayacak. Artık bir metrekare bile çamura basmayacaksınız. Fiziki imkanları yaptık, yolları yaptık. Döngele mahallemize yapacağımız okul ile birlikte oyun takımları ile de 5 trilyon 996 milyon TL para harcamışız. Bundan böyle inşallah bu hizmetler artarak devam eder. Fiziki ihtiyaçları elbette yaparız. Bizim içinde sizler içinde en önemlisi bu yaptığımız okuldur. Burada çocuklarınız okuyacak, daha önce okutalım ama kalacak yerleri yok diyorduk ama şimdi kalacak yerleri de var aşağı yukarı 100 kişilik yurdu da yanında. Önümüzdeki dönem olacak eğitim yılında da bu okullar inşallah yetişecek. Kale’de de yine bir İmam Hatip Lisesi yapıyoruz o da bu eğitim yılına yetişecek. Fatmalı ve Önsen arasında da bir okul yapıyoruz oda bu eğitim yılına yetişecek inşallah ve o zamanda dediğimiz gibi 7 Güzel Adam’ın memleketine 7 tane okul yapmış olacağız.”


 

ARTIK MAZERET YOK”

Bütün hizmetlerin vatandaşlar için olduğuna vurgu yapan Mahçiçek, “Bunların hepsinin içerisinde önemli okullarımızdan olan Batıparkta’ki okul içinde milli eğitim müdürlüğü ile mutabakatı sağladık, imzaları attık ve orayı da inşallah bir proje İmam Hatip yapacağız. Yine bir düşüncemiz daha var ve o alana Kahramanmaraş’ta İmam Hatiplerimizin kurucusu olan Sandalzade Hoca Efendi’nin adını vereceğiz. Artık mazeret yok. İmkanımız yoktu, çocuklarımızı okutamıyorduk demeyeceğiz. Okul burada eğitimde yeni yılda başlıyor inşallah. Yurdu ile birlikte, yurdunu milli eğitim müdürlüğüne devredeceğiz onlar içini dayayıp döşeyecek eğitim yılına hazırlayacak. Bütün hizmetler bütün bu güzellikler sizler içindir. Taziye ve o sosyal nitelikli yapı olarak kullanılacak olan yerin temeli atıldı onu da inşallah çok kısa süre içerisinde tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız. 61 tane daha önce köy olan ve şimdi mahalle statüsü kazanan yerlere bilgi kültür evi yapmışız. Allah’a şükürde bu senenin sonu itibariyle bir eksiğimiz olmayacak. Kahramanmaraş’ımızı, Onikişubat’ımızı daha da güzelleştireceğiz daha yaşanabilir daha güzel model ve modern bir ilçe yapmak için gayret edeceğiz” diye konuştu.


 

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Son olarak AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise konuşmasında şunları kaydetti: “Bu millet bir daha 28 Şubatları 15 Temmuzları yaşamak istemiyor. O yüzden eğitim çok önemlidir. Gerçekten ilçemizde hemen hemen her gün ya birkaç temel atma ile ya birkaç açılış töreni ile milletimizin daha iyi koşullarda yaşaması için gayret sarf ediyoruz. Tabi ki önümüzde çok önemli bir süreç var. 16 Nisan’da da Kahramanmaraş sandıkları ‘evet’ oyu ile patlatacaktır.”

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin hazırlanan stantta butona basması ile birlikte Döngele İmam Hatip Ortaokulunun ilk harcı dökülmüş oldu. Programa, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın yanı sıra Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Onkişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Ak Parti Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber : Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz