Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 3’üncü dönem toplantısı Kahramanmaraş Vali Vahdettin Özkan başkanlığın da gerçekleştirildi.

Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında resmi daire ve kuruluşlar ile belediyelerin yatırımlarında gerçekleşen karşılaşılan güçlüklerin koordinasyon gerektiren konular değerlendirildi. Kahramanmaraş’a geçtiğimiz ay son valiler kararnamesi ile Isparta Valiliği’nden Kahramanmaraş Valisi olarak atanan Vahdettin Özkan, ilk koordinasyon kurulu toplantısını yaptı.
TOPLAM 275 PROJE VAR’
Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı 3’üncü dönem toplantısında konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, yapılan yatırımlar ve projelerden bahsetti. Özkan, “Çok önemli 275 proje üzerinde toplam 6 milyar 55 milyonluk finansal bir para tahsil edilmiş durumda. 2016 yılı içerisinde de aşağı yukarı 613 milyon ödenek ayrılmıştır. Belediyelerimizin ayırdığı bütçelerde var. İkinci dönem itibariyle aşağı yukarı harcanan para 221 milyon civarında. Bu harcama yüzde 36'ya tekabül ediyor. 2016 yılı içerisinde yürütülen 275 Proje’nin 20’si tamamlanmış 154'ü devam ediyor, 51'i ihale aşamasında 50’si henüz başlamamıştır. KASKİ’nin 381 milyonluk 114 projesi mevcuttur. 2017 yılı için hem dönem itibariyle bütün sektörlerin kuruluşlarımızın geleceğe yönelik yatırımların tasarlayıp hazırlanması bir planlamaya sunması lazım. Zaten bizim de bununla ilgili daha önce hazırladığımız bir not vardı. Şimdiye kadar yapılmış çalışmalar ve yapılacak olan çalışmalar tüm Kamu Kuruluşlarımız ve Bakanlık Temsilcilerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
GELENEĞİMİZİN ÖZÜ: SEVGİ VE MUHABBETTİR’
Kahramanmaraş’ın daha önce Milli mücadelede destan yazdığını dile getiren Vali Özkan, bunların genç nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Özkan, “Bizim geldiğimiz gelenek, kadim medeniyetimiz, bu medeniyetin gerektirdiği insan tipi aslında insan sevgisi insan muhabbeti, bizim medeniyetimizin özünü oluşturuyor. Bu Anadolu geleneği de insanların hangi mezhepten, hangi meşrepten, hangi bölgeden geldiğine bakılmaksızın, Anadolu’ya gelmiş yerleşmiş Anadolu’yu teneffüs etmiş ve burada karakteri şekillenecek bir medeniyet bir kültür inşa edilmiştir. Bu Türk Milletinin özünde sevgi vardır, hoşgörü vardır, tolerans vardır ve ortak akıl vardır. Bizim esasen inancımızdan medeniyetimizde de ziraat müstakim olarak ifade ediliyor. Milletimizin bu noktada yardımlaşması, dayanışması mevcut. Türk Milletinin Kahramanmaraş'ta hasetten elimizde bu birlik beraberliğimizi oluşturan temel alanda bir ittifakı vardır. Aynı zamanda Milli birlik ve beraberliğimizi şu veya bu şekilde fitne odaklarına fitneye fütura karşıda top yekûn bir karşı koyuş vardır. Esasen bunun tarihinde örneklerini görmekten mümkün. Yerimize baktığımız zaman Kahramanmaraş ilimizde Milli mücadele destanların burada başlamıştır. Kahramanmaraş'ın özellikle milli idare tavır ve tutumdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BİRLİĞİMİZİ VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ MUHAFAZA ETMELİYİZ’
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi hakkında da konuşan Vali Özkan, “Yakın bir zamanda milletimizin dirliğine, birliğine yönelmiş terörist faaliyetler yaygın etkili bir terörist faaliyetler karşı karşıya kaldık. Şehitlerimiz oldu. Öncelikle şehitlerimize manevi huzurunda şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Allah ailelerine sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun. İkincisi ise ordu bizim medeniyetimizde, kültürümüzde Türk tarihinde Peygamber ocağı olarak bilinirdi. Dün öyleydi bugün de öyle biliniyor yarın de öyle bilinecek. Türk evladı gidip askerlik yapmaktadır, vatanın birliği için yeri gelince seve seve canını vermektedir. O zaman şehit oldukları zaman aileleri bununla gurur duyuyorlar. Misyonu varlık sebebi birliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza etmektir. Hem Millet hem sen devlet olarak varlığımızı özünü oluşturmaktadır. Kurumun geleneklerin de bu vardır bütün kurumlar ne olursa olsun, hepsi Milletimiz için vardır hepsi Milletimizin hassasiyetini taşıması Milletimize hizmet etmesi için vardır. Bu güvenlik hizmetimizi oluşturan polis teşkilatımız için diğer birimler içinde aynı şeyler geçerlidir. Fakat bizim Anadolu'da bütün memlekette bu Fethullahçı Terör Örgütünün arifesine baktığımız zaman Anadolu insanı parasını almıştır. Türk iyi niyetli insanların, Türk milletinin evlatlarını, hayallerini çalmıştır, geleceklerini gasp etmiştir ve bu çocuklara Öncelikle tiyatral bir rol verilmiştir kendi annesine babasına karşı kendini saklayacak şekilde bir yalan ihtiyati adı altında aslında ehlisünnet şiyadan ayıran ahlaksızcasına bizim evlatlarımızı bize yabancılaştırma yabancılaştırmışlardır” diye kaydetti.
BÜTÜN ÇOCUKLARI ROBOTİK YAPIYORLAR’
Genç nesillerimizin yıllardır beyinlerinin yıkanarak robotik bir hale sokulduklarını söyleyen Özkan, “Bunun bütün milletimizin bilmesi lazım duyması lazım ve bütün Koordinasyon olarak siz de memur arkadaşlara iletmeniz lazım, anlatmanız lazım. Yatırımlarımızı gelecek açısından daha güvende baktığımızda aslında toplumsal birlik bütünlüğünün zemin olmasında böyle bir durumu anlatma ihtiyacı hissettim. Bunlar dediğim gibi son darbe girişimi deniliyor aslında bu bir terör faaliyettir. Bunun içinde askerin dışında diğer kurumları da adliyenin içinde ülkenin içinde değişik bir şekilde herkes kendi alanında koordineli bir şekilde destek vermiştir. Sadece bir günlük olay değildir. Bunun daha öncesinde de söyleniyordu. Fakat kendilerini bu kadar ortaya koyup gelip bizim kendi paralarıyla silahla lav püskürtmeleri sonucunda bunların gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Bunlar hepimizin manevi olarak sömürerek bütün çocukları robotik tipler yetiştirmektedir. Sonrasında gelerek kendi mesai arkadaşını kendi vatandaşına silahla bombayla her türlü parlamentosuna canavarlaştığından ve gerektiğinde düğmeye basıldığında robotik olarak kullanılabilecek olarak yetiştirmişlerdir yâda üç kişi toplanıp yani bu kadar temizledim bütün gençlerimizi kandırarak saltanatlar nasıl altına çeviriyorlar” dedi.
HAŞHAŞ ÇEKMİŞ ELEMANLAR’
Türk Milletinin artık daha bilinçli olduğunu vurgulayan Özkan, “Kendi saltanatını ihya etmek için bütün bu gençleri sömürüyor ve yeri geldiği zaman her şeyi atıp verebiliyor. Son örnekte olduğu gibi, bunlarla ilgili devletimiz, milletimiz her türlü taktığını alacaktır. Şu an itibariyle zaten her yerde bir kontrolü sağlandı ama terör faaliyetleri devam edecektir. Edecekse de bunların hepsini tedbiri alınacak. Bu vesileyle her türlü tedbirler alırken her kurumun sağdan soldan tesisatı başlayacak. Başkaları şikâyet edecek, bütün kurumlarımız bunlar dikkat edecek ve belli süzgeçlerden geçecek. Bunların tarzları zaten çoğu kurum amirleri tarafından biliniyor. Eski yöntemlerini bırakıp yeni tarzları ile ilgili araştırılıp ona göre orada listeleri hep beraber kontrol edeceğiz. Ben 15 Temmuz akşamı özellikle Kahramanmaraş’ımızın meslek kuruluşları siyasi parti dersi sertifikalar tek tek vatandaşını tebrik ediyorum. Gerçekten bu Fethullahçı Terör Örgütünün yaygın saldırısına karşı bizim uçaklarımız helikopterlerimizi kullanıp bu teröristlerin saldırısı karşısında ilk olayı duyunca vatandaşı çağırmamız lazım bunların içerisinde haşhaş çekmiş elemanlar varsa araçları çıkartacaksa önlerin kesilmesi lazımken zaten çağrıyı duyunca herkes ayaklanmıştı. Bu şanlı direniş gösteren millete mensup olmaktan gurur duymalıyız bütün milletimiz ya sorun çalarak kenarından oraya buraya yerleştirerek bir kere hırsızlıkla bir yerlere gelen adamları sonucu bu olur, Bir de Allah adına İslam adına Kur’an adına yapıldığı zaman cehennemde bunların yeri var mıdır bilmiyorum. Eski toplum yoktur köylümüzde bile çoğu insan üniversite mezunu olmasa bile hiç okula gitmemiş arif insanlar bunlara alet edildiği zaman insanlar sizi tükürüğüyle boğar. Bunlar Türk milletinin tanımamışlardır bunlara ne için yardımcı olmuştur? Türk milletini bayrağını dışarda okullarda tanıtmasına dini yönden davrandıklarını gösterdikleridir. Kahraman polisimizin göstermiş olduğu şanlı direniş dillere destan kendini şükranlarımızı arz ediyoruz ama en önemlisi top yükün milletimizin bu teröristlere karşı ayakta olmalarına müteşekkiriz” ifadelerini kaydetti.
Toplantıya, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Jandarma Komutanı Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, kaymakamlar, daire müdürleri ve ilgililer katıldı.
 
Haber: Ahmet Özkars
 
Editör: Mahmut Beyaz