TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun ve MHP Çağlayancerit İlçe Başkanı Ahmet Kurt’un öncülüğündeki Çağlayancerit mahalle muhtarları ile STK temsilcilerinden oluşan heyeti TBMM’de ağırladı. Çağlayancerit’in sorunlarını ve taleplerini dinleyen Güvenç, Dulkadiroğlu-Çağlayancerit Yolu’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“40-45 DAKİKADA GELİNEN O YOL 5-6 DAKİKAYA DÜŞECEK”

Dulkadiroğlu-Çağlayancerit Yolu’nun yapılmasıyla birlikte 20 kilometrelik yolun 14 kilometreye düşeceğine dikkat çeken Güvenç, mahalle muhtarlarıyla bağlantı yollarını yapmak için çalışacaklarına vurgu yaparak, “Allah’a şükürler olsun bütün gücümüzle şehrimizin, köylerimizin, mahallerimizin sorunlarının ve meselelerinin peşindeyiz ve hizmetindeyiz. Aklınıza gelen her türlü sorunu 24 saat mütalaa ediyoruz ve takip ediyoruz. Yaptıklarımız da bunun delilidir. Ben az iki buçuk senedir Çağlayancerit-Dulkadiroğlu yolu için uğraşıyorum, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Hanifi başkandan önce gündeme getirdi, bunu her düzeyde takip ettik ve Allah’a hamdolsun geçen sene Ulaştırma Bakanımızı bu konuda ikna ederek çok önemli bir adım attık. Nedir o adım? Doğukent’ten çıkan yolun Büyükşehir Belediyesi’ne devrini sağladık, MADO Kavşağı’ndan Çağlayancerit’e gidecek yeni yolun karayolları ağına alınmasını sağladık. Bu işlemlerin tamamı bitti. Arkasından bu yol projelendirilsin ve yatırım programına alınsın dedik, yolun projeye alınması için de Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Erdoğan’ı alarak Dulkadiroğlu’ndaki mevcut yoldan geçerek Çataloluk’dan Çağlayancerit’e kadar keşif yaptık. Bu keşifte Necati Okay’da vardı, yol nereden geçileceğini, nerelerin ıslah edileceğini, nasıl yapılacağını konuştuk ve hamdolsun yolun geçiş güzergahları, projesi hazır. Özellikle MADO Kavşağı’ndan 20’inci kilometreye kadar olan bölümün imar planının yapılması için çünkü 20 kilometrelik yol 14 kilometreye düşüyor, yol 6 kilometre düşüyor, kısalması önemli değil, çok rahat bir yol olacağı için 40-45 dakikada gelinen o yol 5-6 dakikaya düşecek ve arkasından da muhtarlarımızla yapacağımız toplantılarda o güzergahtaki mahallelerin bağlantılarını elbette çalışacağız” dedi.

“DEMEK Kİ YAPTIKLARIMIZI ANLATAMIYORUZ”

Çağlayancerit-Dulkadiroğlu yolunun kilometrelik kısmın ihalesinin 2020 yılı yatırım programına alınması için çalışma yapacaklarını kaydeden Güvenç, “Yine ifade etmek isterim ki, bu Cuma Kahramanmaraş’a gelir gelmez ilk işim Büyükşehir Belediye Başkanımızdan randevu almak oldu, bu ziyarette de ilk imar planı çalışmasını ve Çağlayancerit-Dulkadiroğlu yolunun ne durumda olduğunu sordum. Kendisi, bana bir hafta 10 gün izin verin, ben tüm hazırlıklarımı yapayım, onunla beraber Ulaştırma Bakanımıza gidelim ve 2020 programına 20 kilometrelik kısmın ihalesini koyduralım dedi anlaştık Cuma günü. Cumartesi akşamı talebinizden haberim oldu, hatayı biz her zaman kendimizde ararız, demek ki biz yaptıklarımızı anlatmıyoruz, anlatamıyoruz, bir araya gelemiyoruz dedim. Resul bey ile 10-15 muhtarımız vardı, onlara da bu konuyu anlattım. Açıklıkla ifade ediyorum, biz halkımızın 24 saat emrindeyiz. Cep telefonlarımı sizlere veriyorum, mesaj atın sizleri kaydedelim. 7 gün 24 saat ne ihtiyacınız olursa bize mesajla, telefonla ulaşın, biz elimizden geleni yaparız. Sorunları iktidar çözer, sorunları yürütme organı çözer, elinde yetki olanlar çözer. Dolayısıyla biz sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN SAMİMİYETİMİZLE YANINIZDAYIZ”

Dulkadiroğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık ilçeleriyle özel ilgilendiğini, buraların sorunlarının çözümünde ayrım yapmadan hizmet ettiklerini anlatan Güvenç, şovdan uzak olduklarını fakat yaptıklarını anlatamamanın da eksiklik olduğunu belirterek, “Dulkadiroğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık ile de özel ilgileniyorum, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ne zaman bir şey talep etse, AK Parti-MHP ayrımı yapmadan hangisinden ne talep gelirse ilgili Genel Müdürü, bölge müdürünü arıyorum ve işleri takip ediyorum. Çağlayancerit-Gölbaşı yoluyla ilgili geldiler, güzergah değişsin, ihale yapılan yer iptal olsun dedi, bölge müdürüne söyledik iptal ettirdik. Devletimiz 100-150 milyon TL para kazandı. İki aylık çalışmayla yolun beli kırıldı, büyük ölçüde rahatladı. İfade edeyim ki patlatmak için dinamit döşemişler, 20 sene önce bir şey yapılamamış ama biz Allah’ın izniyle işimiz gücümüz bu olduğu için, millet olduğu için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çağlayancerit’in doğalgazı olacak dedik, yaptık. Doğalgaz tankerle bu sene Gölbaşı’ndan Botaş boru hattı getirecek diye bu fakir 50 kere aradı ilgilileri, bu sene getireceğiz, sizi daha ucuz doğalgaza kavuşturacağız. Büyükşehir’e söylüyorum, Oruçpınar’ın yolu önemli ölçüde yapıldı. Bu yolları gerek Dulkadiroğlu, gerek Büyükşehir, gerekse Çağlayancerit takibini yapıyor. Biz bu işi Allah rızası için yapıyoruz, biz insanımızı seviyoruz, insanın hayırlısının, insana hizmet eden olduğuna inanıyoruz. Biz şovdan uzağız, yaptığımızı bile anlatamamız bir eksikliktir ama bizim işimiz böyle. Bilin ki bütün samimiyetimizle yanınızdayız, sadece köyün meselesi değil, hastalık olur, kaza olur bunlarla ilgili de her bir hemşerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

“İŞ YAPANIN ÖNÜNÜ AÇMALI, İŞ YAPANA SAHİP ÇIKMALI”

Sorunları çözmenin ve iş yapmanın önemli olduğunun altını çizen Güvenç, iş yapanlara da destek olunması gerektiğini ifade ederek şu şekilde konuştu, “Bekarı karı boşamak kolay, ekrana çıkıp konuşmak kolay, iş yapmak önemli iş. Benim muhtarım, benim insanım da iş yapanı takdir etmeli, iş yapana destek olmalı, iş yapanın önünü açmalı, iş yapana sahip çıkmalı. Benim de morale ihtiyacım var. Benim de sizlerden, ‘Allah razı olsun, samimi olarak çalışıyorsunuz, geliyorsunuz, gidiyorsunuz’ demenizi bekleme hakkım vardır diye düşünüyorum. Biz sizin emrinizdeyiz gücümüzün yettiği kadar. 2002 yılı öncesine benim köylerimin tamamı yaşanabilir hale geldi, tüm köylerin yol sorunu, parke döşenmesi, taziye evi konularında geçmişle kıyaslanmayacak kadar mesafe aldık. Eksiğimiz yok mu? Eksiğimiz çok arkadaşlar, eksiğimiz yok dersek yalan olur. Yapılacak daha çok şi var ama bilesiniz ki bunların hepsi ekonomiyle, bütçeyle ilgili. Türkiye ekonomisi iyiye gidecek, oradana alacağımız payı biz artıracağız.”

“BİZ BU MEMLEKETİ AYAĞA KALDIRMA DERDİNDEYİZ”

2013 yılındaki gezi olaylarından itibaren saldırılarla Türkiye’nin ekonomisinin büyümesinin yavaşlatıldığını kaydeden Güvenç, “2013’deki Mayıs ayında bu ülkede faizler 4,67’ye düşmüştü hepiniz biliyorsunuz. Ev kredisi, araba kredisi 0,60’lara düşmüştü. Maalesef çocukları yürüttüler, darbe yaptılar, terörü hortlattılar, gelişmemizi engellediler, gelişmemizi yavaşlattılar. Bu kadar basit bu işler ama bu asil milletin, mazlum milletin, Çağlayanceritli’nin, Bertizli’nin, Beşenli’nin desteğiyle, duasıyla, birlik ve beraberliğini bozmamasıyla yıkılmadı bu ülke ve İnşallah 2020’de yeni bir yükseliş dönemini yakalayacağız. Başka yolumuz yok, çocuklarımız için, memleketimiz için, geleceğimiz için. Biz bu inançta ve kararlılıktayız. Biz ülkemize inanıyoruz, şehrimize inanıyoruz, 7 düvele de bundan meydan okuyoruz. Sizlerin varlığı, bu milletin birliği ve beraberliği bize güç veriyor. Bir oyunuz, duanız o kadar kıymetli ki, sizin duanızı yenecek yer yüzünde ne Putin var, ne de Trump var. Bir olun, beraber olun, yanlış işlere düşmeyelim, hatamızı gördüğünüzde telefonumuza mesaj atın, kardeşim şu hatan var diyin, Allah için düzelt sana yakışmadı diyin başım üstüne ben sana teşekkür edeyim. Allah razı olsun, benim hemşerim beni uyarıyor diyeyim ama beraberliğimizi bozmayalım, fırsat vermeyelim. Lüzumsuz işlerin, şovun memlekete faydası yok. Biz üzüm yeme, bu memleketi ayağa kaldırma derdindeyiz” dedi.

