Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan emekliye ikramiye müjdesi Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da emeklileri adeta sevince boğdu. Her bayram öncesi büyük bir umutla bekleyen haber ise seçim üzeri geldi. Gelen bu güzel haber sonrası ise Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, durumu Manşet Gazetesi’ne değerlendirdi. Kendilerine göstermiş olduğu bu teveccühten ötürü devlete teşekkür eden Nalbantbaşı, “Bizi düşündükleri için minnettarız” diye konuştu. İkramiyenin yanında emeklilere konutla ilgili de önemli bir bilgi paylaşan Nalbantbaşı, emeklilere konut projesinin komisyondan geçtiğini açıkladı. Tüm bunların yanında emeklilerden ciddi miktarda hem muayene hem de ilaç katkı payının kesildiğini vurgulayan Nalbantbaşı, ilerleyen günlerde bu konuların bir çözüme bağlanacağını umut ettiklerini kaydetti.

ÇOK ÇALIŞMIŞ VE UĞRAŞMIŞTIK”
Nalbantbaşı, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın emekliye verdiği bu müjde serum gibi oldu. Emekliye deyim yerindeyse can suyu oldu. Her emekli mutlu. Bizim beklentimiz bir maaştı. Demek ki devletimizin gücü bin TL’ye yetiyor ki bize bunu verdiler. Biz devletimizin bu teveccühüne teşekkür ediyoruz. Bizi düşündükleri için minnettarız. Biz daha önce bunun olması için çok çalışmış ve uğraşmıştık. Mesela biz Ankara’ya gitmeden önce SGK Müdürü bizim isteklerimizi, sıkıntılarımızı dinledi ve öğrendi. Biz emekliler için bir yılbaşı 2 de bayram olmak üzere 3 ikramiye istedik. Emeklilerden ağır hasta olanlardan muayene ücreti kesiliyor. İlaç yüzdesi alıyor. Bunların kaldırılması talebinde bulunmuştuk. Bunları ilettiler. Ancak yine de bu kadar oldu. Buna da şükür diyoruz ve tekraren teşekkür ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde bu ilaç katkı paylarını da kaldırırlar. Ayrıca aylık bağlama oranlarında da bazı sıkıntılar var. SSK emeklimiz çok düşük aylıklar bağlanıyor. 800-900 TL emekli maaşı alan emekli arkadaşlarımız var. Bugün 800-900 TL bir ev kirası. Bu emekli nasıl geçinecek. Bunları SGK Müdürüne de söyledim ve iletmesi için talepte bulundum.”

EMEKLİYE KONUT PROJESİ KOMİSYONDAN GEÇTİ”
Emekliye konut projesinin komisyondan geçtiğini belirten Nalbantbaşı, ilaç katkı payının kaldırılmasını istediklerini sözlerine ekledi. Nalbantbaşı, “Bazı emeklilerimizden 100-150 TL ilaç katkı payının kesildiği oluyor. Zaten emekli zor geçiniyor. Binlerce emekli kredi borçlarının altında. Yani geçtiğimiz şu 3 ay içerisinde belki 500 kişi ödeyemediği için borcunu yeniden yapılandırdı. Emeklimiz çok zor şartlar altında. Bunların yanında emeklilerimiz bir de ev sorunu var. Ben 14 bin emeklimizin dilekçesini valilik kanalıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na ilettim. Bununla da kalmadım ve 165 dönüm bir arsa da buldum verdim. Sağ olsun 2 gün önce Ayşe Kılıç Hanımefendi bana güzel bir müjde verdi. Ayşe Hanımın bana verdiği müjdeye göre projemiz komisyondan geçmiş. İsterim ki seçimden önce bu konutların bir temel atma törenini gerçekleştirelim. Projenin komisyondan geçmesi inanın beni çok mutlu etti. İnşallah yakın zamanda ihalesi yapılacak. Konutları özel sektöre yaptıracağız. Tabii bu evlerinde bir miktar peşinatı olacak. Şu anda 16 bin 322 kayıtlı üyemiz var. Müracaatlarda evi olan emeklilerimizde var. Bunlar istişare ile değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

MÜJDEYİ OLUMLU KARŞILIYORUZ”
Emeklilerden İbrahim Kök, şöyle konuştu: “Hükümetimizin vermiş olduğu bu müjdeyi emekliler olarak gayet olumlu karşılıyoruz. Bu çok güzel bir şey. Bu ikramiye bugüne kadar zaten beklediğimiz bir durumdu. Emeklilerin durumunu herkes biliyor. Keşke daha fazla olsaydı ama nitekim buna da şükür olsun. Hiç olmazsa Ramazan Bayramı öncesi evimizin bayramlık ihtiyacını alırız. Kurban Bayramı öncesi de kurbanlık alırız.”

İKRAMİYE SADECE BU SÜREÇLE SINIRLI KALMASIN”
Bir başka emekli Mevlüt Kaplan, şunları söyledi: “İkramiye geç kalınmış bir olguydu ama buna da şükür diyoruz. Devletimize vermiş olduğu bu ikramiyeden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ikramiye sadece bu süreçle sınırlı kalmaz ve devletimiz emeklilerimizi her zaman düşünür.”

ÇOK AMA ÇOK MUTLU OLDUK”
Diğer bir emekli Cuma Karnıkara ise şunları kaydetti: “Ramazan ve Kurban Bayramında verilmiş olan bu ikramiye emeklilerimiz için ilaç gibi geldi. Biz emekliler olarak çok ama çok mutlu olduk. Buna ilaveten seçimlerin ardından yeni bir iyileştirme olursa emekliler olarak daha çok mutlu oluruz. Biz hiç unutmasınlar ve devamlı hatırlarında tutsunlar.”

EV İSTİYORUM”
Son olarak emekli Fahrettin Alkılıç’da, “Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza çok ama çok teşekkür ediyorum. Ben 42 yıldan bu yana kirada oturuyorum ve bu bin TL ikramiye benim 2 aylık ev kiram. Ben devletimizden, hükümetimizden ev istiyorum. Bunu çok istiyorum. Ben 42 yıldan bu yana kirada oturuyorum ve artık dayanacak halimiz kalmadı. Ne olacak bu bizim halimiz. Ben seçimlerden sonra ev istiyorum. Bu bin TL’lik ikramiye bile bana çok iyi geldi” diye konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ
 

Editör: Mahmut Beyaz