Dernek binasında gerçekleşen programa KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’de katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan programda şehitlere dualar edildi. Hoş sohbetler eşliğinde gerçekleşen programda Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yunus Karaman, Rektör Deveci’ye bir hediye takdim etti. Program Şeyh Adil Mezarlığı’nda bulunan Şehitliğe gidilmesinin ardından son buldu.

KSÜ, SOSYAL ANLAMDA DA MİLLETİN HER ZAMAN YANINDA OLAN BİR KURUMDUR’
Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Yunus Karaman, şöyle konuştu: “Malumunuz Çanakkale Zaferinin 102’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Her zaman söylüyoruz üniversiteler sadece bir eğitim yuvası değil, sosyal anlamda da milletin her zaman yanında olan bir kurumdur. Geçen yılda yine şehitlerimizle alakalı üniversitemizde böyle bir program yapmıştık. Bu yılda hem şehitlerimizi anma haftası nedeniyle hem de şehitlerimizi yâd etmek, onların ruhuna Fatiha bağışlamak amacıyla hem de aileleri bir araya getirmek maksadıyla kahvaltıda buluştuk. Bir sohbet muhabbet ortamı oldu. Ben Rektörümüz Durmuş Deveci ve bu programın düzenlenmesine vesile olan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı İbrahim Örnek hocamıza teşekkür ediyorum. Bu konularda sürekli duyarlı davranıyorlar.”

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK’
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, şehit yakınları ve gazilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. Deveci, “Biz bugün üniversitemiz olarak burada bulunmaktan dolayı onur duyuyoruz ve görevimizi yapıyoruz. Öncelikle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı İbrahim Beye ve onunla birlikte gelen öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz burada Kahramanmaraş Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin üyeleriyle bir araya geldik ve Pazar kahvaltısında buluştuk. Biz bu etkinlikleri Ramazan aylarında da yapıyoruz. Kapımız şehit yakınlarına, gazilerimize her zaman açık. İnşallah bu gibi faaliyetlere devam etmeye çalışacağız. Tabii hem Çanakkale şehitlerimizi hem de 15 Temmuz şehitlerini anıyoruz. Onlar göğüslerini siper ederek tankların önüne yattılar. Bu yüzden onları da unutmak mümkün değil. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZ HEPİMİZİN GÖNLÜNDE’
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek ise şunları kaydetti: “Biz anlamlı bir günde burada bulunuyoruz. Esasen üniversitemiz olarak biz her yıl şehit ve gazilerimize yönelik bu tür organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği içerisinde bu programı gerçekleştiriyoruz. Biz şehit yakınlarımızın ne kadar acılarını dindirebiliriz bilmiyoruz ama onlarla beraber olmak, onların acılarını paylaşmak ve bir muhabbet ortamının oluşması için buraya geldik. Şehitlerimiz hepimizin gönlünde, onları unutmak mümkün değil. İnşallah şehit haberlerinin olmadığı ve geleceğimizin birlikte daim olduğu güzel günler olacağı düşüncesindeyim. Bundan sonraki süreçte de şehit ve gazilerimize yönelik organizasyonlarımız devam edecek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz