Toplantı, Onikişubat İlçesi TÜGVA İl temsilciliği ve aynı zamanda Abdülhamithan erkek yurdunda gerçekleştirildi. TÜGVA İl Başkanımız Ahmet Asım Demirdöğen buluşmaya vesile olan Diyanet-Sen yönetimine teşekkür etti, vakfın çalışmaları hakkında din görevlilerini bilgilendirdi.

Türkiye Gençlik Vakfı, Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfı olduğunu vurgulayan Başkan Demirdöğen, 15 Temmuz’a da değindi, TÜGVA’nın geleneklere bağlı kalarak, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik için çalıştığının altını çizdi.

İl Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen konuşmasında şunları söyledi; “Vakfımız Kahramanmaraş’ta şu an aktif olarak iki yurduyla hizmet veriyor. Diğer bir yurdumuz da tamamlanmak üzeredir. Bu yurtlarımızda yaklaşık 200 ‘e yakın öğrencimiz bulunmakta. Amacımız vakıf kültürünü ve geleneğini kirletmemek. O yüzden siyasete hiç bulaşmıyoruz. Bizde yasak vardır. Siyasette görev alamayız. Bizde siyaset mensuplarıyla üst düzey istişare haricinde siyasete gebe olacak, kullanılacak bir vakıf düşüncesine karşıyız. Yapacağımız her işte incitmemenin gerekliliğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Diyanet Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ekrem Arslan da konuşmasına TÜGVA’nın evsahipliğinden dolayı teşekkür ederek başladı. Arslan; “ Burada güzel bir şekilde dizayn edilmiş, çok donanımlı bir yurt bulduk. TÜGVA’ya yapacakları hizmetlerde başarılar diliyoruz. Gönül arzu eder ki, Kahramanmaraş’ta İl Müftülüğümüzün de bir yurdu olsun. İnşallah bizler istersek bu yurt işi olur. Diyanet yurdu yapılması için adım atacağız” dedi.

15 Temmuz’da din görevlilerinin sahaya inerek okudukları salalar ve milli birliktelikle darbenin önlendiğini belirten Arslan; “ Bu durumları yaşamamak için daha çok çalışmaya, daha çok birlikteliğe ihtiyaç var. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Biz bunun bilincindeyiz. İnşallah bu referandumdan zaferle çıkacağız, daha güçlü bir Ülke için elbette varız, EVET diyeceğiz.”

Din Gönüllüleri ve görevlileri dernek başkanı Şevket Bozdoğan da konuşmasında din görevlileri bulunduğu yerlerde görevlerini en güzel şekilde ifa ettiklerini söyledi. Başkan Bozdoğan, Diyanet Sen’in büyümesi için çok çalışılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Bozdoğan, Önümüzdeki referandumda Evet diyerek kendi seçtiğimize sahip çıkacaklarını, dünyanın İslam coğrafyasının ayağa kalmasına öncülük yapmış olacaklarını belirtti. Program sonunda toplu halde daha güçlü bir Ülke için “EVET” dendi. Misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz