Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından açıklanan "nöbetçi noterlik" uygulaması ülke genelinde galerici esnafı tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Konuyla ilgili ilk açıklama ise Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç’dan geldi. Erkoç, nöbetçi noter uygulamasının ikinci el araç ticareti yapanlarca olumlu karşılandığını belirterek, "Piyasada iş hacminin en yoğun olduğu cumartesi ve pazar günleri de noterlerin hizmet vermesi girişimini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

“UYGULAMAYI DESTEKLİYORUZ”
Erkoç, uygulama sayesinde vatandaşların alım, satım ve vekâlet gibi işlemlerini hafta sonları da yapabileceklerini ifade ederek, "İkinci el araç alım satımlarında resmi devir işlemlerinin yapılabildiği tek kurum noterlerdir. Nöbetçi noter uygulaması ikinci el araç ticareti yapanlar tarafından olumlu karşılandı. Piyasada iş hacminin en yoğun olduğu cumartesi ve pazar günleri de noterlerin hizmet vermesi girişimini destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Uygulamanın hafta sonu çalışanların ikinci el araç alım satım işlemlerini kolaylaştırdığını kaydeden Erkoç, "Esenboğa Havalimanı'na çok yakın ve ulaşımın kolay olduğu OTONOMİ'de de bu uygulamayı yapmak istiyoruz. Türkiye'nin her yerine 1 saat mesafedeyiz. Hafta sonu herhangi bir ilden gelen vatandaşımız, noter açık olursa, aracını aldığı gün resmi devrini yaptırıp, memleketine dönebilecek” şeklinde konuştu.

BAKAN GÜL’E TEŞEKKÜR
Erkoç, Türkiye'de yılda 7 milyon aracın el değiştirdiğini ve bunlardan sadece 1,5 milyonunun otomobil ticareti yapan bayilerle galeriler tarafından satıldığını dile getirerek, nöbetçi noter uygulamasının bu sayıyı artıracağını söyledi. Erkoç, Adalet Bakanı Gül ve bu sürece destek veren diğer yetkililere teşekkür etti.

“HEM BİZE HEM DE VATANDAŞA AVANTAJ SAĞLAR”
Konuyla ilgili bir başka açıklama ise Oto Galericiler Sitesi Başkanı Turan Demirciler’den geldi. Demirciler, “Bu uygulama hem ülke genelinde hem de Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren galerici esnaflarımız için oldukça iyi oldu. Yani noterin özellikle araç satışının yoğun olduğu Cumartesi ve Pazar günleri açık olması bizim işimize yaradığı gibi araç almak isteyen yada alan vatandaşların işine de yaradı. Konuyla ilgili bu avantajı sağlayan Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz