Dulkadiroğlu İlçesi Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi üzerinde bulanan metruk bina her an yıkılma tehlikesinde bulunuyor. Sit alanı içerisinde bulanan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olan binanın oluşturduğu risk ise mahalleliyi isyan ettirdi. Binanın bulunduğu alandan kimse geçmez iken, belediye tarafından 3 yıl önce naylon ile kaplanarak, kimsenin yaralanmaması sağlandı. Mahalleliyi bekleyen başka bir tehlike ise binanın yanında bulanan lise oldu. Lise öğrencilerinin binanın bulunduğu kaldırımdan geçmemesi için çevre sakinleri okulun giriş ve çıkış saatlerinde bina önünde nöbet tutuyor.

Konu hakkında Manşet Gazetesi ve Manşet TV mikrofonlarına konuşan mahalle sakinlerinden Ali Kavasoğlu: “25 yıldır bu mahallede esnaflık yapıyorum. Bu bina10 yıldan bu yana çok tehlike arz ediyor. Bunu defalarca Kaymakamlık olsun, belediye ve diğer kurumların tamamına yazılı ve sözlü olarak şikâyette bulunuldu. Ama her ne hikmetse herkes bir şekilde başından attı. Biz burada çocuklarımızın, vatandaşlara ve insanlara yönelik tehlike arz ettiğini defalarca söylüyoruz. Sağ olsun basın mensuplarının aracılığı ile söylüyoruz. Kendi çocuğumu evladımı ben bu yapının yanından geçirmiyorum. Bunun yapılması lazım birilerinin ölmesi mi lazım. Birilerinin sakat kalması mı lazım? Temel isteğimiz buranın bir an önce düzene girmesi”

KİMSE İLGİLENMEDİ

Bir başka mahalle sakini olan Oğuzhan Kanat ise şöyle konuştu: “Hem bu mahallenin sakiniyiz hem de bu mahallede iş yerimizi var. Uzun yıllardan mahallemizde atıl şekilde duran bu binanın gereğinin yapılmasını arz ediyoruz. Muhtarlık aracılığı ile gerekli mercilere defalarca kez isteğimiz iletildi, fakat herhangi bir müdahale ve yaptırım olmadı. Burada mahalle sakinlerinin çocukları, yaşlı amca ve teyzelerimiz, küçük çocukları buradan geçemiyor. Pazartesi günü de okul açılacak ve okula gidip gelecekler. Bu binanın tehlike arz ettiğini bu mahallede ki herkesin bilgisi dâhilinde, gerekli mercilere ilettik. Fakat herhangi bir şekilde yaptırım olmadı. Mahallemizde birkaç tane daha bu şekilde yer var. Buralar yıkılıp değerlendirebilir. Mahallemize taziye evi istiyoruz. Bir çok mahallemize hizmet yapıldı, Kayabaşı mahallesi, Kahramanmaraş’ın en eski mahallesindir. Buraya da bir taziye evi talep ediyoruz. Bu şekilde kullanılmayan, tehlike arz eden binaları taziye evi olarak yapabilirler.”

TEHLİKE ARZ EDİYOR

Mahalle sakinlerinden Mehmet İnanç ise şöyle konuştu: “Kayabaşının yerlisiyim. Bu gördüğünüz binanın çürük olduğunu, herkes bilir. Burada ilkokul ve apartmanlar var. Oraya giderken çocuklar alışverişe veya okula giderken tehlike arz etmektedir. Mahalleli olarak bu binanın biran önce yıkılmasını istiyoruz. İleride bulunan bir ağaç var bu ağaç yüzünden kazalar meydana geliyor. Belediye yetkililerine bu ağacı defalarca söylememize rağmen herhangi bir önlem alınmadı ve bizleri umursamadılar. Buralarda çok tehlike arz ediyor. Barikatların tam olarak virajın olduğu yere yapılması gerekiyordu. Diğer taraftan Halk otobüs durağının tam çarşıda olması her gün bir kazanın olmasına sebep oluyor ve her gün tartışmanın olmasına sebebiyet veriyor. Millet burada birbirine giriyor. Artık bunlara önlem alınmasını istiyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç-Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz