Küçük yaşta başladığı motosiklet tamirciliğinde kendini geliştiren ve bu mesleğe tam tamına 40 yılını veren Cafer Yücel, Dulkadiroğlu İlçesi Menderes Mahallesi Girne Caddesi üzerinde bulunan küçük bir işyerinde eski model hurda motosikletleri yeni gibi yaparak, nostaljiyi yaşatıyor. Özellikle 1966 model ve 79 model eski motosikletleri hurda şeklinde tamire alan Yücel, bu motosikletleri tarihine uygun bir şekilde tasarlayarak günümüzde adeta eskiyi yaşatıyor.

HOBİ OLARAK YAPIYORUM”
Bu meslekte geçmiş yıllarda ustalık yaptığını ve para kazandığını ama artık bu mesleği son 10 yıldır hobi olarak yaptığını belirten Yücel, eski model hurda motosikletleri tarihine uygun tasarlamaktan zevk duyduğunu söyledi. Yücel, “Yaklaşık 7 yaşında bu mesleğe adımımı attım. Bu meslekten çıkmak o kadar da kolay olmadı ve tam 40 yılımı bu mesleğe verdim. 10 yıl öncesine kadar motosikletleri sadece tamir ediyordum ve oldukça da iyi para kazanıyordum. Ama belli bir süreden sonra artık bu iş bende tutkuya dönüştü. Özellikle eski model motosikletler benim ilgi alanım oldu. Tamirciliğimin yanı sıra şimdi de hurda motosikletleri alıp, onları tamir ediyorum ve onları eskisinden farksız bir hale getiriyorum. Bu da benim işim ve bundan oldukça da zevk duyuyorum” dedi.

EMEK VE ZAMAN İSTİYOR”
Bir motosikletin yapım süresinin yaklaşık 35 gün sürdüğünü ifade eden Yücel, bu işin emek ve zaman istediğini belirtti. Yücel, “Özellikle 1966 model ve 79 model eski motosikletler bana geliyor, bunun yanı sıra şehir dışından da talepler oldukça fazla. Motosiklet sahipleri, bu motosikletlerini tamir ettirdikten sonra binmeyi tercih etmiyorlar, vitrine koyarak nostaljiyi yaşatıyorlar. Kahramanmaraş’ta da birçok iş adamının bu şekilde talebini karşıladık. Bu işin tutkunu olan birçok insan var. Ben bu motosikletleri eski haline getiriyorum ve o insanların sevinmesi bizleri cezbediyor. Hurda motosikletler genelde 6 volttan oluşurken biz bunu 12 volta çevirip öyle veriyoruz. Bir motorun restoresi yaklaşık 35 gün sürüyor. Haliyle hurda bir motosikleti tekrar baştan yaratmak öyle kolay olmuyor, emek ve zaman istiyor. Yaptığımız nostalji motosikletlerin maliyeti ise 4-5 bin TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz