CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Parti binasında beraberinde CHP İl Başkanı Esat Şengül, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek ile kameraların karşısına geçen Öztunç, gündeme dair birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Öztunç’un gündeme ilişkin açıklamasından satır başları şu şekilde;

TRUMP’UN MEKTUBU KÜSTAHÇA BİR MEKTUPTUR”
Gelinen noktada hükümet ile ABD bir anlaşmaya vardı. ABD Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ankara’daydı. Sayın cumhurbaşkanıyla görüşüldü. Bir defa silahların susması sevindirici. Önceki gün Trump’ın mektubu Türkiye’ye damgasını vurdu. Bu mektup tarihe Trump mektubu diye geçecek. ABD Başkanı ne yaptığını bilmiyor. Akşam başka bir şey söylüyor, sabah başka bir şey söylüyor. Bir defa o mektup diplomasiye yakışmayan bir üslupla yazmıştır. Küstahça bir mektuptur. O mektup cumhurbaşkanlığı makamına yapılmış bir saygısızlıktır. Bu mektubu kınıyoruz. Bugün bu noktaya neden geldik, bunlarında sorgulanması gerekiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LİDERLER ZİRVESİNİ TOPLAMALIDIR”
Hangi yanlış politikalar bizi bu noktaya getirdi ki Amerika’nın Trump’ı bizim cumhurbaşkanımıza böyle bir mektup yazabiliyor. AK Parti’nin ve cumhurbaşkanının bunları iyi değerlendirmesi gerekiyor. 1974’te Bülent Ecevit Kıbrıs’ta Barış Harekatını yaptığında Ecevit’e yönelik Amerika’dan her türlü tehdit geldi. Vakit dik durma vaktidir. Kendi aramızda kavga edebiliriz ama Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu cumhurbaşkanlığı koltuğuna bu mektubun yazılmasını kabul edemeyiz. Dün bir odaya girdiler, saatlerce odaya oturup konuştular. Neye anlaştınız? Ne karşılığı anlaşıldı? Yazılan mektup 8 gün sonra sızıyorsa bu gizli görüşmelerde neyin pazarlığı yapıldı, bunu merak ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an evvel liderler zirvesini toplamak zorunda.

BİR FATMA ŞAHİN KADAR OLAMIYOR MUSUNUZ?”
Gaziantep düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı Cumhurbaşkanlığının himayesinde yapılacak. Kahramanmaraş’ınki neden yapılmıyor? Nedir bu Antep, Maraş arasındaki ayrımcılık? Gaziantep düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılının Cumhurbaşkanlığının himayesinde yapılması doğrudur. Ama Kahramanmaraş’a da yapılmalı. AK Parti’nin yöneticilerine sesleniyorum; bir Fatma Şahin kadar olamıyor musunuz? Bu memleket AK Parti’ye çok oy veriyor. Kahramanmaraş’ı neden üvey evlat görüyorsunuz? Artık birazcık Kahramanmaraş içinde çalışın.

YEREL BASININ CAN DAMARI İLANDIR, REKLAMDIR”
Bir medya komisyonu kurulmuş. Memlekete hizmete gelince tık yok, medyayı susturmak, reklam vermek konularına gelince hemen komisyonlar kuruluyor. Kimdir bu komisyonun başkanı? Bu komisyonda kimler var? Yerel basının can damarı ilandır, reklamdır. İlan, reklam vermezsen basın ayakta duramaz. İlanı reklamı da şantajla, tehditle vermeyeceksin. İlanı ve reklamı gazetenin ayakta durması için vermek zorundasınız. Benimle ilgili olumsuz haber yapma, benimle ilgili hep güzel haberler yap, o zaman reklam vereyim. Yok öyle bir şey. Bu gazeteciliği öldürmektir. Konunun takipçisiyiz.

KAHRAMANMARAŞ’TA ÇİFTÇİ PERİŞAN”
Maraş çiftçisi şu anda sıkıntılı. Kahramanmaraş’ta çiftçi perişan. Tarım sıkıntıya girmiş durumda. Tarım konusunda detaylı bir çalışma yapacağız. Haftaya Çarşamba günü de Kahramanmaraş tarımıyla ilgili TBMM’de bir açıklama yapacağım. Böyle giderse seneye çiftçiler tam batacaklar.

Haber: Emre Akkış/Ege Özdemir

Editör: Mahmut Beyaz