“KÖY OKULUNUN TEMELİNE ELİMLE TAŞ ATARAK GELDİM BEN BURALARA”

Hal Kavşağı’nın tamamlanması noktasında büyük uğraşlar verdiklerini kaydeden Güvenç, Türkiye’nin geçmişteki durumunu anlatarak, “Bakın Hal Kavşağı tamamen bitti, o kadar mutlu oldum. Ne uğraştık arkadaşlar. 3 milyon TL ekstra para çıkarttırdık, günde bir kamyon Mersin Bölge’ye bitüm gelirken, Kahramanmaraş için bir kamyon ekstradan aldık. Müteahhit gazını alamadı, 350 bin TL ayrıca gaz parası aldık. Bunların mücadelesini veriyoruz, aksayan yanımız var, eksiğimiz var ama samimiyetle söylüyorum, 36 yıldır ben bu devlete hizmet ediyorum, köy yollarında geziyorum, çocukken ben kaymakam oldum, dal gibi bir adamdım. 25 yaşındayken ben kaymakamlığa başladım. 25 yaşında köyle, köylüyle, köyün içme suyu, kanalizasyon derdiyle tanıştım. Okul derdiyle tanıştım. Köy okulunun temeline elimle taş atarak geldim ben buralara. Bana birisi  ‘Bu ülkenin köyü kenti şu günlere gelecek’ deseydi çok inanmazdım, o kadar çok sorunumuz vardı. Söyleme zorundayım, Allah Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. 2005’de köye ve köylüye bakacaksınız dedi, KÖYDES yapacağız dedi, çoğu siyasetçi köyler boşalıyor boşa para harcamayın dediler. O ise, ‘Ülkenin her tarafı yaşanacak hale gelecek’ dedi. 15 seneden beri köye yatırım yapıyoruz, bu hale getirebildik. Eski halin ne olduğunu düşünün. Ülkenin batısındaki Altınözü’nde başladım, Karadeniz’i biliyorum, Doğu’yu biliyorum” ifadelerini kullandı.

“İBADET AŞKIYLA ÇALIŞIYORUZ”

Sözlerine, “İyi yoldayız, iyi niyetliyiz, samimiyiz, gayretliyiz” diyerek devam eden Güvenç, “Ayrım yapmıyoruz. Alevilere, HDP’lilere, CHP’lilere şunu söylüyorum, 20 yılda bu ülkede yeni Maraş olayına, Çorum olayına, Sivas olayına izin verdik mi, milleti birbirine kırdırdık mı? Kırdırmadık Allah’a şükürler olsun. Ben 3 ilde Valilik yaptım, biraz görevimi ihmal etseydim, kendimi ortaya koymasaydım 3 ilde de yeni bir Sivas, yeni bir Çorum, yeni bir Maraş olayı yaparlardı art niyetliler. Biz kötülük istemiyoruz, insanlarımızın birbirini kırmasını istemiyoruz. İnsanlarımızın kavga etmesini istemiyoruz. Biz barış istiyoruz, zenginlik istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Bu ülkenin havası, suyu, ekmeği hepimize yeter. Birbirinizi sevin ve çalışın arkadaşlar. Aslan gibi, iyi niyetli başkanlarımız, kadrolarımız var. Ufak tefek hatası olan, yanlışı olan olur, olmaz diye bir şey yok ama ana omurgamız sağlam, istikametimiz düzgün. Milletimizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz, ibadet aşkıyla çalışıyoruz. İnşallah bu yeni bir sayfa açmamıza vesile olsun. Cep telefonlarımı alın, kardeşi, babanızı, evladınızı arar gibi arayın, yeter ki sorunla ilgili olsun. Çözebildiğimi çözerim, çözemediğime de şu sebepten dolayı çözemiyorum derim, herşeyi her an yapacak da gücümüz yok ama bilin ki ilgileniriz, çaba gösteririz” dedi.

“BAŞKANIMIZIN ÇABASINI DÜNYA ALEM BİLİYOR”

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun da Celalettin Güvenç’in Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolunun yapılması noktasında gösterdiği çabayı ‘Dünya alem biliyor’ sözleriyle anlatırken, şu ifadeleri kullandı “Biz platform olarak Çağlayancerit’te defalarca toplantı yaptık, ilkelerimizi belirledik, hizmet odaklarının, hizmet vericilerin, devletin kurumlarını kimlerin ne şekilde açacağını hep tartıştık, konuştuk. Bunu belirtmeliyim ki Celalettin Güvenç başkan özellikle Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolunun projesi, Kısık yolunun da uygulamaya geçilmesindeki çabalarını, dağ-taş dolaşmasını ben çok iyi biliyorum. Kendisini 35 yıldan beri tanıyorum, siyasi bir büyüğümüz. Gerçekten bu samimiyeti buraya gelirken de hep konuştuk, biz Alevimiz, Sünnimiz, sağcımız, solcumuzla Çağlayancerit olarak buraya gelirken de tüm siyalerimizi ziyaret edelim babında karar aldık. Bu yol konusunda Celalettin Başkanımızın çabalarını dünya alem biliyor. 35 yıldan beri bir sorunum olsa gece-gündüz aramışımdır.”

Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz