İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin davetiyle ve Emniyet Şube Müdürlerinin katılımıyla polis lokalinde kahvaltıda bir araya gelen Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan Mahalle Muhtarları, Genel Asayiş konusunda yetkililer ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Asayiş, Trafik, Narkotik, Kom, Terörle Mücadele, İlçe Emniyet Müdürleri yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken, Mahalle Muhtarlarının ilettikleri talepler ilgili müdürler tarafından not alındı.

DÜĞÜNLERDE SİLAHLA ATEŞ ETME

Toplantıda, düğünlerde silahla ateş etmenin üzücü olaylara sebep olduğu, havaya ateş edilen silahtan çıkan merminin mutlaka yere tekrar düştüğü ölüm ve yaralanmalara sebebiyet verebileceği vurgulandı. Bu konuyla mücadelede vatandaşların desteğinin beklendiği ifade edildi.

TELEFON DOLANDIRILICIĞI

Telefon dolandırıcılığı ile mücadele edildiği, "Telefonda kendisini asker polis olacak tanıtıp para isteyenlere itibar edilmemesi, yine kendisini devlette mevki makam sahibi olarak tanıtıp işadamlarından engelli şahıslara tekerlekli sandalye ve sözde bir takım yardımlar kapsamında para isteyenlerin dolandırıcı olduğu, telefonla para isteme olayının asker, polis ve makam sahibi kişiler tarafından yapılmasının mümkün olmadığı vurgulandı. Bu konuda bilinçlendirme çalışmasının devam ettiği belirtilerek, vatandaşa ulaştırılmak üzere muhtarlara broşürler dağıtıldı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DEVAM

Uyuşturucu ticaretinin büyük oranda tespit edildiği, operasyonların devam ettiği vurgulandı. Asayiş ve Trafik yönünden Mahalle analizlerine yönelik tedbir planları konu edildi. Mahalle Muhtarları toplantıların verimli olduğunu ve memnuniyetlerini ifade ederken, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Mahalle Muhtarlarına ilin huzuru için gösterdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Düzenlenen Huzur toplantısına, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz