Cumhurbaşkanı Adayı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Elbistan mitingi sonrası basın mensuplarına değerlendirmede bulunan İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur: “İYİ Parti’nin iktidara yürüyüşünü çaresizlik içerisinde izleyen, demokrasi düşmanları mitingimizi provoke etmeye çalıştılar” dedi.

Başkan Ağdur, yaptığı açıklamasında “Öncelikle Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Meral Akşener’i binlerce kişiyle karşılayan başta Elbistan olmak üzere tüm hemşehrilerime teşekkürü bir borç biliyorum, şükranlarımı sunuyorum.”

BAYRAM HAVASINDA GEÇEN MİTİNGİMİZİ PROVOKE ETMEYE ÇALIŞTILAR

Bazı yayın organlarında “Meral Akşener’e Tepki Gösteren Kişiye Darp” şeklinde çıkan haberlere de tepki gösteren Ağdur; “Elbistan’da binlerce kişinin miting alanını doldurması bazılarını rahatsız etti. İktidara yürüyüşümüzün ayak seslerinden ürkenler, bayram havasında geçen mitingimizi provoke etmeye çalıştılar. Orada hazır bulunan ve ‘Neden terörle ilgili konuşmuyorsun?’ diyen protestocuya Akşener, ‘Bunların hepsi böyle. Habur rezaletini ben yapmadım, çadır mahkemeleri ben kurmadım, Barzani’yi ben öpmedim. Oslo’da cıvık cıvık konuşmadım. Peşmerge geçerken davulla zurnayla bu ülkeden onları ben geçirmedim’ diyerek en güzel cevabı vermiştir. Yandaş medya kuruluşları olayı saptırdı. Ayrıca olayın gerçek yüzü her yerden ulaşabilecekleri video kayıtlarında mevcut. Kesinlikle darp olayı yaşanmadı. Baskıcı politikalar, 16 yıldır bizi yönetenlerin taktiğidir.”

BİR DE DİPTEN GELEN DALGA VAR

Elbistan’da görünen kalabalığın dışında bir de sessiz çoğunluğun olduğunu söyleyen Ağdur; “Bana sıklıkla soruyorlar; “İYİ parti neden bu kadar kabul gördü? Halk neden İYİ Parti’ye koşuyor?” diye. Ben de cevap olarak; “O daha gözle görüleni… Bir de dipten gelen dalga var. Asıl sonuca etki edecek olan, işte o sessiz bir çığlık olacak.” diyorum.Evet, İYİ Parti iktidara yürüyor. Bu yürüyüş, Meral Akşener’in de cumhurbaşkanı olması ile yeni bir umut ışığının doğmasına sebep olacak. Türk milleti, AKP’nin 16 yıllık popülist siyasetinden yoruldu. Adaletin rafa kaldırıldığı, hak ve hukuk anlayışının iflas ettiği, liyakatin esamisinin bile okunmadığı bir 16 yıl. Ülkenin her geçen gün uçuruma sürüklendiği, düşmanlarının arttığı, dış politikanın çöktüğü bir 16 yıl. İnsanların ötekileştirildiği, kamplaştırıldığı, kutuplaştırıldığı, ailelerin bile birbiri ile çatıştırıldığı, karşıtlar oluşturarak milletin bölündüğü bir 16 yıl. Ekonominin bir bilinmeze sürüklendiği, eğitim-öğretimin adının bile olmadığı, sosyal ve siyasal hakların yok edildiği bir 16 yıl. Bunların da ötesinde, FETÖ ile koyun koyuna yatıp, şimdi kendisinden olmayanı Fetöcü ilan eden; çözüm süreci diyerek PKK’yı ve bebek katilini barış meleği(!) ilan edip, şimdi kendileri gibi düşünmeyeni terörist ilan eden, Barzani ile Kürdistan’a selam gönderip “megri, megri “ deyip, şimdi kendilerini eleştirenleri hain ilan eden bir 16 yıl. Ve asıl sorulması gereken soru; bu erken seçim, daha doğrusu baskın seçim ile ortaya atılan iftiralara ne demeli? Ve asıl konuşulması gereken ülkede her şey yolundaysa niye erken seçim kararı alındı, yok işler çok kötü ise, vatandaşımız ülkeyi bu hale getirenleri niye seçsin? İşte İYİ Parti, bütün bu kaos içerisinde bir umut olarak Anadolu’nun bağrından doğan bir güneş olmuştur” dedi.

MİLLETİMİZ KENDİSİNE SAMİMİYETLE UZANAN ELE SARILDI

İYİ Parti’nin seçim beyannamesinin ülke için kurtuluş olduğunu söyleyen Ağdur; “Kuruluş amacı doğrultusunda ülkenin ve milletin yarınlarına ışık olmuştur. Meral Akşener ve onunla birlikte yol yürüyenler, biliyorlar ki bezgin, kırgın, umutsuz milletimizin yeniden gözlerinin parlamasına vesile olmuştur. İyi Parti’nin programına baktığımızda zaten “Neden İYİ Parti?” sorusunun da cevabı ortaya çıkıyor. İncelemeyenler için ben kısa başlıklar halinde hatırlatmak istiyorum.

EKONOMİ: Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek. Kişi başına milli gelirim ilk beş yılsonunda 14.500 dolar yapmak. İlk beş yılsonunda işsizlik oranını yüzde 7’nin altına düşürmek. Teknolojide Endüstri 4.0 devrimini gerçekleştirmek.

REFAH: Küresel Refah Endeksi’nde ilk beş yılsonunda 40 ülke arasında yer almak.

EĞİTİM: PISA sıralamasında ilk yirmi ülke arasında yer almak. Kırk yaş altında kadınlarda okuryazarlık oranını beş yıl içinde yüzde 100’e çıkarmak. Ortalama eğitim süresi 11 yıl olacak. (2016 BM raporuna göre bu rakam şu an Türkiye’de 7.9 yıl)

TURİZM: Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turist ağırlamak.

SİYASİ SİSTEM: İlk bir yıl içinde demokratik bir siyasi partiler kanunu yapmak. İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönmek. Basın özgürlüğünde Avrupa Birliği standartlarını hemen uygulamak.

SOSYAL YAŞAM: Gençliğin ve kadının pozitif enerjisini hayatın tüm alanlarında hissettirmek.

Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmak.

ÇEVRE: Yılda 150 bin hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapmak.

Tabi bunlardan da öte, milletimiz kendisine samimiyetle uzanan eli fark edebiliyor. Kendisini Aldatmayacak ve Kandırmayacak olanı biliyor.

Aynı durum Kahramanmaraş için de geçerli.”

Millet İttifakı’na da değinen Başkan Ağdur; “Kahramanmaraş’ta Millet İttifakı açık ara önde olurken, İYİ Parti’nin de üç milletvekili çıkardığını dörde yürüdüğünü bizlere bizim dışımızdaki anket şirketleri söylüyor. Nitekim, sahada bunu çok net görüyoruz. İnsanımızın bize olan coşkusunun ötesinde; arayarak, yanımıza gelerek, haber göndererek “Başkanım, oyum size” diyen bir sessiz çoğunluk da var. Netice olarak, Türk milleti rahat olsun. 24 Haziran’da iktidarın adı değişecek. Eğer birinci turda cumhurbaşkanlığı alınamazsa da milletimizden iki hafta daha sabretmesini isteyeceğiz. Ve 8 Temmuz’da Türk milletinin evine, otağına, yüreğine huzur güneşinin doğmasına vesile olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABER MERKEZİ


 


 

Editör: Mahmut Beyaz