Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Öğrenci Topluluğu, yeni üyelerine topluluk faaliyetlerini tanıtmak amacıyla tanışma toplantısı düzenledi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Temiz yaptı. Prof. Dr. Temiz, genç mühendis adaylarına iş ve kariyer yaşamlarında dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin bilgiler verdi.  KSÜ IEEE Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şekkeli ise konuşmasının başında toplantının düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. KSÜ IEEE Öğrenci Topluluğu’nun organize ettiği etkinliklerin öğrencilerin mesleki gelişimine önemli faydalar sağladığının altını çizen Şekkeli, bu süreçlerin mutfağında bulunmanın kariyer yaşamlarında önemli avantajlar sağlayacağını söyledi. Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, “Size düşen vazife sadece mühendislik derslerini takip etmek değil, buradaki toplantılara, sosyal yönünüzü geliştirerek kalite ve niteliğinizi arttıracak faaliyetlere katılmak olmalıdır.” diye konuştu.

10 YILDA BÜYÜK GELİŞME

Açılış konuşmalarının ardından IEEE Türkiye Öğrenci Temsilcisi Dağlar Kaplan, uluslararası bir meslek örgütü olan IEEE’nin çalışmalarına ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. Kaplan, KSÜ IEEE Öğrenci Topluluğu üyelerinin sorularını da cevaplandırdı. KSÜ IEEE Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Cendel Uğurlu ise KSÜ IEEE olarak 2006’da kurulduklarını ifade ederek 10 yılda büyük gelişme kaydeden topluluğun imza attığı başarılı organizasyonlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Uğurlu, önümüzdeki akademik yıl içerisinde düzenlemeyi planladıkları etkinliklere ilişkin bilgiler verdi. KSÜ IEEE Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eray Kul ise topluluk üyelik süreci ve yapısına ilişkin yeni üyeleri bilgilendirdi. KSÜ IEEE Öğrenci Topluluğu alt komite başkanları da yürüttükleri faaliyetlere ilişkin birer sunum yaptı. Tanışma toplantısı, konuşmacı ve topluluk üyelerinin fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz